Cyfrowy Polsat goni nc+

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !
Cyfrowy Polsat kontynuuje swoją strategię bycia wszędzie, a skoro nie da się już znaleźć szeregu nowych klientów, to warto powalczyć nowymi usługami o tych obecnych. Ważne aby słoneczna platforma rozświetlała cały dom.

Gdy słyszę Cyfrowy Polsat myślę paszport i dekoder. Platforma Zygmunda Solorza-Żaka mimo posiadania największej liczby abonentów, wciąż pozostaje pewnym lokalnym folklorem. Mimo starań, nawet ich strona internetowa po unowocześnieniu, wciąż wygląda nieco archaicznie, nie mówiąc już o oprogramowaniu dekoderów.

Cena czyni cuda i trudno jest odmówić Cyfrowemu Polsatowi sukcesu. To potężna grupa, która wciąż się rozrasta. A potencjał w połączeniu serwisu VOD, platformy satelitarnej, telefonii komórkowej oraz bankowości jest olbrzymi. Co z tego, że wszystko wygląda trochę tandetnie, a oferta finalnie nie jest szczególnie atrakcyjna. Dopóki będą na to klienci, to biznes się będzie kręcił.

Rynek usług płatnej telewizji jest już nasycony. Teraz operatorzy rywalizują między sobą wyłącznie o osoby przechodzące. Nie są to jednak jakieś wielkie migracje, ale nadal gra jest warta świeczki. Cyfrowy Polsat właśnie wprowadził kolejne promocje, wśród których znalazł się nowy multiroom.

dekoder polsat

Przez lata w Polsce usługa multiroom w ramach telewizji satelitarnej nie była dostępna. Przez co cyfrowa telewizja przegrywała z analogowymi kablówkami w latach 90-tych i na początku minionej dekady. Posiadanie wtedy dwóch, czy nawet trzech telewizorów w domu nie było niczym niezwykłym.

Dziś usługa multiroom nie jest już tak niezbędna, ale za to jest powszechnie oferowana. Obecnie częściej zdarza się, że rodziny decydują się na całkowite pozbycie telewizora niż kupno kolejnego do kuchni, czy pokoju dziecka. Rolę drugiego ekranu zastąpiły komputery, tablety i smartfony.

To jednak nie przeszkadza Cyfrowemu Polsatowi, który chce być po prostu szeroko dostępny w wielu aspektach życia swoich abonentów. Dlatego też stara się dorównać nc+ i zaoferować usługę multiroom, aż na 4 dekoderach. Użyczenie nowych sprzętów to tylko jednorazowy koszt 29 zł oraz opłata miesięczna za każdy z nich w wysokości 5 zł. W przypadku abonentów pakietu Familijnego MAX HD miesięczna opłata za drugi i trzeci dekoder nie będzie pobierana.

cyfrowy polsat multiroom

Zaradni już pewnie myślą jak na spółkę z sąsiadami podpisać jedną umowę. Co prawda w przeciwieństwie do nc+ nie trzeba dekoderów podłączyć do wspólnej sieci LAN, to jednak należy aktywować dodatkowe dekodery kartą główną. A to oznacza konieczność przełożenia karty do innego dekodera przynajmniej raz w tygodniu i to zapewne w najmniej dogodnym momencie.

Jestem przekonany, że oferta Cyfrowego Polsatu znajdzie nabywców. Wciąż są rodziny, które mają zapotrzebowanie na takie rozwiązania. Wydaje mi się jednak, że czas na akcentowanie mobilności, a ta synergia pomiędzy iplą a telewizją satelitarną, wciąż nie jest dostatecznie widoczna.

W ofertach Cyfrowego Polsatu można się pogubić, brakuje tutaj przejrzystości. Ale chyba włodarzom na tym nie zależy. Liczy się tylko każda kolejna umowa podpisana z Plusem, PlusBankiem, czy Cyfrowym Polsatem.
Cyfrowy Polsat kontynuuje swoją strategię bycia wszędzie, a skoro nie da się już znaleźć szeregu nowych klientów, to warto powalczyć nowymi usługami o tych obecnych. Ważne aby słoneczna platforma rozświetlała cały dom.

Więcej :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

:)

A

Anonymous

Anonim-co masz w tej kwocie 89.99 ?
A tak swoją drogą dziwna polityka Pana Kroka vel Podgórskiego vel Solorza...kiedyś jak tyrał przy taśmie w Bielsku-Białej to można było go rozgrzeszyć...ale od lat kiedy został Pobłogosławiony powinien nabrać europejskiego sznytu...przynajmniej w biznesach.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Anonim napisał:
Żeby mieć to samo co mam musiał bym płacić 89 zł.
Tyle że do tej pory płaciłem ok 64zł.
Argument że wszystko drożeje, że budują markę na mnie nie działa.
Pzdr

Jeśli chodzi o nc+, to tam trzeba ostro negocjować (najlepiej ignorować ich telefony prawie do samego końca umowy), i oczywiście odpowiednio wcześniej wysłać im rezygnację w ustawowym terminie :guma :szef

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12627
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Anonim napisał:
Co do ligi:

Co do tego artykułu to są w nim informacje z dupy wzięte. Po pierwsze C+ miał prawa do pokazywania tylko wybranych meczów ligi hiszpańskiej i włoskiej bo włoska byłą też na Orange Sport ale redaktor z Weszło zapomniał o tym wspomnieć. I zapytam przy okazji, ilu z Was oglądało ligę hiszpańska oprócz Gran DerbI ?? Co do ligi polskiej to też dziwnym trafem zapomniał wspomnieć, że po ustaleniu kalendarza rozgrywek C+ mógł sobie wybrać w porozumieniu z Eurosport, które mecze będzie pokazywał. To oczywiście nie zmienia faktu, że będzie mniej o 74 mecze ale akurat tych drużyn, których mecze cieszą się najmniejszą popularnością i w dodatku grane w porze kiedy oglądalność jest najmniejsza. A teraz najlepszy cytat: "Chała do kwadratu. Canal+ przegrał walkę o prawa z telewizją, która w zasadzie nie istnieje." małe sprostowanie - C+ przegrał walkę ze spółką Eleven Sport, a jeśli ktoś posiada wiedzę na temat sportu trochę większą niż taką "co to jest spalony" to wie, że pan Radrizzani jest założycielem firmy handlującej prawami - czyli kasy ma sporo, wiedzę na temat kupowania i sprzedawania praw też ma i znajomości. A sam nadawca funkcjonuje także na innych rynkach. Nie wspominając o tym, że kanał SportKlub też jest z nim powiązany więc i o rynku polskim też ma pojęcie. Jednak cholerka redaktor się nie wysilił i też zapomniał o tym napisać. Cóż za pech. I na koniec sprawa z niepoinformowaniem abonentów o zmianach w ofercie - czy Polsat zachował się profesjonalnie i poinformował, że Eleven będzie pokazywał F1 ??

A najlepsze w tym wszystkim jest to, że te wszystkie prawa pozyskała spółka beIN Sport, ta spółka, która rządzi na rynku francuskim. (mają prawa do Ligue 1 i 2, LM, LE, Euro 2016 i już się rozsiadają pomału na runku amerykańskim ) A w dodatku to jest spółka katarska, która po prostu nie ma swojego kanału w Polsce i w porozumieniu z Eleven będą mogli pokazać się w Polsce. A że mają kupę petrodolarów to mogliby kupić Polsat, C+ i TV Trwam razem z Solorzem, tym francuzem od nc+ i ojcem Tadeuszem razem z wiernymi. :buziakk

A redaktor z Weszło o tym wspomniał ?? Jeśli nie to może i lepiej bo jego też by kupili i został by redaktorem Al Dżaziry bo to też jest ich stacja :hippie

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Eleven kupiło l.francuską razem z Białasem? :zaciesz

Kurcze, nawet nie zauważyłem zniknięcia z oferty nc+ tych lig, bo ostatnio mało oglądam.

