Air Live Drive

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56072
Ostatnia edycja:

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6172
Miasto
To tu to tam....
Program twórców (o ile nie jestem w błędzie) mipony,airxplorera i totald tym razem do podpinania chmury jako dysk lokalny . ...

Zdecydowanie tworcow airexplorera, do ktorego odsyla na stronie, poza tym ma te same warunki licencji. Poza tym, przy probie zakupu w stopce platnosci masz ze placisz "firmie"Airexplorer.net. Zastanawia co jest nakladka na co.

Instalator moze budzic watpliwosci bo cos tam robi dziwnego, ale jak dla mnie to wynik niedbalosci lub bledu.

Ale dobrze, zalozmy ze ktos sobie zainstaluje toto... ktos z Was zadal sobie trud by zobaczyc warunki licencji, jaka jurysdykcja prawna, co to za firma/osoba, za co odpowiada...?
Jakies info "o nas"? Nie...
Nawet w rejestrze domen zadbal o "anonimowosc" (cudzyslow stad ze oczywiscie moglbym go zdeanonimizowac, ale zrobienie tego byloby wykorzystaniem srodkow z pracy do celow prywatnych chyba zeby budzil podejrzenia. No dobra, budzi. Tyle ze i tak nie moge podac publicznie kto to bo GDPR).
Jakies informacje odnosnie polityki prywatnosci uzywajac aplikacji ktora z definicji bedzie miala dostep do wszystkich danych transferowanych do/z chmury? Zero.

Oczywiscie sa osoby ktore "nie robie nic zlego i nie mam nic do ukrycia, a wakacyjne zdjecia Cioci Helenki topless w barchankach z XIXw moze sobie ogladac kazdy", wiec przeciez nie zniechecam do instalacji.

Co do rejestrowania schowka/klawiatury: nie to za ma zdolnosc, a cos tam grzebie sobie:
@405437: call dword ptr [004091C0h] ;OpenClipboard@USER32.DLL
@40543d: call dword ptr [004091BCh] ;EmptyClipboard@USER32.DLL
ale tym bym sie nie przejmowal na tym etapie, pamietajmy ze to installer, wiec takie dzialanie co by nie zapisywalo, to przestanie po skonczeniu pracy instalatora wiec bardziej mnie by interesowalo dzialanie samego programu po jego zakonczeniu.

Ale... z powodow unikalnej licencji oraz calkowitym braku podania informacji PUBLICZNIE kto stoi za apka... no coz, ja wolalbym zalozyc tyl naprzod stringi mojej lubej i uprawiac godzinny jogging, prawdopodobnie bol bylby jednak mniejszy ;)

Do góry