Dostawca internetu - co wybrać

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Przymierzam się do zmiany dostawcy internetu z powodu małej prędkości przesyłu i braku możliwości jej zwiększenia z uwagi na instalację.
Jakiego dostawcę możecie polecić?

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Hej :hi . Cenowo - dobrze wypada multimedia, supermedia... Na jakość nie na narzekam (niewiele wolniej niż w umowie, zastrzeżenia mogę mieć do czasów pingów) Lepiej znaleźć kontakt do lokalnego przedstawiciela (w moim przypadku miał tańsze oferty), niż korzystać z promocji ogólnopolskich. U mnie UPC, Netia, Orange, Vectra i jeszcze jakieś, których już nie pamiętam cenowo gorzej lub brak możliwości świadczenia usług.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30569
Miasto
Trololololo
Może napisz jakich dostawców masz do wyboru ??

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Do wyboru: Netia, Orange, Multimedia i pewnie inne, o czym nie wiem.
Niedostępne: UPC, Vectra

wwd

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
257
Internet po kablu czy mobilny? Jeśli po kablu a instalacja nie pozwala na więcej, to zmiana operatora nic nie da, może jedynie niewielkie zmniejszenie ceny abonamentu.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
wwd napisał:
Internet po kablu czy mobilny? Jeśli po kablu a instalacja nie pozwala na więcej, to zmiana operatora nic nie da, może jedynie niewielkie zmniejszenie ceny abonamentu.

Już korzystam ze zmniejszonej opłaty, ale operator nie ma zamiaru zmodernizować instalacji i nie mogę korzystać z teoretycznie dostępnej w ofercie prędkości.
Byłam wczoraj w punkcie Orange i dowiedziałam się, że mają w najbliższych planach pokryć całe miasto światłowodami. To byłoby coś. Ale kiedy? Tego nie byli w stanie mi powiedzieć.

Raczej skłaniam się do internetu po kablu.

wwd

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
257
Ja mam podobnie - za tą cenę mógłbym mieć 20Mb ale mam tylko 7Mb (ping ok 50ms) i to jeszcze ze zrywkami. Problemem tu jest odległość od centrali - 4km robi swoje...
Internet mam w Netii (dialog) po bsa Orange, ze względu na najniższy abonament na telefon stacjonarny w Orange miałbym dużo drożej - w Dialogu nie było problemu.
Od strony technicznej niestety to dalej to samo i jak instalacja stara a do centrali daleko to cudów nie będzie.
Ważne czy dużo pobierasz, bo jeżeli nie to można się skusić na mobilny, szybkość większa tylko że znowu lejki po przekroczeniu limitu...

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Ponieważ mam telefon w Orange, to ostatnio dzwonił do mnie koleś z firmy pracującej dla nich oferując internet mobilny LTE z miesięcznym limitem 200 GB (czy coś koło 220 GB) + tablet Lenovo 2 za 59 (a może to było 69 :scratch ) pln miesięcznie. Umowa na 2 lata.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Ja mam neta z Orange i jestem zadowolony.Pingi minimalne, stabilnie, jezeli sie zdecydujesz na Orange to tylko po kablu .

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Securitas napisał:
Ja mam neta z Orange i jestem zadowolony.Pingi minimalne, stabilnie, jezeli sie zdecydujesz na Orange to tylko po kablu .

Z Orange mogę mieć w tej chwili 10Mbs (w tej chwili mam 4Mbs). Potem 100 a może i więcej.
A Ty masz światłowód?

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Securitas napisał:
Ja mam 300 mbs na swiatlowodzie i dziala naprawde super.

To byłoby dla mnie najlepsze rozwiązanie, tylko nie wiadomo kiedy u mnie poprowadzą te światłowody.

Słyszałam, że Polkomtel też ma ofertę, nie wiecie na jakich zasadach?

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa
Witam

Kiedyś już pisałem na ten temat w skrócie napisze co miałem u siebie.

1.UPC

U nich kosmos cenowy no i internet nie zgadzał się z tym na umowie.
Odrazu mówie wiem nigdy nie będzie pełnej prędkość łącza jest
wiele aspektów np... okablowanie w bloku itd...
Ale skoro na umowie jest 60 mb/s a w praktyce na czystym systemie
z kabla 40 mb/s to gdzie reszta? Był monter i powiedział że wszystko
jest ok to wina dostawcy.

Internet 60 mb/s + dwa dekodery HD bez nagrywarki i 80 kanałów w tym 60 do dupy -Placiłem 140 zł

Vectra :

Cenowo lepiej ale ciągle przerwy w dostawie netu i Tv prace modernizacyjne niby.
Zawieszanie sie dekoderów.
Internet 100 mb/s i tyle prawie było 90 mb/s jest ok.

Internet 100 mb/s + dwa dekodery + kolo 70 kanałów powowa tez do wyj....ale cena 80 zł

Netia

I nie jest to reklama ale jak narazie jest bardzo dobrze

Internet 300 mb/s + dwa dekodery + Plus co jest dobre pakiety kanałow ktore mi odpowiadaja sam wybieram.
Całoś kosztuje mnie 68 zł

To co opisałem to były promocje na które trafiłem

Do góry