E-papierosy -ostrzeżenie

A

Anonymous

Hej :piwko w sumie pisze to tylko dla info, bo zakładam ze wielu z was korzysta z tej "nie -śmierdzącej " alternatywy
dla fajek
jakiś czas temu znajomą bolały oczy, nie mogła w sumie już normalnie funkcjonować wiec wybrała się do lekarza okulisty , a ten momentalnie przed poinformowaniem o diagnozie, zapytał się jej czy nie "pali" e-fajek
(wdychała to od 2 lat)
ma zwiększone ciśnienie w obu gałkach co spowodowało jaskrę( i to powodują własnie E-Fajki)
nie wiadomo co w tych płynach tak naprawdę jest za świństwo ... pisze tylko dla ostrzeżenia
pozdrawiam :)

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Powiem od siebie tyle... nigdy nie paliłem, ani tradycyjnych papierosów, ani wersji "e". W każdym bądź razie, weszła moda, ludzie się zachwycili jaka to rewelacja i w ogóle, że super alternatywa - zdrowsze i takie tam... a ja mówię, to czy one są zdrowsze to nie nam oceniać - nie to pokolenie powinno oceniać ich szkodliwość. A jeśli nie wiesz jaki wpływ to dziadostwo ma na Twoje zdrowie, czy jaki będzie miało na zdrowie przyszłego pokolenia, to czy warto w to wchodzić? :Stop
Przykład jaki dał kolega wyżej mówi sam za siebie.

A

Anonymous

Ja palę nigdy jednak więcej niż 3-4 dziennie.Ale...tylko jeden rodzaj który jest już na wymarciu,więc niebawem chyba z tym skończę.Oczywiście,że tradycyjne fajki są szkodliwe ( na E się nie znam ).Ale ciekawe czy ktoś przeprowadzał badania tytoń vs stres ? Tytoń jest przyczyną wielu chorób...ale silny i permanentny stres jest bodźcem powstawania wszystkich chorób.

A

Anonymous

Warto wiedzieć, moi rodzice rozważają kupno e-papierosa.I korzystając z okazji co jest bardziej szkodliwe ??

A

Anonymous

Szalony Informatyk napisał:
moi rodzice rozważają kupno e-papierosa.I korzystając z okazji co jest bardziej szkodliwe ??
normalne fajki szkodzą
a e-papierosy prawdopodobnie jeszcze bardziej, a już na bank szybciej
tak jak napisałem wyżej, nie wiadomo do końca co serwują w tych płynach
wiadomo jednak ze ta elektryczna "przyjemność" uszkadza ( i to szybko) wzrok( to na dziś )
zaproponuj rzucenie ... tak będzie najbardziej uczciwie i zdrowo :hippie

Do góry