Baza danych nr telefonów

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Szukam programu w którym będę mógł zapisać kilkuset nr telefonów wraz z opisami przyporządkowanymi do konkretnego nr i z możliwością ich wyszukiwania po wpisaniu pierwszych cyfr lub tagów....chyba o to mi chodzi :scratch

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12589
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Możesz to zrobić na kilka sposobów.
1.) Jakiś program do magazynowania haseł tylko wykorzystywać go do Twoich potrzeb czyli gromadzenia telefonów. Ja tak robię w programie Enpass. Oprócz haseł i numerów licencji magazynuję też nr. telefonów. Utworzyłem sobie folder żeby numery nie mieszały siś z pozostałymi rzeczami i w dodatku łatwiej jest później wyszukiwać w konkretnym folderze bez konieczności przebijania się przez hasła itd.
2.) Jakiś organizer typu Draco Organizer, NotesManager, Cinta Notes itd.
3.) Jak potrafisz możesz taką bazę zrobić sobie w programie biurowym z którego korzystasz i też będzie działało.
4.) Programy do zbierania notatek jak OneNote czy Evernote.

W przypadku tego pierwszego nie przechowujesz danych na zewnętrznych serwerach a to duży plus. :ok

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Mi przychodzi do głowy program SerialSafe, mimo że jest do przechowywania licencji to w tym przypadku mógłby zdać egzamin (jeśli o coś takiego wogóle chodzi), można zapisywać numery, maile, imiona i inne tego typu informacje. Ostatnio był w promocji.
Strona domowa.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
al_arsen » 25 Mar 2016 23:13
Możesz to zrobić na kilka sposobów.
1.) Jakiś program do magazynowania haseł tylko wykorzystywać go do Twoich potrzeb czyli gromadzenia telefonów.
To może być wykonalne w KeePass`ie , którego używam :dziękuję
Sprawdzę Wasze propozycje i dam znać co mi z tego wyszło.

Do góry