PerfectDisk 11 Professional za śmieszną cenę

jankes

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Witam!
W związku z promocją na PROGRAMY ZA DARMO z 15 września b.r. aplikacji PerfectDisk 11 Professional , która de facto dotyczyła czytelników (posiadaczy) 8 numeru niemieckiej edycji czasopisma CHIP, postanowiłem zatroszczyć się o legalną licencję na w/w program. Okazało się to wbrew pozorom bardzo proste i kosztowało mnie dosłownie 12,75 zł!!! :yahoo
Oto instrukcja, co należy zrobić aby stać się właścicielem takiej licencji:
1. Wchodzimy na stronę internetowego sklepu wydawnictwa CHIP:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
2. Wybieramy płytę: Themen-DVD 08/12 z pełnymi wersjami programów, na której jest m.in. PerfectDisk 11 Professional:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
3. Klikamy na przycisk DOWNLOADEN, który oznacza chęć zakupienia płyty w wersji obrazu ISO (za 3,00 €, czyli ok. 12 zł), którą po pobraniu można wypalić jako zwykłą płytę. Przy wyborze tej opcji nie płacimy za przesyłkę pocztową (wcale niemało), bo możemy ją ściągnąć po zakupie na nasz dysk w każdym momencie.
4. Zaznaczamy w zamówieniu 1 szt., a w podsumowaniu wyświetla się nam końcowa kwota do zapłaty Gesamtsumme 3,00 €.
5. Klikamy na przycisk: zur Kasse gehen, który przenosi nas do panelu logowania. Jeśli jestesmy nowym klientem klikamy na przycisk Weiter, w oknie: Ich bin ein neuer Kunde.
6. Wypełniamy wszystkie pola z gwiazdkami (ja podałem prawdziwe dane).W polu: Land wybieramy: Slowakei, jako że nie ma wymienionej Polski. Klikamy na: Weiter
7. Pokazuje się nam okno wyboru sposobu płatności. Ja wybrałem płatność za pośrednictwem serwisu PayPal. Założenie konta i wszystkie transakcje kupna są darmowe. Klikamy: Weiter
8. Wyświetla się nam tabela z podsumowaniem transakcji. Zaznaczamy 2 kwadraciki przy tytułach regulaminów sprzedaży kiosku CHIP i klikamy na: Jetzt kaufen.
9. Pojawia się nam okno logowania do serwisu PayPal z umieszczoną w lewym polu informacją o naszej transakcji. Jeśli mamy założone już konto w serwisie, to logujemy się.
10. Musimy teraz dokonać wyboru sposobu płatności. W wypadku tej transakcji możemy użyć albo karty kredytowej, albo debetowej (czyli płatniczej). Ja wybrałem kartę debetową, bo karta mojego konta w banku (mBank), obsługuje płatności internetowe.
11. Wpisujemy wszystkie dane naszej karty potrzebne do wykonania operacji i klikamy na przycisk: Zapłać teraz. Transakcja zostaje wykonana. Otrzymujemy na naszą skrzynkę maila ze szczegółami transakcji, oraz link do naszego konta w CHIP-Kiosk, skąd pobieramy na nasz dysk obraz ISO zakupionej płyty z pełnymi wersjami, w tym z programem PerfectDisk 11 Professional.
12. Odtąd jesteśmy w posiadaniu w pełni legalnych licencji na dołączone do tej płyty programy!!! :yahoo :yahoo :yahoo
Klucz do PD 11 Pro możemy uzyskać m.in. w sposób pokazany na forum:
http://programyzadarmo.net.pl/forum.../raxco-perfectdisk-11-pro-za-darmo-t9994.html :suuper
Tą samą metodą można zakupić w internetowym Kiosku niemieckiego CHIP-a także inne płyty z pełnymi wersjami za cenę niższą, niż kupienie w sklepie polskiej edycji magazynu CHIP, w którym programów jest mało i przeważnie są badziewne :p :p :p

Do góry