Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej strony. Korzystają z nich również firmy reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w cookies kliknij "Akceptuj", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuj

AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Re: AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Postprzez OXYGEN THIEF » 12 Lip 2016 17:13

Skoro nie ma logu to AG go nie zablokował, a gierka działa jak wyłączysz ochronę AG ??
Ziemia ma skórę, a ta skóra ma choroby. Jedną z nich jest człowiek.
am I a part of the cure, or am I part of the disease ?
Awatar użytkownika
OXYGEN THIEF
Administrator
Administrator
 
Posty: 20091
Rejestracja: 26 Maj 2010 06:41
Miejscowość: 38°05'N - 46°18'E
Pochwały: 1117

Re: AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Postprzez Download-er » 12 Lip 2016 17:24

Tak, raczej działa, ponieważ jak AG ustawiłem na OFF to zaczęły się aktualizacje pobierać.

Logi:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Awatar użytkownika
Download-er
Zielony
Zielony
 
Posty: 36
Rejestracja: 07 Lip 2016 12:10
Pochwały: 1

Re: AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Postprzez OXYGEN THIEF » 12 Lip 2016 17:32

w logach nie ma nic odnośnie GTA także tu już nie pomogę.
Ziemia ma skórę, a ta skóra ma choroby. Jedną z nich jest człowiek.
am I a part of the cure, or am I part of the disease ?
Awatar użytkownika
OXYGEN THIEF
Administrator
Administrator
 
Posty: 20091
Rejestracja: 26 Maj 2010 06:41
Miejscowość: 38°05'N - 46°18'E
Pochwały: 1117

Re: AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Postprzez Download-er » 12 Lip 2016 19:22

OXYGEN THIEF napisał(a):w logach nie ma nic odnośnie GTA także tu już nie pomogę.

Owszem w logach cisza, ale przecież to ewidentnie widać, że to wina AppGuard'a, gdyż jak zmieniam tryb ochrony na OFF to nie ma tego błędu i GTA V działa bez programu. Po prostu wydaje mi się, że skoro znasz schemat działania AG to powinieneś pomyśleć w czym jeszcze może tkwić problem (opierając się o wcześniejsze logi).

A wracając do ochrony AG to myślałem, że tryb Protected ustawiamy tylko tymczasowo w celu zidentyfikowania błędu.
Awatar użytkownika
Download-er
Zielony
Zielony
 
Posty: 36
Rejestracja: 07 Lip 2016 12:10
Pochwały: 1

Re: AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Postprzez OXYGEN THIEF » 12 Lip 2016 20:00

Download-er napisał(a):
OXYGEN THIEF napisał(a):w logach nie ma nic odnośnie GTA także tu już nie pomogę.

Owszem w logach cisza, ale przecież to ewidentnie widać, że to wina AppGuard'a, gdyż jak zmieniam tryb ochrony na OFF to nie ma tego błędu i GTA V działa bez programu. Po prostu wydaje mi się, że skoro znasz schemat działania AG to powinieneś pomyśleć w czym jeszcze może tkwić problem (opierając się o wcześniejsze logi).

A wracając do ochrony AG to myślałem, że tryb Protected ustawiamy tylko tymczasowo w celu zidentyfikowania błędu.



Tryb ochrony Protected to tryb zalecany dla większości. Tryb Locked Down to Tryb paranoiczny i dlatego nie jest dostępny w głównym okienku tylko z poziomu ikonki w trayu.Locked Down daje max ochrony ale czasem może coś nie działać, u mnie było ok.
Locked Down :This protection level is found using the
process in the User Interface Tray Icon section above. It eliminates the risk of drive by download attacks by only allowing certain applications to run without restriction.
In the Locked Down setting, AppGuard may interfere with some programs such as GoToMeeting. If this occurs, reduce the AppGuard protection level to Protected and initiate the GoToMeeting session. Then ,return the protection level to Locked Down once the session is finished, if desired.


Czyli lista zaufanych wydawców, wiesz możesz spróbować dodać tam certyfikat wydawcy GTA i odpowiednio ustawić.Może akurat będzie działać bez problemów.Możesz też dodać tam certyfikat swojej przeglądarki żeby nie było problemów z aktualizacją.
Linki widoczne tylko dla zalogowanych
Ziemia ma skórę, a ta skóra ma choroby. Jedną z nich jest człowiek.
am I a part of the cure, or am I part of the disease ?
Awatar użytkownika
OXYGEN THIEF
Administrator
Administrator
 
Posty: 20091
Rejestracja: 26 Maj 2010 06:41
Miejscowość: 38°05'N - 46°18'E
Pochwały: 1117

Re: AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Postprzez Download-er » 12 Lip 2016 20:12

Czyli nie polecasz trybu Locked Down? Widziałem, że wiele osób korzysta z tego trybu, więc może dałbyś radę rozwiązać te kilka problemów, które mi towarzyszyły przy tym trybie.

