Kaspersky aby zaszkodzić rywalom fałszował próbki.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
Reakcje/Polubienia
Miasto
Trololololo
Ciekawy artykuł na temat oszustwa ( które trwało i trwało ) jednego z najpopularniejszych producentów programów antywirusowych (kaspersky) które miało zaszkodzić konkurencyjnym programom.Jak wiadomo firmy antywirusowe wymieniają się informacjami na temat złośliwego oprogramowania po to aby zapewnić użytkownikom lepszą ochronę i tak Kaspersky wysyłał te informacje ale nie do końca prawidłowe ponieważ również czyste i bezpieczne pliki klasyfikował specjalnie dla konkurencji jako szkodliwe po to aby inne programy zabezpieczające wypadały gorzej.Chodziło o tzw false positives ( fałszywe alarmy ) czyli np: plik X który jest czysty i niegroźny firma Kaspersky klasyfikuje jako groźny i taką informację wysyła do innych producentów antywirusów.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

ArekS

Bardzo aktywny
Dołączył
29 Kwiecień 2015