Dysk wewnętrzny, który wybrać

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Ja wybrałbym pierwszą wersję ze względu na cenę.A ty jeżeli dysponujesz większą kwotą, to wybieraj ten drugi,chociaż po co ci taka duża pojemność. :)

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
senior38 napisał:
Ja wybrałbym pierwszą wersję ze względu na cenę.A ty jeżeli dysponujesz większą kwotą, to wybieraj ten drugi,chociaż po co ci taka duża pojemność. :)

dzięki ,no zgadzam się z Tobą,ale za 7 dych mam dodatkowe 500 gb,miejsce się zawsze przyda :dziwak
wiem jak było w przeszłości na stacjonarce miałem dysk 160 gb, kupowałem lapka ma 500 gb,
czasem miejsca brak :zawsty

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Bierz ten WD Blue 1 TB (5400, 8MB, SATA/600)

Firma Western Digital to uznany i znany wytwórca ich dyski są dobre i za niewygórowaną cenę !
Sam mam na pokładzie dysk 1 TB i lepiej mieć więcej niż mniej miejsca na dysku :klawik.

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54764
Bierz WD Blue 1 TB (5400, 8MB, SATA/600) ,ja mam ten 500 GB i żałuje że nie kupiłem wtedy 1TB ...pozdrawiam..

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
senior38 napisał:
Na allegro znajdziesz dysk 1TB za niższą cenę poniżej 200zł.

tam nie kupię ,oj nie :wariat

czyli podpowiadacie 1 TB ,chyba warto 7 dych dołożyć, marka znana ,sam ma zewnętrzne WD i są :ok ,a troszkę już mają
oby tylko to był dysk w moim problemie,a nic więcej :(

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
alberto napisał:
A nie lepiej coś z tych: Samsung, Hitachi, Toshiba?

takie sobie upatrzyłem, samsunga mogłem mieć od ręki
jednak wolę poczekać do jutra na WD , a Hitachi należy do WD, więc koło się troszkę zamyka

A

Anonymous

Wybierz większy dysk. Nie tak dawno 1 TB robił wrażenie, ale dzisiaj w dobie multimediów to jest już mało. Zresztą nie mówimy o dyskach SSD, w których pojemność ma nadal duży wpływ na cenę. Oba egzemplarze wytwarzają taką samą ilość decybeli i mają porównywalne parametry. Poza tym rodzina dysków WD Scorpio Blue nie jest zła pod warunkiem, że trafi się w udany egzemplarz. Globalizacja zrobiła swoje.

yyy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
433
andyxa napisał:
alberto napisał:
A nie lepiej coś z tych: Samsung, Hitachi, Toshiba?

takie sobie upatrzyłem, samsunga mogłem mieć od ręki
jednak wolę poczekać do jutra na WD , a Hitachi należy do WD, więc koło się troszkę zamyka

Jak się nie śpieszy z zakupem to wstrzymaj się do weekendu ,bo wtedy czesem obniżają ceny w komputroniku i np .wd blue 1tb były o 30 zł czy coś koło tego taniej niż w tygodniu .Co do samego dysku to wd blue jak najbardziej polecam.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Kamelka napisał:
Przy takiej różnicy w cenie bierz 1tb. Zapełnisz szybciej niż myślisz.

jasne , w szczególności programami z PZD :zawsty :wariat

Jak się nie śpieszy z zakupem to wstrzymaj się do weekendu ,bo wtedy czesem obniżają ceny w komputroniku i np .wd blue 1tb były o 30 zł czy coś koło tego taniej niż w tygodniu .Co do samego dysku to wd blue jak najbardziej polecam.

kupuję w komputroniku ,już zamówione , tylko wybór który, co do ceny to może coś wyjdzie
:dziękuję

a tak przy okazji zapytam, czy warto zostawiać ten obecny jako dodatkowy dysk,partycję ??
mam podobno 2 kieszenie na dysk

Do góry