Dysk zewnętrzny

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Nie wiem czy można na tej stronie ale zapytam.Zamierzam kupić dysk zewnętrzny 500 lub 750G i nie wiem jakiego producenta wybrać.Proszę więc użytkowników o opinię za którą z góry dziękuję. :facepalm

karolos

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Nie wiem czy można na tej stronie ale zapytam.Zamierzam kupić dysk zewnętrzny 500 lub 750G i nie wiem jakiego producenta wybrać.Proszę więc użytkowników o opinię za którą z góry dziękuję. :facepalm

Może sprecyzuj dokładniej swoje wymagania względem dysku:USB 2.0 czy 3.0,Z allegro czy ze sklepu? itp.

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Nie jestem znawcą tego tematu,więc nie wiem który będzie lepszy,dlatego pytam,dodam że chcę nagrywać na nim w większości filmy.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Podpinam się pod temat i chcę zadać to samo pytanie o dysk zewnętrzny 2,5" - pojemność 500GB - 1TB
Po 2 latach od zadania pytania przez seniora chyba coś się zmieniło w technologii.
Co proponujecie? Na co zwrócić uwagę? Jaki producent?

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Ja pytałem,więc Ci odpowiem .Kupiłem kiedyś Intenso 640 GB i po roku nawalił całe szczęście,że był jeszcze na gwarancji.W sklepie pozwolili mi wybrać i zamienić i wybrałem ten i jestem bardzo zadowolony

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

PiotrN72 napisał:
Co proponujecie? Na co zwrócić uwagę? Jaki producent?

Jeśli chodzi o dyski zewnętrzne, to z samych danych podanych przez producenta nikt Ci za wiele nie powie bo to jaki dysk jest widzimy dopiero po testach, dlatego niestety, ale musisz poprzeglądać testy i opinie, wtedy będziesz wiedzieć jak rzeczywiście wypada dany dysk

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Obecnie mam od kilku lat 3,5" Seagate - nie sprawia problemu do tej pory lecz nie jest taki mobilny (wymaga zasilania, duży itp.) Kiedyś uważałem że ta firma robi bardzo dobre dyski lecz teraz (po tylu latach) ciężko wyczuć.
Dziękuję z góry za każde sugestie.
Dzięki senior - Intenso ominę wielkim łukiem. Być może miałeś pecha i trafiłeś na jakiś trefny egzemplarz i setki innych użytkowników dysków tej firmy są zadowoleni ale muszę przecież przyjąć jakieś kryterium w wyborze.
Ola - przeglądanie testów to czasami "droga przez mękę" po której jest się głupszym niż przed ale jak mus to mus.
Pozdrawiam.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Ze swojej strony polecam dyski firmy WD /Western Digital/ używam obecnie jako zewnętrzne o pojemnośći 3 TB i 2TB
i działają bez zarzutu, w przeszłości były 500 gb i 1 Tb i też były ok , tak że warto i dobry mają też support

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Jakieś pół roku temu też stałem przed problemem wyboru dysku zewnętrznego.
Mój wybór padł na Hitachi touro mobile. Jak go kupowałem to sprawdzałem stronki z testami i opinie o dyskach zewnętrznych 2,5" USB3.0. W danym zdecydowałem się na Hitachi, chyba nawet na forum PZD znalazłem informację że są mniej awaryjne od pozostałych popularnych marek (Seagate, WD, Samsung).
Przykładowy link:

Artur

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Długo się zastanawiałem zanim podjąłem decyzję ale warto było, obecnie cena tego dysku jest już niższa o co najmniej 50 zł niż rok temu

Do góry