- Dołączył
- 26 Maj 2015
- Posty
- 19232
- Reakcje/Polubienia
- 56017
Cały artykuł:Alternatywne produkty mięsne już teraz potrafią doskonale naśladować tradycyjne produkty odzwierzęce jak soczyste burgery, krwiste steki, czy chrupiący boczek. Robią to jednak bazując na białku pochodzącym z soi, grochu, czy innych roślin strączkowatych, co nie jest optymalnym rozwiązaniem.
O wiele wygodniej byłoby tworzyć białko dla alternatywnego mięsa z… powietrza. A właściwie to z dwutlenku węgla, którego aż za dużo i nie bardzo wiemy, co z tym faktem zrobić. Amerykański startup Air ProteinZaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!(nomen omen) upiec te dwie pieczenie na jednym ogniu: z nadmiaru dwutlenku węgla unoszącego się w powietrzu chcą produkować tzw. sztuczne mięso.
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!