Najlepszy darmowy menadżer haseł

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin
Witam mam pytanie jaki polecacie darmowy menadżer do zarządzania i zabezpieczania haseł? Obecnie myślę o Sticky Password. Nie wiem czy jest coś lepszego, bezpieczniejszego?

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Open Source`owy KeePass
Kod znany, nic nie wysyła, nic nie trzyma w chmurze co przy tak newralgicznych danych jak hasła jest priorytetem.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Zdecydowanie KeePass. Używam v1.x i jestem w pełni zadowolony. Jest też wersja na androida.

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
A ja polecam Lastpass. Używam go ponad 2.5 roku, w tym 1 rok w wersji Premium i jak narazie nie wyciekły mi żadne hasła. A poza tym mam autoryzacje dwuetapową włączoną aplikacją Seasame.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
SKIBA napisał
A ja polecam Lastpass. Używam go ponad 2.5 roku, w tym 1 rok w wersji Premium i jak narazie nie wyciekły mi żadne hasła
Może po prostu nie wiesz, że ci wyciekły........
[advthumb]https://www.google.pl/#q=Lastpass+wyciek+hase%C5%82[/advthumb] :szydera

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
remool napisał:
A ja polecam Lastpass. Używam go ponad 2.5 roku, w tym 1 rok w wersji Premium i jak narazie nie wyciekły mi żadne hasła
Może po prostu nie wiesz, że ci wyciekły........
[advthumb]https://www.google.pl/#q=Lastpass+wyciek+hase%C5%82[/advthumb] :szydera
W dzisiejszym świecie wszystko możliwe. Ostatnio ktos włamał się na serwery Lstpass, ale haker miał dostęp tylko do haszy haseł, a nie do samych haseł. Dla bezpieczeństwa dość często zmieniam hasło główne, no i używam autoryzacji dwuetapowej + logowanie tylko z mojego domowego IP, czyli nie zalogujesz się z żadnego VPN, proxy, Tora czy innego gówna. Ae fakt, że 100% pewności nie ma.

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin
Dlatego nie wiem czy w takim LastPass warto dawać dane do logowania się do Mbanku? :) albo do innych arcyważnych stron..

Kurcze nie wiem bo powoli boli mnie głowa od przypominania sobie loginów i haseł do stron, programów itp.. I coś by mi sie przydało.

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
zefirek83 napisał:
Dlatego nie wiem czy w takim LastPass warto dawać dane do logowania się do Mbanku? :) albo do innych arcyważnych stron..

Kurcze nie wiem bo powoli boli mnie głowa od przypominania sobie loginów i haseł do stron, programów itp.. I coś by mi sie przydało.
Steaganos ma też menedżer haseł. Może spróbuj jego. :guma

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
zefirek83 napisał:
Do banku - to trzymam tylko w głowie.
Używam Dashlane - znakomicie integruje się z przeglądarkami, błyskawicznie wczytuje dane w formularzach i stronach logowania. Korzystam z wersji darmowej, więc niczego nie synchronizuję w chmurze, a backup zapisuję na dysku. Z drugiej strony to amerykański program, a z Amerykanami (co oni tam u siebie rejestrują? :scratch ), to teraz nie wiadomo na ile szanują prywatność użytkowników...

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11527
Miasto
Somewhere over the rainbow.
PainTrain napisał:
al_arsen napisał:

Jeżeli można zapytać, co cię skłoniło do wybrania Enpass zamiast, np. KeePass albo LastPass?

Przez dłuższy czas korzystałem z KeePass i sprawował się dobrze ale jego możliwości były dla mnie niewystarczające. Głownie chodziło mi o przechowywanie licencji do programów. Opcja nazwy użytkownika i wpisania klucza w miejsce hasła do tego miejsce na notatkę i tyle. W Enpass mam to wszytsko i dużo więcej. W dodaku można dodawać swoje pola dzięki czemu jak mam więcej kluczy do jednego programu to są one ukryte pod postacią gwiazdek. W KeePass jeden klucz mógł być tak ukryty ale pozostałe musiałem wpisywać w polu notatek i był widoczny. Można także przestawiać kolejność pól itd. Dobrze działają dodatki do przeglądarek, wszystko jest przechowywane u mnie a nie w jakiejś chmurze. Jednak jak ktos chce to może włączyć synchronizację i przechowywać bazę w OneDrive, Gdrive czy Dropboxie.
A co do LastPass to wolałbym kupić notes i w nim wszystko zapisywać niż przechowywać swoje hasła "u kogoś".

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2578
Miasto
Kraków
Osobiście polecam RoboForm. Używam go od wielu lat i jestem bardzo zadowolony. Nie jest darmowy ale często jest jakieś promo więc warto obserwować promocje. Wersja testowa jest w pełni funkcjonalna przez 30 dni, pobierz i sprawdź czy Ci spasuje.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
27897
Miasto
Trololololo
Enpass :guma

Do góry