Bezpieczenstwo win 8.1 i kopia

exide

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Witam. Wlasnie zakupilem dysk przenosny 2,5 cala 2T i chcialbym sformstowac mojego lapka oraz zrobic kopie zapasowa i dobrze go zabezpieczyc:)

Pytania:
1) Do utworzenia kopii zapasowej chcialem uzyc Keriver 1-Click Restore free. I teraz tak. Zamierzam zainstalowac system, offica, antywira, dodatki do przegladarek (slowem wszystko na gotowo). Czy jest mozliwe utworzenie kopii zapasowej "wszystkiego" nawet tak ,aby zachowac podzial na partycje i wszystkie pliki znajdujace sie na komputerze?

2) Szukam sprawdzonego zestawu zabezpieczajacego. Posiadam windows 8.1. Przez rok uzywalem KAS 2013, aktualnie uzywam AVG. Do tego windows firewall control jako nakladka na orginalna zapore. Uzywam tez firefoxa z adblockiem, traffic light, ghostery( czy ten program wykrywa tylko sledzace agencje czy je tez blokuje? ). Czy ten zestaw jest dobry czy mozna cos zmienic dla lepszego efektu? Interesuja mnie tylko antywiry z promocji pwyzej 6 mies. Ewentualnie jakas dobra zaproa, bo nakladka na firewalla troche muli. Chcialbym tez dodac jakis program na reklamy (za free) i na sledzenie, ale nie mam pojecia jaki oraz ewentualnie na robaczki:) Cekam na opinie i propozycje.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
Ad. 1 Programem Keriver 1-Click Restore free zrobisz kopie bezpieczeństwa ale tylko partycji systemowej. Owa kopia będzie zawierała wszystko (tj. programy, ustawienia, aktualizacje) co w momencie jej wykonywania znajdowało się na danej partycji. Hmm jeśli posiadasz w komputerze dysk Seagate to zgodnie z Naszym forumowym kolegą Emmersem mogę polecić darmowy program DiscWizard, który jest niczym innym jak jedną ze starszych wersji Acronis True Image :ok

Ad. 2 Na lapku z Win8.1 używam antywirusa z wbudowanym firewallem Panda Cloud AV Pro, jest bardzo lekki a i z jego skutecznością nigdy nie miałem żadnego problemu. Często na wersję Pro trafiają się promocję na FB, wystarczy polubić i możemy pobrać instalkę z wbudowanym już kluczykiem. Swego czasu używałem tej że Pandy w wersji Free, główną różnicą był brak kilku mniej istotnych bajerów m.in. monitoringu WiFi itp. oraz brak firewalla. Wersja Free ładnie współpracowała z wbudowanym w Win8.1 firewallem. Od czasu do czasu wystarczy dodatkowo użyć skanera na żądanie np. HitmanPro i komputer czyściutki :)
Sam używam Firefoxa i tak jak Ty dodatków AdBlock oraz Ghostery i nie narzekam. Ostatnio czytałem o takiej niby alternatywie tych wtyczek w postaci AdGuarda free
opisy-programow-wykonane-przez-forumowiczow-f46/adguard-opis-programu-recenzja-t20564.html
wydaje się być ciekawy :yhy

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Jeśli dysk to WD to także dostępna jest darmowa wersja Acronis True Image.

exide

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Mam dysk Silicon power SP 2T, to jaki program mam uzyc do kopii zapasowej, aby zgrac wszystko lacznie z win 8.1?

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
w takim razie może jakimś programem ze stajni Paragon'a, często są na nie promocje a i kopie nimi robione z tego co się orientuję są dość pewne :)

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
exide napisał:
Mam dysk Silicon power SP 2T, to jaki program mam uzyc do kopii zapasowej, aby zgrac wszystko lacznie z win 8.1?

Polecam pewniak Acronis

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Nie wiemy jaki to dokładnie model Silicon Power. Ja chyba kiedyś czytałem ze używa dysków firmy Samsung...

Do góry