Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej strony. Korzystają z nich również firmy reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w cookies kliknij "Akceptuj", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuj

UWAGA - Nowe zasady uczestnictwa w konkursach

Co zmienić na forum

Re: UWAGA - Nowe zasady uczestnictwa w konkursach

Postprzez Roma » 19 Mar 2013 11:34

Czy taki użytkownik jak ja ma szanse???
Roma
 

Re: UWAGA - Nowe zasady uczestnictwa w konkursach

Postprzez Tadek59 » 19 Mar 2013 11:38

Roma napisał(a):Czy taki użytkownik jak ja ma szanse???


Myślę że tak , każdy może zgłosić swoją kandydaturę :)
AppGuard4+SpyShelter Firewall+ Malwarebytes Anti-Malware (Premium)+Zemana AntiMalware+RollBack Rx Pro

Człowiek, który się nie myli, jest jak drzewo, które się nie pali
Awatar użytkownika
Tadek59
Moderator
Moderator
 
Posty: 4131
Rejestracja: 27 Maj 2010 12:51
Pochwały: 442

Re: UWAGA - Nowe zasady uczestnictwa w konkursach

Postprzez tofana » 19 Mar 2013 11:47

Tadek59 napisał(a):
Roma napisał(a):Czy taki użytkownik jak ja ma szanse???


Myślę że tak , każdy może zgłosić swoją kandydaturę :)


Lepiej wygląda jak ktoś zgłasza czyjąś kandydaturę. :gra
Ja tam nie mam odwagi zgłosić swojej. :zawstydzony
„Wschodzisz ponad nich, lecz im wyżej się wspinasz, tym mniejszym widzi cię oko zawiści.
Najbardziej jednak znienawidzeni bywają polotni.”
- F. Nietzsche
Awatar użytkownika
tofana
Fąfel
Fąfel
 
Posty: 3331
Rejestracja: 12 Lut 2013 22:37
Miejscowość: Boogie Street
Pochwały: 4027

Re: UWAGA - Nowe zasady uczestnictwa w konkursach

Postprzez OXYGEN THIEF » 19 Mar 2013 11:55

W tych zgłoszeniach nie chodzi o ilość postów, a ich jakość.jak ktoś ma 50 czy 100 w przywitaj się czy konkursach (typu: chcę wygrać) to niech sobie daruje.Mogą to być oczywiście także posty w dziale z promocjami czy konkursami ale muszą to być posty z informacją o promocji, pomocy gdy ktoś miał problem czy info o konkursie.

Ja nie głosuję na nikogo, robią to fąfle i moderatorzy, kogo miałem dodać to dodałem reszta oczekuje na głosowanie.
Ziemia ma skórę, a ta skóra ma choroby. Jedną z nich jest człowiek.
am I a part of the cure, or am I part of the disease ?
Awatar użytkownika
OXYGEN THIEF
Administrator
Administrator
 
Posty: 20261
Rejestracja: 26 Maj 2010 06:41
Miejscowość: 38°05'N - 46°18'E
Pochwały: 1123

Re: UWAGA - Nowe zasady uczestnictwa w konkursach

Postprzez mac » 19 Mar 2013 16:51

OXYGEN THIEF napisał(a):W tych zgłoszeniach nie chodzi o ilość postów, a ich jakość.jak ktoś ma 50 czy 100 w przywitaj się czy konkursach (typu: chcę wygrać) to niech sobie daruje.

