Szwajcarski eksperyment z dźwiękiem, który sprawia, że ser jest smaczniejszy.
Czy istnieje serowa muzyka .

Muzyka może tworzyć uczucia, docierać do ludzi i wywoływać emocje, docierać do zmysłów w
sposób, który może sprawić, że ludzie będą się uśmiechać, płakać lub skakać w radości , a sery ?

To nie news z 1 kwietnia tylko Projekt - "Sonic cheese: experience between sound and gastronomy" - pokazuje, że siła muzyki może wpływać na rozwój, cechy, a nawet smak sera.
Bakterie są odpowiedzialne za powstawanie smaku sera, wraz z enzymami, które wpływają na jego dojrzałość, o jakości decyduje też wilgotność, temperatura i składniki odżywcze . Okazuje się jednak ,że nie tylko .
Szwajcarski producent serów przeprowadził eksperyment, aby przetestować wpływ muzyki na Emmental, jeden z najsłynniejszych serów w Szwajcarii,sery dojrzewały przy dźwiękach legend rocka Led Zeppelin i legend hip hopu A Tribe Called Quest.
I może uzyskamy odpowiedz jak muzyka rock'n'roll'owej , hard rockowa , flamenco , czy hip hop,techno ,czy klasyczna muzyka Mozarta wpływa na smak sera ?
Odpowiedz uzyskamy po nowym roku ,kiedy proces dojrzewania serów będzie ukończony .
Pokuszę się stwierdzając ,ze tak . W artykule przytoczono wypowiedz Michael Harenberga, dyrektora Uniwersytetu Muzycznego w Bernie , który stwierdził, że istnieje dziedzina zwana sonochemią, która analizuje wpływy fal dźwiękowych i efekt dźwięku na ciała stałe."
Badania naukowców zajmujących się sonochemią ,polegały na uzyskaniu odpowiedzi na pytanie :w jaki sposób ultradźwięki mogą wpływać na reakcje chemiczne.
I drugie pytanie ,czy efekty te są mierzalne nie tylko przez kubki smakowe ?
A tu jest produkcja serów
Czy istnieje serowa muzyka .


Muzyka może tworzyć uczucia, docierać do ludzi i wywoływać emocje, docierać do zmysłów w
sposób, który może sprawić, że ludzie będą się uśmiechać, płakać lub skakać w radości , a sery ?


To nie news z 1 kwietnia tylko Projekt - "Sonic cheese: experience between sound and gastronomy" - pokazuje, że siła muzyki może wpływać na rozwój, cechy, a nawet smak sera.
Bakterie są odpowiedzialne za powstawanie smaku sera, wraz z enzymami, które wpływają na jego dojrzałość, o jakości decyduje też wilgotność, temperatura i składniki odżywcze . Okazuje się jednak ,że nie tylko .
Szwajcarski producent serów przeprowadził eksperyment, aby przetestować wpływ muzyki na Emmental, jeden z najsłynniejszych serów w Szwajcarii,sery dojrzewały przy dźwiękach legend rocka Led Zeppelin i legend hip hopu A Tribe Called Quest.
I może uzyskamy odpowiedz jak muzyka rock'n'roll'owej , hard rockowa , flamenco , czy hip hop,techno ,czy klasyczna muzyka Mozarta wpływa na smak sera ?
Odpowiedz uzyskamy po nowym roku ,kiedy proces dojrzewania serów będzie ukończony .
Pokuszę się stwierdzając ,ze tak . W artykule przytoczono wypowiedz Michael Harenberga, dyrektora Uniwersytetu Muzycznego w Bernie , który stwierdził, że istnieje dziedzina zwana sonochemią, która analizuje wpływy fal dźwiękowych i efekt dźwięku na ciała stałe."
Badania naukowców zajmujących się sonochemią ,polegały na uzyskaniu odpowiedzi na pytanie :w jaki sposób ultradźwięki mogą wpływać na reakcje chemiczne.
I drugie pytanie ,czy efekty te są mierzalne nie tylko przez kubki smakowe ?
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
A tu jest produkcja serów
Ostatnia edycja: