Darmowy program lepszy od Unlockera?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Mam najnowszą wersję Unlockera, ale ten program nie był aktualizowany od 2013 roku i ostatnio staje się coraz mniej przydatny. W ogóle nie chce odblokowywać plików. Przykładowo chcę sobie przenieść jakiś folder, ale wyświetla się komunikat, że nie można go przenieść, bo jest używany przez inną aplikację (mimo, że nie mam już żadnej aplikacji uruchomionej). No to uruchamiam Unlocker, a on twierdzi, że nie znaleziono blokującego uchwytu. Wybieram w nim akcję "przesuń" i po chwili wyświetla się komunikat: "nie przesunięto, czy chcesz przenieść plik przy ponownym uruchomieniu". Dopiero restart systemu pozwala przenieść ów folder, ale to mogę sobie i bez Unlockera zrobić.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dziękuję, sprawdzę :)
Chciałam przyznać pochwały, ale wyświetla mi się komunikat:
"Nie masz uprawnień do przyznawania pochwał". Nie wiem o co chodzi, nigdy wcześniej tak nie miałam. Odświeżanie cache nie pomaga :(

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12581
Miasto
Somewhere over the rainbow.
d0r0t@ napisał:
Dziękuję, sprawdzę :)
Chciałam przyznać pochwały, ale wyświetla mi się komunikat:
"Nie masz uprawnień do przyznawania pochwał". Nie wiem o co chodzi, nigdy wcześniej tak nie miałam. Odświeżanie cache nie pomaga :(

Pochwały zostały wyłączone.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Uhm, rozumiem.
A który z tych trzech poleconych programików będzie najbardziej skuteczny pod Win7 x64, bo po przeczytaniu opisów właściwie nie wiem, który wybrać? Ktoś któregoś używa?

yyy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
433
Ja tam dośc dawno zmieniłem Unlocker (nie dawał rady) na IObit Unlocker i jestem zadowolony. Może nie jest to jakiś najnowszy wynalazek ,ale ważne ,że się sprawdza przynajmniej u mnie.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
@yyy - ten IObit Unlocker z tego co widzę na db też był ostatnio aktualizowany w 2013 i do tego jest tylko 32-bitowy, to nie wiem, czy sprawdzi się na systemie 64-bitowym...

yyy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
433
Jeśli miarą sprawności programu jest data aktualizacji to faktycznie może nie działać za dobrze :)U mnie się sprawdza ,czy to na W7 x64 ,czy to na XP . Producent podaje dodatkowo supports Windows XP/Vista/7/8/10 ,więc i na nowszych nie powinno być problemu.

Edit: Jedyną wadą było to ,że przy instalacji trzeba było coś tam odznaczyć bo pakował toolbara ,ale jak ktoś przy instalacji czyta komunikaty to spokojnie to odznaczy. Mogła to też być wina tylko mojej instalki nie pamiętam ,czy pobierałem prosto od producenta ,czy gdzieś z czeluści internetu :zaciesz

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
@yyy - skoro się sprawdza, to w takim razie wezmę go pod uwagę, dziękuję :)

Do góry