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin
al_arsen napisał:
Anonim napisał:
Co do ligi:
Po pierwsze C+ miał prawa do pokazywania tylko wybranych meczów ligi hiszpańskiej i włoskiej bo włoska byłą też na Orange Sport ale redaktor z Weszło zapomniał o tym wspomnieć. I zapytam przy okazji, ilu z Was oglądało ligę hiszpańska oprócz Gran DerbI ??

Ja oglądałem niemal wszystkie omijając czasami mecze w południe lub gdzie grały drużyny o pietruszkę.

Po drugie co to znaczy, że C+ miał prawa do pokazywania wybranych meczów z ligi hiszpanskiej? :) Przecież pokazywał prawie wszystkie z kazdej kolejki ..

Masakra gdzie ja będę oglądał najlepszą ligę świata :( czyli hiszpańską? ;/ Na polskiej czy angielskiej mi nie zależy ale na hiszpańskiej eh i czasami oglądało się włoską.. Kurcze co za durny naród.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12627
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Anonim napisał:
Czytaj z zrozumieniem. Jakich wybranych?

Płać więcej mniej mniej.

Mam dziwne wrażenie że próbujesz ich tłumaczyć.
Dynda mi to ale 74 mecze mniej ale przy przedłużeniu umowy o tym nie wspomnieli.
A pytałem się konsultantów, różnych, bo różnie trafiało, że na tą chwilę nie wiedzą.
Widzę że Ty wiesz lepiej.

A posty wcina:

Wiesz co, nie rozumiem za bardzo o co pytasz z tymi wybranymi meczami ale mniejsza o to. Ja tylko trochę rozbudowałem artykuł z Weszło o informacje, które powinny się tam znaleźć. Nikogo też nie bronię bo nie mam w tym żadnego interesu. Mam nc+ ale to ja im płacę i to nie mało więc niech się sami bronią. Polsatu nie mam i też nie będę bronił ani atakował nawet jak stracą F1 bo to nudny sport.

Niech każdy sobie ogląda co chce i płaci za co chce. Ja nikogo do niczego nie będę zachęcał ani zniechęcał. Wasze pieniądze i Wasza decyzja. Dla mnie w TV mogłyby być mecze, jakieś koncerty i filmy o zwierzątkach, reszta mnie nie interesuje. :francuz

Edit:

zefirek83 napisał:
Po drugie co to znaczy, że C+ miał prawa do pokazywania wybranych meczów z ligi hiszpanskiej? :) Przecież pokazywał prawie wszystkie z kazdej kolejki ..

Masakra gdzie ja będę oglądał najlepszą ligę świata :( czyli hiszpańską? ;/ Na polskiej czy angielskiej mi nie zależy ale na hiszpańskiej eh i czasami oglądało się włoską.. Kurcze co za durny naród.

W kolejce było 10 spotkań i nie było wszystkich. I daj sobie spokój z pisaniem "durny naród" tylko dlatego, że ktoś hiszpańskiej ligi nie oglądał. :buziakk

i jeszcze jeden edit:

Anonim napisał:
w UPC od września podrożeje.

marsellusaliveinНиш

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
37
Płacić 90 dyszek za guwnotelewizję :nea szanuje bogaczy :yes master

A

Anonymous

Anonim napisał:
Niech drożeje, ale dobrze mieć świadomość za co się płaci. I nikt cię nie wprowadza w błąd.
Anonim-bądź poważny...a jakie to ma znaczenie ?? U nas i tak wszyscy na wszystko się zgadzają...ostatni którzy mieli własne zdanie i charakter wyjechali w 82 po stanie wojennym.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
marsellusaliveinНиш napisał:
Płacić 90 dyszek za guwnotelewizję :nea szanuje bogaczy :yes master

Bez przesady. można mieć wszystko co należy za dużo taniej, choć generalnie zgoda, że to i tak za dużo :wariat

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Ja z reguły płace tylko 3 m-ce w roku a potem nieustający darmowy okres promocyjny :jezyk

Do góry