Witamy na PZD!

Welcome to PZD!

Register Zaloguj

SpyShelter - opisy, porady, ustawienia własne

ichito

Bardzo aktywny
Dołączył
23 Październik 2010
Posty
615
Polubienia
202
Autor tematu #1

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
25472
Polubienia
4265
#2
@ichito , masz może SpyShelter Firewall zainstalowany na XP :??
 

ichito

Bardzo aktywny
Dołączył
23 Październik 2010
Posty
615
Polubienia
202
Autor tematu #3
Nie...na XP mam wersję Premium, ale FW był tam kiedyś i z tego, co pamiętam pracował normalnie. Jedyne ustawienie, jakie na pewno zmieniłem i które pamiętam to sterowniki zapory miałem ustawione na TDI. Od jakiegoś czasu z wersją Premium pracuje zapora Kerio.
A czemu pytasz?
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
25472
Polubienia
4265
#4
Nie...na XP mam wersję Premium, ale FW był tam kiedyś i z tego, co pamiętam pracował normalnie. Jedyne ustawienie, jakie na pewno zmieniłem i które pamiętam to sterowniki zapory miałem ustawione na TDI. Od jakiegoś czasu z wersją Premium pracuje zapora Kerio.
A czemu pytasz?
Pytam ponieważ ostatnio czyli kilka dni temu zainstalowałem sobie SpyShelter Firewall i moduł zapory całkiem zablokował sieć ale zablokował tak bez żadnych reguł i co najśmieszniejsze lapek nie mógł połączyć się z żadną siecią WIFI.SpyShelter Firewall a raczej moduł zapory w jakiś dziwny sposób blokuje połączenie.Dziwne to trochę :scratch
 

ichito

Bardzo aktywny
Dołączył
23 Październik 2010
Posty
615
Polubienia
202
Autor tematu #5
Wiesz co?...wrzucę u siebie wersję z zaporą na jakiś czas i sprawdzę, bo teraz nie mam pomysłu...może te sterowniki TDI, bo chyba domyślnie są ustawione WFP?...może jakiś proces/usługa związane stricte z systemem i siecią jak np. ipconfig.exe?
Dam znać jak to u mnie wygląda.
-------
edit:
Niestety nie dam rady tego sprawdzić...SSFW nie wchodzi u mnie już jako wersja próbna, a klucza, który chciałem aktywować, a myślałem, że zaskoczy też nie przyjmuje...dostałem komunikat, że przekroczyłem ilość instalacji dla tego klucza. Możliwe, bo zwyczajnie nie pamiętam już czy przypadkiem jakiś nie poszedł dla mojego syna.
Ale żeby Ci ulżyć nieco...u mnie na XP też coś ześwirowało z siecią. Laptok nie był długo uruchamiany ( miesiąc, może nawet dwa) i po pierwszym uruchomieniu nie miałem sieci, choć kontrolka przy klawiszach się świeciła, że jest OK. Nie miałem ikony połączeń bezprzewodowych w zasobniku, nie miałem sieci bezprzewodowych na liście w panelu sterowania i nawet nie wykrywało mi karty sieciowej. Potem było już gorzej...albo lepiej...i nie mam pojęcia od czego zależało. Raz sieć była i wszystko było jak należy, a czasem po uruchomieniu znikało wszystko i nawet kontrolka sieci gasła. Sprawdzałem na swoim smartfonie (aplikacja "Fing") czy ten laptok jest widoczny w sieci...no i raz był (jak się połączył), a innym razem nie, kiedy znikała karta sieciowa.
Piszę teraz z Visty, bo sytuacja się ustabilizowała...znaczy się nie ma karty sieciowej i połączenia na XP :) Mam wrażenie, że właśnie padła ze starości (mam laptoka już 11 lat) i trzeba z tym iść do serwisu.
 
Ostatnia edycja:

ichito

Bardzo aktywny
Dołączył
23 Październik 2010
Posty
615
Polubienia
202
Autor tematu #6
Informacyjnie tylko...skończyłem i to chyba wszystko :) Możliwe, że coś jeszcze docyzeluję, ale to na później.
 

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
15 Październik 2012
Posty
1215
Polubienia
56
#7
OXY, wtedy jak pisałeś o swoim problemie zainstalowałem SSFW na XP (na VB) i z siecią było wszystko w porządku.