Jak zmodyfikować menu w Total Commander

PiotrN72

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
22 Lipiec 2010
Posty
939
Reakcje/Polubienia
18
Nie wiem czy zakładać nowy wątek - admi zdecyduje.
Mam pytanie. Jak Modyfikować w TCUP Menu. Mam na myśli wpis w Menu PROGRAMY. Chcę usunąć kilka pozycji programów których się pozbyłem.
 

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
11 Styczeń 2014
Posty
2695
Reakcje/Polubienia
4223
Miasto
To tu to tam....
Nie wiem czy zakładać nowy wątek - admi zdecyduje.
Mam pytanie. Jak Modyfikować w TCUP Menu. Mam na myśli wpis w Menu PROGRAMY. Chcę usunąć kilka pozycji programów których się pozbyłem.
Nie chce mi sie kloca sciagac, ale na 90% wpisy masz w wincmd.ini
Wrzuc gdzies plik to popaczam...
 

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Dołączył
26 Maj 2015
Posty
9281
Reakcje/Polubienia
26488
Nie chce mi sie kloca sciagac, ale na 90% wpisy masz w wincmd.ini
To nie to ;)
Mam pytanie. Jak Modyfikować w TCUP Menu. Mam na myśli wpis w Menu PROGRAMY. Chcę usunąć kilka pozycji programów których się pozbyłem.
Menu możesz modyfikować wyszukując "Konfiguracja" -> "Ustawienia" -> "Język" -> "Plik menu głównego" i klik "Edytuj"
A jeśli masz na myśli przyciski do uruchamiania programów to "Konfiguracja" -> "Edytuj pasek przycisków"
 

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
11 Styczeń 2014
Posty
2695
Reakcje/Polubienia
4223
Miasto
To tu to tam....
To nie to ;)

Menu możesz modyfikować wyszukując "Konfiguracja" -> "Ustawienia" -> "Język" -> "Plik menu głównego" i klik "Edytuj"
A jeśli masz na myśli przyciski do uruchamiania programów to "Konfiguracja" -> "Edytuj pasek przycisków"
No widzisz, a ja odruchowo bym polecial Notepad++ po wszystkim co ma ini lub mnu...:dziwak skrzywienie zawodowe :szydera
 

PiotrN72

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
22 Lipiec 2010
Posty
939
Reakcje/Polubienia
18
Zmodyfikowałem wpis. Usunąłem wpis o aplikacji Home Bank i nadal się wyświetla w menu (patrz rysunek).
 

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Dołączył
26 Maj 2015
Posty
9281
Reakcje/Polubienia
26488
Zmodyfikowałem wpis. Usunąłem wpis o aplikacji Home Bank i nadal się wyświetla w menu (patrz rysunek).
Coś źle chyba robisz lub masz jakieś rozszerzone menu, więc może luknij na to:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
lub
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Ultra TC Editors package include the following programs:

1. Main Menu Editor: for editing Total Commander main menu.
2. Start Menu Editor: for editing Total Commander start menu.
3. Directory Menu Editor: for editing Total Commander directory menu.
4. Extended Commands Editor: for editing Total Commander extended commands.
5. Button Bar Editor: for editing Total Commander main button bar.
6. Vertical Button Bar Editor: for editing Total Commander vertical button bar.
7. History Editor: for editing history sections in Total Commander configuration files (Wincmd.ini and Wcx_ftp.ini)
8. Configuration Editor: database for all Total Commander configuration keys.
9. Hotkeys Editor: for modifying Total Commander hotkeys.
Wizualnie lepiej i łatwiej się edytuje ;)
 
Ostatnia edycja:

PiotrN72

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
22 Lipiec 2010
Posty
939
Reakcje/Polubienia
18
Dzięki - poczytam.
Menu jest bardziej rozbudowane od klasycznej wersji. To wersja TC Ultima prime z bajerami.
 

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Dołączył
26 Maj 2015
Posty
9281
Reakcje/Polubienia
26488
Menu jest bardziej rozbudowane od klasycznej wersji. To wersja TC Ultima prime z bajerami.
Tak właśnie myślałem pisząc "jakieś rozszerzone menu" i twoje może się składać z kilku plików. Coś na zasadzie tego:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!


Dlatego TC Editors może być pomocny w szybkim przeglądnięciu plików odpowiedzialnych za Menu.
 
Do góry