Co zainstalować po formacie? Jakie programy polecacie?

AXXAZ77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Witam,zrobiłem formata i nie wiem za bardzo co mam zainstalować,btw wiem że sterowniki etc,a co wy byście dodali od siebie ?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29990
Miasto
Trololololo
Pierwsze co się robi po formacie to kopie zapasową :p , ( oczywiście jak system zainstalujesz + sterowniki i łatki ) żeby w razie czego nie instalować na nowo systemu tylko przywrócić gotowca.

1.Kopie - Keriver 1 Click Restore ( darmowy ) , Pro ( płatny ) lub Macruim Reflect Free ( darmowy )
2.Antywirus - Avast lub Avira lub Panda Cloud lub Immunet Protect 3 ( wszystkie są dla oszczędnych :p )
3.Zapora sieciowa aka Firewall choć tu zależy jeszcze jaki masz OS jeśli Win 7 lub Vista to zapory w tych systemach wbrew krążących opini są dobre tylko trzeba je skonfigurować.Jeśli jednak chcesz zapkę nie systemową to Comodo lub Pc tools lub Online Armor lub Private Firewall
4.Coś na keyloggery - KeyScrambler Personal ( wersja darmowa jeśli masz IE lub FF ) + SpyShelter Personal ( darmowy 32 bit )
5.Darmową wtyczkę G Data http://programyzadarmo.net.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=2104
6.Skaner na żądanie Malwarebytes antimalware / Emsisoft Antimalware.
7.Program do odtwarzania muzyczki - Aimp
8.Program do Filmów - VLC, Media Player Classic
9.Coś do dokumentów - OpenOffice
10.Coś do PDF - Foxit Reader
11.Do sprzątania w kompie Comodo System Cleaner 3, Odkurzacz ( polski program ) , Vit Registry Fix,

AXXAZ77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
OXYGEN THIEF Fajnie by było gdyby do tych punktów były dodane linki z dobrych stron.

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
AXXAZ77 napisał:
OXYGEN THIEF Fajnie by było gdyby do tych punktów były dodane linki z dobrych stron.
Znajdziesz wszystko w necie bezproblemów ;)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29990
Miasto
Trololololo
Ja tak szukam, zaznaczam PPM i tak jak na foto
uC1xi.jpg

boniaszek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
ja po formacie zawsze instaluje takie programy.

1. Sterowniki i takie tam duperele.
2. Antywirus + Firewall i inne( tutaj różnie, zależy czy mam jakąś licencje i co m się podoba obecnie Eset SS + WinPatrol Plus i Zemana Antilogger , malwarebytes na żądanie)
3. Chrome,CCleaner,Revo Uninstaller,Winutilities Pro,Aimp,Thunderbird,7zip,gadu gadu 8, skype dla brata xD
4. Ewentualnie jakieś gry ;)

K2o

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Moje darmowe propozycje:
1.Pakiet Comodo Internet Security oraz Malwarebytes na żądanie (aktualnie używam Bitdefender internet security 2011).
2.Openoffice (obecnie używam LibreOffice, ale zastanawiam się na powrotem do starszej wersji Novella, otwiera się ona znacznie szybciej, ale może tylko tak mi się wydaje) do tego rozszerzenie LanguageTool, Pagination oraz PDF Import.
3.Opera.
4.Unreal Commander ( obecnie używam Total Commandera PowerPack).
5.Adobe Rader, jakoś nie mogę przyzwyczaić się do zamienników.
6.Powerarchiver 2010 (wersję darmową), ewentualnie Izarc.
7.Turecrypt - obowiązkowo.
8.Keepass z wtyczką KeeForm (zapewnia dużą wygodę).
9.Ashampoo Photo Commander (wersję promocyjną).
10.Tuneup Utilities 2010 (wersję promocyjną - nie wiem, czy ta promocja jest jeszcze aktualna).
11.Thunderbird (obecnie używam The Bata).
12.Skype.
13.Unlcker do usuwania niechcianych plików, ale nie tylko.
14.Media Player Classic Home Cinema (prosty, ale skuteczny, a do tego w naszym języku).
15.TeamViewer .

martini

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Kraków
Każdy może dodać coś od siebie ale po co skoro nie wiemy do czego używasz komputera?
Do standardowej pracy wystarczy:
Po instalacji Windowsa instalujesz sterowniki, wszystkie aktualizacje i SP, czyścisz rejestr zwłaszcza po instalacji SP.
Potem pakiet biurowy (darmowy lub płatny), antywirus + FW + coś na loggery.
Coś do PDF-ów i jakiś odtwarzacz mediów ewentualnie ściągasz kodeki do WMP.

