Czy ten laptop pociągnie FullHD

Cetus

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
47
Witam wszystkich. Zamierzam zakupić nowy laptop i mój wybór padł na MSI. Laptop ma służyć może trochę do gier ale przede wszystkim do oglądania filmów, chcę jednocześnie aby działał płynnie i szybko. Mam zatem pytanie czy ten oto laptop bez problemu pociągnie film w rozdzielczości FullHD?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

PS. i co to znaczy, że laptop ma system DOS?

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa
Cetus napisał:
Witam wszystkich. Zamierzam zakupić nowy laptop i mój wybór padł na MSI. Laptop ma służyć może trochę do gier ale przede wszystkim do oglądania filmów, chcę jednocześnie aby działał płynnie i szybko. Mam zatem pytanie czy ten oto laptop bez problemu pociągnie film w rozdzielczości FullHD?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

PS. i co to znaczy, że laptop ma system DOS?

1. Spokojnie pójdzie full HD ja na gorszym oglądałem
a.sama karta graficzna nie powala
b.ramu też by dodał
c.i na dzisiajsze czasy dysk za mały
2.Tzn... że brak mu systemu operacyjnego

Ale to tylko moja opinia kazdy ma inne wymagania :hi

Cetus

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
47
Dzięki. Zależy mi na msi ale za typowy do gier trzeba dać 4 tyś...

A

Anonymous

Tak z ciekawości zapytam: dlaczego akurat zależy Ci na MSI?
Za taką cenę można kupić jakiś inny laptok z większą ilością RAM, większą pojemnością HDD i z preinstalowanym systemem.

Cetus

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
47
Myślę że MSI jest lepszej jakości niż inne laptopy no może toshiba tzn to jest tylko moje odczucie a jaki Ty byś polecał?

A

Anonymous

Ja mam dobre doświadczenia z Samsungiem i ASUS-em i polecałbym coś z tych dwóch.
W podobnej cenie (około €600) kupiłem ASUS-a F550-XX118H z dyskiem 1TB, 8GB RAM i grafiką nVidia.
Laptop jest cichy, nie grzeje się i jedynym minusem jest mała ilość portów USB - tylko 2 z czego tylko 1 to USB 3.0.

Cetus

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
47
Dzięki chłopaki ten lenowo jest kuszący ale mam smaka na msi. I tylko jeszcze jedno pytanie: wadą tego MSI jest "Matryca o słabym kontraście i dominacji chłodnych kolorów; -karta grafiki z 64-bitową szyną danych; -układ klawiatury; -mały gładzik " co to niby miałoby znaczyć zważywszy na to że zamierzam oglądać na nim filmy?

A

Anonymous

Słaby kontrast powoduje znaczne pogorszenie czytelności ekranu w nasłonecznionych miejscach (np. na dworze czy w pomieszczeniach z dużą ilością okien itd.).

A

Anonymous

Cetus ale Ty z tego Full HD na takiej przekątnej za dużo nie zobaczysz..

mariuszsaj

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Witam . Każdy z tych laptopów pociągnie filmy HD ale przy takiej przekątnej wyświetlacza nie zobaczysz różnicy nawet jakbyś kupił z matrycą 4K.

hansik

Wygadany
Reakcje/Polubienia
109
Witam. Pozwolę sobie na kilka uwag. Jak dla mnie wybór MSI nie jest zły. Trzymają cenę i chyba to o czymś świadczy. Jakiś czas temu wybrałem (nie dla siebie) właśnie MSI i służy wiernie do tej pory. Nie był najtańszy, ale uważam ten wybór za trafiony. Był bez systemu. natomiast warto przed konkretnym zakupem postawić sobie kilka pytań np. czy to musi być 17 cali? Jak napisali szanowni poprzednicy Ilość RAM i dysk na pewno za małe, jak na współczesne wymagania. No, ale skądś ta cena się bierze. I jeszcze jedno. Waży to prawie 3 kilo. Najbardziej spodobał mi się "chłyt" marketingowy w opisie z pierwszego linku. Cyt.:"Bez trudu poradzi sobie z pracą w trybie multitaskingu (przeglądanie stron internetowych i jednoczesne komunikowanie się ze znajomymi)". :zaciesz Pozdrawiam.

Do góry