Jak dodać certyfikat Rockstar do AppGuard'a?
Awatar użytkownika
Download-er
Zielony
Zielony
 
Posty: 36
Rejestracja: 07 Lip 2016 12:10
Pochwały: 1

Re: AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Postprzez OXYGEN THIEF » 12 Lip 2016 20:25

Download-er napisał(a):Czyli nie polecasz trybu Locked Down? Widziałem, że wiele osób korzysta z tego trybu, więc może dałbyś radę rozwiązać te kilka problemów, które mi towarzyszyły przy tym trybie.

Jak dodać certyfikat Rockstar do AppGuard'a?


Certyfikaty dodaje się w zakładce user space w okienku na dole pod Publishers
tu masz opisane jak
Linki widoczne tylko dla zalogowanych (zjedź trochę niżej w tym PDFie.)
Tryb Locked Down jest ok, tylko czasem np:podczas aktualizacji przeglądarki czy grania w jakieś gry należy wyłączać na ten czas ochronę więc jeśli ktoś nie gra a aktualizuje sporadycznie to jest ok.Dla Ciebie niech zostanie Protected tak jak zaleca dla wszystkich producent bo po prostu mniej z tym trybem jest problemów.Może i bym ogarnął Twoje problemy z ApGuardem w Trybie Locked Down ale musiał bym siedziec przed tym kompem.

Maksymalne vel paranoiczne bezpieczeństwo tak wygląda czyli nie dodajemy żadnych certyfikatów, sami aktualizujemy ale jest to mniej wygodne.
Ziemia ma skórę, a ta skóra ma choroby. Jedną z nich jest człowiek.
am I a part of the cure, or am I part of the disease ?
Awatar użytkownika
OXYGEN THIEF
Administrator
Administrator
 
Posty: 20091
Rejestracja: 26 Maj 2010 06:41
Miejscowość: 38°05'N - 46°18'E
Pochwały: 1117

Re: AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Postprzez Download-er » 12 Lip 2016 20:54

OXYGEN THIEF napisał(a):Maksymalne vel paranoiczne bezpieczeństwo tak wygląda czyli nie dodajemy żadnych certyfikatów, sami aktualizujemy ale jest to mniej wygodne.

Powiem tak: Do tej pory korzystałem z darmowego softu, lecz z pewnych względów zdecydowałem, iż nie mogę tak ryzykować i dlatego też zakupiłem zestaw ochrony (AppGuard i SpyShelter Firewall), który miał mi zapewnić maksymalne bezpieczeństwo. Podsumowując powyższe podkreślam, iż zależy przede wszystkim na maksymalnym bezpieczeństwie.

OXYGEN THIEF napisał(a):Może i bym ogarnął Twoje problemy z ApGuardem w Trybie Locked Down ale musiał bym siedziec przed tym kompem.

Skoro jesteś w stanie to "poskładać do kupy" to z chęcią ugościłbym Cię w swoim systemie. :frank Napisz tylko na PW, czy mógłbyś mi z tym pomóc.
Awatar użytkownika
Download-er
Zielony
Zielony
 
Posty: 36
Rejestracja: 07 Lip 2016 12:10
Pochwały: 1

Re: AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Postprzez senior38 » 30 Lis 2016 10:38

Mam zainstalowany AppGuard i czy mogę dodać do niego ZemanęAntyLoger.Pytam ponieważ skończyła mi się licencja na Hitmana i nie mam czym przeskanować systemu. :)
AppGuard+Hitman Pro
Awatar użytkownika
senior38
Zasłużony
Zasłużony
 
Posty: 1251
Rejestracja: 06 Lis 2010 11:17
Pochwały: 125

Re: AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Postprzez Ircus » 30 Lis 2016 10:42

senior38 napisał(a):Mam zainstalowany AppGuard i czy mogę dodać do niego ZemanęAntyLoger.Pytam ponieważ skończyła mi się licencja na Hitmana i nie mam czym przeskanować systemu. :)


Możesz dodać ,ale ZemanęAntyMalware,żeby zastąpił Ci Hitmana
SpyShelter Firewall ,AppGuard 4 ,Adguard 6 Premium.. VoodooShield... Time Machine 2
Ircus
Ekspert
Ekspert
 
Posty: 1428
Rejestracja: 26 Maj 2010 22:23
Pochwały: 133

PoprzedniaNastępna

Wróć do Programy zabezpieczające, co wybrać, porady, pytania

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości