Aktualizacje opcjonalne w Windows 10 ?

anonymus.91

Wygadany
Reakcje/Polubienia
21
Windows 10 . Ostatnio pojawiły się aktualizacje opcjonalne i dla przykładu pojawił się Sterownik Grafiki Intel w panelu sterowania " Odinstaluj lub zmień program " . Dlatego mam pytanie czy to normalne ,że oprócz umiejscowienia w Menedżer urządzeń karty graficzne - ten Sterownik Grafiki Intel może znaleźć się w panelu " Odinstaluj program " jak wyżej pisałem ? Wydaje mi się ,że aktualizacje opcjonalne jak są przeze mnie aktywowane kliknięciem to powinny znaleźć się w " Historii Aktualizacji " i w " Menedżer urządzeń " a nie w panelu sterowania " Odinstaluj program " ale nie wiem czy dobrze rozumuję lub czy mam racje ?

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
Dlatego mam pytanie czy to normalne ,że oprócz umiejscowienia w Menedżer urządzeń karty graficzne - ten Sterownik Grafiki Intel może znaleźć się w panelu " Odinstaluj program " jak wyżej pisałem ?
Nie masz się czym przejmować, to normalne zachowanie. Nawet na stronie intela dotyczącej odinstalowania sterownika można to zobaczyć:

32309_image2.jpg

Choć na mojej 10 się nie wyświetla :zaciesz

W starszych wersjach okienek zawsze tak było, a teraz widać różnie. A nawet mogą być dwa wystąpienia, jak pisze intel:
Ze względu na to, w jaki sposób sklep Microsoft® obsługuje Intel® Graphics Control Panel, niektóre systemy Windows mogą widzieć dwa oddzielne wystąpienia tego oprogramowania.

Do góry