Owszem, ale denerwujące to. Jak mają spiracić, to spiracą metodą server check bypass. Właśnie najlepszą metodą jest własny reset aktywacji na utworzonym koncie na stronie producenta oprogramowania, co mało osób z tego korzysta, a czasami na odpowiedź supportu w niektórych programach czekałem dość długo, ale to juz zależy od obsługi klienta. 4 dni temu napisałem o reset kodu aktywacyjnego do 3D Video Player i do tej pory nie mam odpowiedzi, a to już nie pierwszy raz. :k...... I jest też aktywacja bez limitów na jednym komputerze, tj. Rollback Rx C Pro posiada brak aktywacji na tej samej maszynie po reinstalacji, zaś do instalacji na drugiej maszynie jest wymagana aktywacja. Ja jednak przed kupnem programu kontaktuję się z supportem i pytam się o roadzaj aktywacji i limity aktywowania.OXYGEN THIEF napisał:Aktywacje danego klucza są po prostu zliczane na serwerze aktywacyjnym.Serwer wie ile aktywacji było bo do danego klucza przypisany jest przeważnie numer SID.Ty aktywujesz licencję i do tej licencji jest przypisany twój komputer.Producenci oprogramowania z aktywacją online różnie ustalają zasady korzystania z ich licencji.Jedni sprawdzają tylko czy klucz nie jest używany na innym systemie i jeśli nie to aktywujesz bez problemów, drudzy mają limit aktywacji tak jak jest np:w HitmanPro i jak już wyczerpiesz ten limit to musisz do nich napisać żeby "zwolnili" czyli zresetowali ilość aktywacji do 0.W HitmanPro można 5 razy a potem trzeba pisać do nich.W Pandzie trzeba założyć konto na ich stronie i tam dezaktywujesz licencje, nawet pobierasz indywidualny instalator z wbudowaną licencją.Zemana Antimalware też przypisuje się do komputera.
Pomysł z aktywacjami online jest dobry oczywiście jak się ma legalną licencję.
Jeśli takowy live chat jest.OXYGEN THIEF napisał:Dlatego niektórzy producenci olewają tego typu aktywację i albo nie blokują wcale lewych kluczy albo robią to tak jak kiedyś malwarebytes robiło czyli tworząc czarne listy kluczy wbudowane w program, teraz to chyba już zmienili bo dosyć prężnie się rozwijają.Revo Uninstaller Pro z tego co mi wiadomo też się przypisuje do sprzętu i żeby aktywować licencję na innym sprzęcie trzeba do nich napisać.W Większości support działa szybko a w takich sprawach najlepiej jest z nimi gadać na live chat'ach.