Życzenia bożonarodzeniowe 2015

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
wigilia21.jpg

Zbliża się ten piękny czas, związany ze Świętami Bożego Narodzenia, oraz obchodami Nowego Roku.
Chcę więc złożyć Wam najlepsze życzenia świąteczne – dużo radości, pomyślności, a także przede wszystkim zdrowia oraz spełnienia najskrytszych marzeń dla każdego z Was oraz dla Waszych najbliższych. Świąt radosnych, szczęśliwych, rodzinnych, pełnych ciepła domowego ogniska i miłości najbliższych życzy wszystkim
TajnyAgent

BestiaZBagienMyśli

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Również i ja chciałbym Wszystkim Wam-użytkownikom; Adminom; Fąflom; Modom; Promo-ekspertom; Zasłużonym i czytelnikom tego wspaniałego forum złożyć życzenia. Aby Ten którego pamiątkę narodzin wspominać będziemy za kilka dni narodził się i w Naszych sercach gdy Mu powierzymy swoimi słowami Swe życie; by wypełnił Nas pokojem który daje ukojenie gdy jest źle; rozlał Swoje błogosławieństwo w Naszych rodzinach; związkach; pracy; szkole i gdziekolwiek będziemy. Byśmy gdy czasem poczujemy bezsilność wobec bólu; samotności czy pustki-On wypełniał nadzieją; radością i Swoją realną obecnością.

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
pozdravleniya-s-rozhdestvom-na-polskom.jpg

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę wielkiego obżarstwa bez tycia, aby na suto zastawionym stole niczego nie zabrakło. Wesołych Świąt!

prawiedziadek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
28
Również przyłączam się do życzeń, zarówno tych Świątecznych jak i Noworocznych. Dzięki wielu użytkownikom tego forum mogłem skorzystać z wielu interesujących mnie programów jak i lepiej opanować komputer. Zostałem w mijającym roku dziadkiem, ale mój nick już pozostanie taki jak jest. Jeszcze raz: wszelkiego dobra i powodzenia we wszystkich sprawach.

Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7421
310698.gif

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
1587_kartka-_060.jpg

Zdrowych pogodnych Świąt dla wszystkich forumowiczów

A

Anonymous

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę zdrowych pogodnych Świąt dla wszystkich forumowiczów.
zvFcvZj.jpg

A

Anonymous

Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny,
Przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie,
Ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny
Najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie.

Cyprian Kamil Norwid

Wszystkim Forumowiczom : radosnych Świąt Bożego Narodzenia !

rWauOKq.jpg

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
479.jpg

Bóg się rodzi, moc truchleje: Pan niebiosów obnażony. Ogień krzepnie, blask ciemnieje, Ma granice Nieskończony: Wzgardzony okryty chwałą, Śmiertelny Król nad wiekami; A Słowo ciałem się stało I mieszkało między nami.
Cóż masz, niebo, nad ziemiami? Bóg porzucił szczęście swoje, Wszedł między lud ukochany, Dzieląc z nim trudy i znoje, Niemało cierpiał, niemało, Żeśmy byli winni sami, A Słowo ciałem się stało I mieszkało między nami.
W nędznej szopie urodzony, Żłób Mu za kolebkę dano. Cóż jest, czym był otoczony? Bydło, pasterze i siano;
Ubodzy! Was to spotkało, Witać Go przed bogaczami, A Słowo ciałem się stało I mieszkało między nami.
Potem i króle widziani Cisną się między prostotą, Niosąc dary Panu w dani: Mirrę, kadzidło i złoto;
Bóstwo to razem zmieszało Z wieśniaczymi ofiarami, A Słowo ciałem się stało I mieszkało między nami.
Podnieś rękę, Boże Dziecię! Błogosław Ojczyznę miłą! W dobrych radach, w dobrym bycie Wspieraj jej siłę swą siłą, Dom nasz i majętność całą I wszystkie wioski z miastami! A Słowo ciałem się stało I mieszkało między nami.

Święta zawsze budzą w człowieku nadzieję, a wraz z nią wiele dobra i życzliwości - takie przesłanie płynie z poezji ks. Jana Twardowskiego. Ludzie bowiem, dzieląc się opłatkiem, składają sobie życzenia, okazują uczucia, na które nie zawsze starcza im czasu w codziennym życiu. Święta budzą potrzebę pojednania. I żal za wykroczenia przeciw miłości. Dlatego ks. Twardowski pisał, że Boże Narodzenie sprawia, iż stajemy się lepsi. I przypominał, że na świecie jest więcej dobra niż zła.
- Gdyby nie Boże Narodzenie, człowiek czułby się oszukany. Nie może bowiem wystarczyć sam sobie. Zawsze tęskni za kimś większym od siebie. Bo przecież nawet w zespoleniu z drugim człowiekiem jest miejsce na samotność - tłumaczył Poeta.
Przyszła mi na Wigilię, zziębnięta, głuchociemna
z gwiazdą jak z jasną twarzą - Wigilia przedwojenna,
z domem, co został jeszcze na cienkiej fotografii,
z sercem, co nigdy umrzeć porządnie nie potrafi,
z niemądrym bardzo piórem skrobiącym w kałamarzu,
z przedpotopowym świętym - z Piłsudskim w kalendarzu,
z mamusią, co od nieszczęść zasłonić chciała łzami -
podając barszcz czerwony, co śmieszył nas uszkami
źródło:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Wszystkim Braciom i Siostrom: radości, duchowych przeżyć oraz wielu błogosławieństw z okazji Świąt Bożego Narodzenia.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
wesolych%20swiat.gif

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Zdrowych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia dla Szanownych Kolegów i Koleżanek ze społeczności Programyzadarmo. Niech obficie rozleje się na Was - każdego z osobna - błogosławieństwo od Nowonarodzonego Jezusa. Życzę gotowości wyciągnięcia ręki w sporach i pokoju :friends

qD9vvgv.jpg

Do góry