Działa IE8 i 9, nie działa Google Chrome

marrek40

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Po błędnej próbie przeinstalowania Comodo 32 bity na 64 bitowy i nie działaniu sieci wi-fi, i celem naprawienia tego, przywróceniu systemu i wyczyszczeniu Comodo z systemu za pomocą Smart Uninstallera i Ad removera, działa nadal IE, ale nie działa Google Chrome(próbowałem zainstalować ponownie, ale bezskutecznie) oraz nie chce się instalować Opera. Ponadto nie działa Orbit Downloader , nie może połączyć się z daną stroną web. OS Windows 7 Home Premium.
Proszę o pomoc.

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
"Działa IE 8 i 9" - w jakiejkolwiek wersji, czy w 64-bitowej?
Ja bym spróbował dobić resztki Comodo (jeśli jeszcze raz go zainstalowałeś, to też deinstalator niech go wyrzuci) przy użyciu tego:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
a potem bez instalowania go od nowa spróbował czy działa. Jeśli tak, wgraj Comodo, a jeśli nie, to znaczy że mogły w czasie procesu jakieś ustawienia / pliki się uszkodzić.

marrek40

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Wersja Windowsa 64 bity. Czyściłem kompa podanymi uninstalorami,a resztki plików niewykonywalnych usuwałem ręcznie z katalogu COMODO w Program Files.Na razie boję się cokolwiek pochopnie robić, bo w sumie mam internet dzięki IE.Inne przeglądarki nie działają, podobnie jak Orbit do przyśpieszania ściagania , bo jak pisałem nie łaczą się z netem, nie ładują się stronki .Chodzi mi po głowie opcja przywrócenia systemu do punktu przed próbą przeinstalowywania Comodo, ale raz,że nie jestem już pewny, czy ten punkt bedzie u mnie osiągalny, a po 2-ie szukam porad, jak spróbować inaczej. Mam też w zanadrzu programik portable Complete Internet Repair, ale nie wiem, czy ma on szanse coś zdziałać w moim przypadku.

Co do tego narzędzia do usuwania resztek Comodo , o kórym mowa w przytoczonym linku, to mnie przeraża. Czytając dyskusję na tym forum, ciagle były poruszane jakieś problemy, w tym dot. działania tego programiku. Od tego okresu opracowania wersji 0,3B już trochę czasu minęło . Hm nie wiem, to ostateczność przed ewentualnym reinstalowaniem OS-a.

Do góry