Dokładnie tak jak OXY napisał. Nie chodzi o staż na forum,pochwały, ilość postów jak również o subiektywne nastawienie do danego usera. Zapewniam Was że głosy oddane przez Fąfli na kandydatów są naprawdę bardzo różne i są to nasze subiektywne opinie.Uważam że pogląd że chcemy stworzyć elitarną grupę są niesprawiedliwe. Nie robimy tego po to żeby "my" mieliśmy lepiej ale po to żeby user który współtworzy to forum był doceniony za swój trud co pozwoli na uczestnictwo w konkursach. Osobiście zagłosowałbym na osobę która ma 10 postów ale są to posty wartościowe,które wzbogacają forum ,do których sami dajemy linki bo poruszany temat został dobrze opisany albo taka osoba jest bardzo pomocna w rozwiązaniu problemów (np. z softem albo hardware) albo chcę się z nami podzielić najnowszymi promocjami lub organizuje konkursy. Forum jest cały czas otwarte dla wszystkich którzy się zarejestrują ,zmienione będą tylko zasady uczestnictwa w konkursach i myślę że tak zostanie.
Awatar użytkownika
mac
Zasłużony
Zasłużony
 
Posty: 743
Rejestracja: 06 Wrz 2010 11:32
Miejscowość: Starogard Gdański/Berlin
Pochwały: 82

Re: UWAGA - Nowe zasady uczestnictwa w konkursach

Postprzez giveawayday » 20 Mar 2013 00:49

Ktoś mi wrzucił na prywatnego maila. Wklejam.
Jak mawiał klasyk „nie chcem, ale muszem” zabrać głos w niniejszym wątku. Mamy do czynienia może nie z wojną, ale małą rebelią. Obie strony ostrzelały się i okopały. Co jest przyczyną tej walki? Złośliwi powiedzą, że gdy nie wiadomo o co chodzi, to w naszym przypadku chodzi o programy z licencjami lifetime. Dodadzą też, że główna linia sporu przebiega dokładnie w tym miejscu. Trudno mi się z nimi zgodzić, ale nie chciałbym wchodzić w jakieś spory personalne, ponieważ nie wniosą one nic nowego.

Pragnę zwrócić uwagę, że elitarność była, jest i będzie. Tego nie zmienimy. Człowiek pierwotny z jaskini i współczesny z apartamentowca ma dokładnie taki sam instynkt, „instynkt killera i łowcy”... wobec otaczających go dóbr. Wszyscy patrzą tylko w jedną stronę www ... konkursy.pl. Każdy powinien zadać sobie proste pytanie. Czy chciałbym nagradzać osoby w szkole, na studiach i w pracy, które ściągają podczas matury, egzaminów, dokonują plagiatów prac magisterskich, czy też leżą do góry brzuchem w miejscu zatrudnienia?

Niefortunnie się stało, że cała sprawa zaczęła się od zmiany regulaminu konkursów i dotyczyła tylko tego obszaru. Nie objęła ona wszystkich problemów, które pojawiły się dopiero w trakcie dyskusji. Myślę, że gdyby „reforma” była bardziej kompleksowa, byśmy uniknęli wielu nieporozumień. To nie jest zarzut wobec OXYGEN THIEF . Ma absolutną rację jako szef i administrator, a także jako człowiek, któremu nie są obojętne podstawowe zasady funkcjonowania zdrowej społeczności. Każdy z nas widział, nawet ja z krótkim stażem, że nie wszystko jest w porządku. Zmiany są jak najbardziej wskazane, żeby nie powiedzieć wręcz konieczne. Trzeba dopracować tylko szczegóły.

Dużo osób na Forum wykonuje iście benedyktyńską pracę. Dwoją się i troją. Czuję się przy nich jak „mały pikuś”. Mój wkład w społeczność PZD jest znikomy. Nawet
OXYGEN THIEF
z lornetką Carl Zeiss Jena nie byłby w stanie dostrzec mojej małej cegiełki, gdyż ja też jej nie widzę i to z bliska. Gdybym miał się ścigać z Olą tylko w ilości postów, nie wspomnę o jakości, czułbym się jak uczestnik regat Sydney-Hobart. Ola dopłynęłaby do mety, a ja dopiero stawiałbym stępkę jachtu. Taka jest różnica. Olu, pełen SZACUN. CHAPEAU BAS. :england

Regulamin się zmienił. Koniec kropka. Rozpisałem się, ale głównym powodem zabrania głosu jest sprawa następująca. Stawiam wniosek, co tam, żądam egzekwowania nowego prawa. Jeśli powiedziało się A, trzeba powiedzieć B. Nie chciałbym, aby nowe zmieniło się w stare. Dewiza brzmi: „dzisiaj jestem zasłużony, jutro będę wywalony”. :fakolec Proponuję, żeby co pewien czas, np. co dwa miesiące, dokonywać lustracji zasłużonych. :lanie na gołą Może wtedy przeciwnicy zmian zrozumieją, że może warto znaleźć swoją niszę na Forum i w miarę swoich możliwości udzielać się na nim. Zdaję sobie sprawę, że każdy z nas ma różne obowiązki i nie zawsze ma czas, aby rozwijać PZD. Chodzi mi tylko o zasadę. Nie będę protestował w przypadku mojej degradacji, o ile będzie to zgodne z nowym regulaminem. :k...... Takie są zasady i basta.


Myślałem, że to ja... no ale przecież tego nie napisałem. Co do Oli: :yes master :yes master :yes master Jak dorwę tego dowcipnisia to mu..., chociaż zdolna bestia. Niech się przyzna, wybaczę.
A tak w ogóle, czy Ktoś zamierza zamknąć temat. Ręka mnie boli od ubijania... klawiatury. Hello, nie spać.

Pozdrawiam
:hi


Autor postu otrzymał pochwałę
Ostatnio edytowany przez giveawayday, 20 Mar 2013 01:07, edytowano w sumie 1 raz
giveawayday
 

Re: UWAGA - Nowe zasady uczestnictwa w konkursach

Postprzez OXYGEN THIEF » 20 Mar 2013 01:02

Obstawiam że to Manila, nad jego dodaniem myślałem i nadal myślę bo bzdetów nie wypisuje.Co do Sprawdzania to owszem będę z resztą i już nawet wiem kto odpadnie w pierwszym biegu (ci co zostali dodani na próbę)
Ziemia ma skórę, a ta skóra ma choroby. Jedną z nich jest człowiek.
am I a part of the cure, or am I part of the disease ?
Awatar użytkownika
OXYGEN THIEF
Administrator
Administrator
 
Posty: 20261
Rejestracja: 26 Maj 2010 06:41
Miejscowość: 38°05'N - 46°18'E
Pochwały: 1123

Re: UWAGA - Nowe zasady uczestnictwa w konkursach

Postprzez giveawayday » 20 Mar 2013 01:13

Fakt, Manila ma krótki staż i ta ilość postów. Chłopak lubi pisać. Ma ładnego avatara. Swawolnik.
Dobranoc Wszystkim. :frank


Autor postu otrzymał pochwałę
giveawayday
 

Re: UWAGA - Nowe zasady uczestnictwa w konkursach

Postprzez OXYGEN THIEF » 20 Mar 2013 01:23

Manila :lanie na gołą a napisałeś chociaż zgłoszenie w tym dziale Linki widoczne tylko dla zalogowanych :szydera
Ziemia ma skórę, a ta skóra ma choroby. Jedną z nich jest człowiek.
am I a part of the cure, or am I part of the disease ?
Awatar użytkownika
OXYGEN THIEF
Administrator
Administrator
 
Posty: 20261
Rejestracja: 26 Maj 2010 06:41
Miejscowość: 38°05'N - 46°18'E
Pochwały: 1123

Re: UWAGA - Nowe zasady uczestnictwa w konkursach

Postprzez Manila » 20 Mar 2013 10:20

Ha ha ha... uśmiałem się do łez. Panowie, to nie ja uprawiałem rzeczoną, radosną twórczość na privku. Serio! :cool.
Awatar użytkownika
Manila
Fąfel
Fąfel
 
Posty: 1174
Rejestracja: 15 Paź 2012 19:31
Pochwały: 276

PoprzedniaNastępna

Wróć do Opinie , Uwagi , Informacje / Comments, problems, opinions

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości