Łączenie drukarki z internetem

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Posiadam drukarkę Brother DCP-J515W, czy istnieje możliwość takiego jej skonfigurowania abym za jej pomocą mógł drukować będąc oddalonym od domu. Próbowałem ją zarejestrować w Google Cloud Print lecz nie wychodzi mi to. Może mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak tego dokonać?

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
a po co ci takie udziwnienia :wariat tzn ze co ty chcesz z tableta przez google print coś sobie wydrukować 100km od domu :eek: chyba już nie nadążam za technologią

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Drukowanie z telefonu działa po włączeniu komputera, ale chciałbym aby moja drukarka sama pobierała dane z internetu. Przyda mi się to np. kiedy będę na wczasach, a moja mama która przyjdzie doglądnąć mieszkanka (ni w ząb nie zna się na komputerach) będzie mogła obejrzeć sobie świeżo wydrukowane zdjęcia :) Podobnych sytuacji można by wymienić kilka, dlatego chciałbym móc skorzystać z możliwości wydruku na odległość bez potrzeby włączania komputera

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
to ile ta drukarka kosztowała żeby coś takie funkcjonowało to musi być jak pc :dziwak

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Ciekawy pomysl , ale na moje oko troche przesadzony . A moze drukarka ma swoje stale lacze ....

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
459
Informacja aby korzystać z Google Cloud Print:
1) Komputer w domu musi być włączony
2) Musi być na nim włączony Chrome
3) Na Chromie trzeba być zalogowanym na tego samego użytkownika, który w Cloud Print

Konfiguracja drukarki za pomocą Google Print 1:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Konfiguracja drukarki za pomocą Google Print 2:(bardziej objaśnione)

Konfiguracja drukarki za pomocą Google Print przez producenta Brother

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Rafalp86 dzięki za linki, próbowałem zarejestrować informacje o swoim koncie Google w urządzeniu według 3 linku lecz zdaje się że moja drukarka nie obsługuje chmury, właściwie z tego co mogę wyczytać w linku 2 to chmurę obsługują drukarki: Hp, Kodak, Epson i Canon. Dziwię się że żadna z drukarek Brother nie jest wymieniona, przecież Brother to znany i ceniony producent drukarek.

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
459
No faktycznie twój model nie jest wspierany przez Google Cloud Print.
Lista wspieranych drukarek Brother:

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Dzięki za odpowiedź, teraz widzę że dupa blada z połączenia drukarki do neta :(

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Nie d**a blada, tylko niestety musisz mieć włączony komputer do którego podpięta jest drukarka. Jedyny wymóg - i raczej powinno działać :eek:o

Testowane na starych drukarkach i śmiga całkiem sprawnie.

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Pkolasa już do tego doszedłem, ale chodziło mi raczej o możliwość wydrukowania czegoś bez potrzeby włączania komputera bardzo rzadko potrzebowałbym tej funkcji ale chciałbym mieć możliwość korzystania z takiego wydruku na odległość.

Do góry