Co proponujecie jako alternatywę do CCleanera ?

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Szukam jakiegoś dobrego programu do czyszczenia ,ccleaner czasem za dużo u mnie czyści .

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29892
Miasto
Trololololo
Re: Co proponujecie jako alternatywę do cccleanera ?

Wise Care 365 Pro lub Free.

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Cześć , thx za reakcje, mam wise care 365 pro z promocji , ale używam tuneup 2011. Zależy mi na lekkości systemu , gdyż lubię czasem pograć . advenced systemcarre ultimate też mam , wszystko dzięki forum , thx . Co wybrać dobrego do optymalizacji ?

A

Anonymous

Gonzoo napisał:
Szukam jakiegoś dobrego programu do czyszczenia ,ccleaner czasem za dużo u mnie czyści .
Nie bardzo rozumiem o czym piszesz :scratch Przecież CCleaner czyści tylko podstawowe rzeczy...no chyba,że dołożyłeś CCEnhancer i zaznaczyłeś wszystkie opcje :wariat .Ja polecam jako zamiennik : JetClean

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2

tzn. Zainstalowany mam tuneup 2011 a na resztę tych wyżej wymienionym programów też mam lickę . Nie wiem co wybrać , aby system był dobrze zoptymalizowany ?

Tak panie Hornet zaznaczyłem wszystko i miałem problem . Nie jestem pro .

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29892
Miasto
Trololololo

Skoro masz Tune Up to po co chcesz kolejny pakiecik optymalizujący.Zdecyduj się na 1 i będzie gitarka.

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2

Ok . Zostanę z tuneup . Czy coś jeszcze dodać ? Ccleanera używałem jako uzupełnienie czyszczące pozostałości po surfowaniu .

A

Anonymous

Gonzoo napisał:
Ok . Zostanę z tuneup . Czy coś jeszcze dodać ? Ccleanera używałem jako uzupełnienie czyszczące pozostałości po surfowaniu .
Jeżeli nie instalujesz i odinstalowujesz ciągle nowych softów to w zupełności wystarczy to co masz :ok

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29892
Miasto
Trololololo

Tune Up chyba też czyści takie pozostałości, a raczej na pewno.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Osobiście obok CCleanera używam WiseCare Pro (z promocji od Chipa ;) ) i to zestawienia uznaję za bezpieczne. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym miał po użyciu powyższych jakieś problemy. To tak chyba z punktu widzenia zwykłego niewymagającego użytkownika zdecydowanie wystarcza. I nie zaprzeczam, że po uruchomieniu jednego, drugi niewiele ma do zrobienia ;)

TuneUp Utilities w najnowszej odsłonie nie wiedzieć czemu powodował u mnie migotanie ekranu... co kilka, kilkanaście sekund pracował na maksymalnym podświetleniu po czym za chwilę wracał do standardowego niskiego... i tak na okrągło... ale to nie dotyczy tematu, ot taka dygresja ;)

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2

dzięki za odzew , miłego dnia :)

A

Anonymous

Do takiego szybkiego codziennego czesania :yhy alternatywą dla CCleanera może być PrivaZer :gracz

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Programów tego typu jest zatrzęsienie i prawie wszystkie mają te same opcje i robią to samo mniej lub bardziej sprawnie. Wszystkie programy mają również opcje konfiguracji i wyboru tego co mają czyścić ,jakie pliki pominąć itd... Dlatego wstępną konfigurację programu powinniśmy przeprowadzić z namysłem i rozsądnie. CCleaner w którym zaznaczymy wszystkie opcje czyszczenia śladów internetowych i używanych programów wyczyści nam przeglądarkę z haseł, zakładek i plików cookies, wyczyści nam historię otwieranych ostatnio plików w każdym z programów, np w Audacity ostatnio otwieranych plików audio do edycji itp...Tak samo jest z każdym programem do czyszczenia komputera, nawet z tak zautomatyzowanym jak TuneUP, na początku używania musimy poświęcić trochę czasu na dobrą konfigurację i koniecznie zrobić kopię zapasową całej partycji systemowej lub choćby systemowy punkt przywracania by uniknąć niespodzianek.

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5205
Odkurzacz bardzo dobry i pewny. Ponadto Advanced system care free, czy Jet clean free, sporo tego. Ważne aby nie instalować "nowinek" a coś sprawdzonego, z dobrą oceną..Pozdrawiam ;)

Do góry