To podstawa! A reszta zależy od Ciebie.
Dodatkowe gry, programy, co tylko chcesz...
Tylko instaluj to co faktycznie używasz bo np po co instalować np Corela Draw skoro nigdy go nawet nie uruchomisz??

ksanik

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
1 Win 7 Ultimate+ Stery z strony Producenta i poprawki bezpieczentwa
2 Antivirus + Windowowy Firewall ewentalnie comodo
3 Ashampoo Buring Studio 10(Wersja Z gazety)
4 Kodeki K lite Standard i Real Anteraktive
5 Do Muzy Winamp,Aimp Ultimate Player
6 Do Filmów (AllPlayer Vplayer KMPlyer GomPlayer Ja Osobiscie Używam BESTPlayer
7 Google Chrome Opera Mozilla dla Mnie chome Najlepszy
8 Coś do Dokumentów ( MS Office Ashampoo Office 2010 Lub OpenOffice 3 Ten Ostatni Najlepszy)
9 Do PDF Foxit Reader , adobe reader
10 Archivizacja 7 zip , Winrar
11 gg Lite
12 Ashampoo Photo Comander( Wersja Promocyjna)
13 Ashampoo Win Opimizer (Wersja Darmowa)
14 Ashampoo Uinstaler( Wersja Dla Dobrych Programów)

Dla Mnie Najlepszy Zestaw Programów I W Tej Konfiguracji Komp mi Trzyma Już 4 Rok Bez reinstalki oby Tak dalej Leśli Chcecie Linki to zaraz Wstawie
Polecam Produkty Ashampoo A Co Jakiś czas Otrzymuje Komercyjny Program Za to że Jestem Zarerejstrowany

caxton

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Miasto
Tbilisi, Georgia
I never uninstall windows, because I am using System restore point and backup. but I will install the following programs;
1. microsoft office- I am using Microsoft office 2010 Home & student edition
2.antivirus
3. some good firewall
4. some compression programs, for example Winrar.
5.Ashampoo burning Studio , as burning program- I am using ashampoo burning studio 10
6. Some Pdf programs- I am using Nitro Pdf pro 6
7. Some good photo programs- I am using Ashampoo Photo commander 9.
8. Some good optimization program- I am using tuneup Utilities 2011.
9. Some programs for Iso files- I am using Daemon tools Pro standard
10. Some security programs- I am using Malwarebytes Antimalware, Keyscrambler Pro.
11. Some good uninstaller programs- I am using Revo uninstaller pro
12. some screenshot making programs- I am using Snagit 10.
And several more programs..... :D

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Polecam dwa fajne narzędzia do "przekopywania" i porządkowania systemu i plików na początek.
Everything-
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

wyszukiwanie i bardzo szybkie,prawie nieodczuwalne dla systemu indexowanie plików.Błyskawiczne odnajdywanie pllików i folderów bezpośrednio w programie.W dodatkowym pakiecie językowym instalacyjnym-wersja polska.

Multi Commander:
- Doskonały i szybki manager plików ze świetnym mechanizmem skrótów klawiaturowych w samym programie z możliwością ich edycji i tworzenia mini-makr.Polecam!

A to po prostu trzeba mieć:
Everest-Klasyk w dziedzinie analizy sprzętu.Prekursor dzisiejszej Aidy64,(ver.4.6-jeszcze bez tylu odsyłaczy do płatnych wyszukiwarek sterowników).
Program scala informacje i testy na temat sprzętu,sterowników i zdarzeń na styku OS i hardware.Generowanie Raportów informacyjnych wg własnych kryteriów i rodzajów.
Rejestrujesz się podając adres e-mail:
i
otwierasz piwo w oczekiwaniu na kluczyk. :dziwak (pamiętając o sprawdzeniu folderu spam!)
Pobierasz program:

Po otrzymaniu kluczyka instalujesz i aktywujesz nim program.(Uwaga! W razie problemów z działaniem programy na początku- wyłączasz niepotrzebne funkcje w Plik/Ustawienia/Stabilność)

Do góry