Czy stracę gwarancję na telefon po wgraniu softu ?

A

Anonymous

Witam :hi .Czy po wgraniu CyanogenMod 10.1 na mojego smartfona stracę gwarancję??

A

Anonymous

Szalony Informatyk napisał:
Witam :hi .Czy po wgraniu CyanogenMod 10.1 na mojego smartfona stracę gwarancję??
Tak jak napisała Ola. Wgranie nieoficjalnego oprogramowania zawsze niesie ze sobą pewne ryzyko. Jeśli w serwisie się połapią, możesz w ten sposób stracić gwarancję na smartfona. Zawsze czytaj uważnie umowę i warunki gwarancji. Poza tym wersja CyanogenMod 10.1 jest jeszcze niestabilna. Czasami wyskakują jakieś bugi.

A

Anonymous

Można zawsze wrócić do brandowanego softu producenta. Licznik flashowań można skasować.
CyanogenMod 10.1jest już dawno stabilny.

A

Anonymous

Dzięki za odpoiedź :dziękuję .A co do stabilności zawsze można wgrać starszą stabilniejszą wersję(np: cm9 ).

A

Anonymous

slawektor napisał:
Można zawsze wrócić do brandowanego softu producenta. Licznik flashowań można skasować.
CyanogenMod 10.1jest już dawno stabilny.
Nie wszyscy wiedzą jak to zrobić. Z programu korzystałem ostatnio we wrześniu i były z nim jakieś problemy. Wtedy zmieniłem telefon. Oczywiście masz rację, że teraz już są pewnie wyższe wersje stabilne.

A

Anonymous

@giveawayday
Racja.
Stable jest chyba CyanogenMod 10.1.3.
Pod tytułem wątku wpadłem na forum z tym tematem związane, i widzę że jest już CyanogenMod 11 unofficial.
Ostatniej wersji jakiej używałem to CyanogenMod 9, potem dlugo MIUI v5, bardzo fajny.
Nie wiem czy się z tego wyrasta.. Albo się zestarzałem.
Potem zmiana na stockowy ale niebrandowany i w sumie jadę na nim do dziś.

Do góry