Fala spamu na poczcie o2.pl

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
330
Miasto
somewhere in cyberspace....
Mam skrzynki na o2.pl i od chyba paru tygodni zauważam narastającą falę spamu na tych skrzynkach (po kilkanaście dziennie). Ale jest to spam specyficzny bo obraca się wokół tematu programu sztucznej inteligencji który jest w stanie grać na giełdzie tka że przyniesie same zyski. W treści spamu umieszczony jest link który najprawdopodobniej prowadzi do ściagnięcia jakiegoś malware.
Sądząc z ilości przychodzącego spamu na ten temat w grę może wchodzić wysyłanie go z jakiegoś botnetu.
Jest tego naprawdę dużo a do tego co najmniej połowa przemyka się przez filtry na skrzynce

Czy na innych skrzynkach pocztowych też się z tym spotkaliście?

A oto przykład:
Wczoraj zawarlem szalona transakcje na kupno nowego domu z ogrodem i basenem.
Teraz siedze w przytulnej kawiarni popijajac aromatyczne latte i myslac o tym, ze niesprawiedliwe jest skrywanie przed swiatem przepisu na szczescie.

Dlatego tez dziele sie ta wiadomoscia z toba i jeszcze paroma przypadkowo wybranymi przeze mnie osobami, tak samo jak kiedys podzielil sie nia ze mna moj niemiecki przyjaciel.

Nieprawdopodobne osiagniecie niemieckich uczonych, program zawierajacy tylko pomyslne transakcje na rynku gieldowym na zawsze odmienil zycie takich jak ja.

Podczas gdy czlowiek majac juz zysk praktycznie w swoich rekach zdolny jest do podejmowania decyzji pod wplywem impulsu i dokonywania tym samym bledow, BankBot dziala na ryku rozpoczynajac od szczegolowej analizy jego sytuacji.
Robi wszystko za ciebie a ty tylko rozkoszujesz sie wzrostem swoich dochodow. Jezeli to nie jest cud, to jak to inaczej nazwac?

Nigdy nie bylem materialista stawiajacym pieniadze na pierwszym miejscu, ale to wlasnie mnie wybral los. Znalazlem prace, ktora chcialby posiadac kazdy marzacy o bogactwie leniuch.

Obecnie moj sredni dochod wynosi $5,000 tygodniowo. Przestalem sie obwiniac, zyje jak chce i pomagam bliskim.
Pracuje za mnie BankBot, zdumiewajaca maszyna, ktorej niepotrzebny sen i odpoczynek, ktora nie popelnia bledow wynikajacych ze zmeczenia a co najwazniejsze - przynosi wylacznie zyski!

marsellusaliveinНиш

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
37
Ja ostatnio dostawałem na o2 jakieś maile z rekrutacji Mc donalda... z Francji :szydera :szydera :szydera

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
ja to cholercia od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem zrezygnowania z poczty w tlenie, zasne programy do blokowania spamu czy tez filtrowania poczty nie pomoga gdy twoj e-mail jest sprzedawany przez operatora poczty.
jak nie piguly na zwiekszenie fujary to oferty od jakis dziwnych sklepow...

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
to tylko mala probka tego co rozsylaja po pocztach...googla szpieguje, tlen spamuje...to cholercia czas poszukac czegos lepszego

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
330
Miasto
somewhere in cyberspace....
Ja dlatego tych skrzynek używam tylko do rejestrowania się na forach, rejestrowania programów itd...

A pytałem czy spotkaliście się z tym spamem reklamującym program grający na giełdzie jako sposób na szybki zarobek - ja dostaję tego kilkanaście sztuk dziennie :p

A

Anonymous

Securitas napisał:
to tylko mala probka tego co rozsylaja po pocztach...googla szpieguje, tlen spamuje...to cholercia czas poszukac czegos lepszego
A próbowałeś outlook.com?

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12616
Miasto
Somewhere over the rainbow.

LechP

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
75
A ci ze Szwajcarii są tacy wzorcowi? Nie ma u nich spamu?

LechP

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
75
To ja też spróbuję i będę czekał na protonmail. Sprawdzę jak długo. ??

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12616
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Co do spamu to ja nie uświadczyłem ale używam go do poważniejszych spraw niż logowanie się na stronach itd. Z zaproszeniem nie miałem problemów bo jak zaczynali to zaproszeń nie było i były wolne praktycznie wszystkie adresy a w dodatku wspomogłem ich finansowo w czasie zbiórki.

A swoja drogą muszę sprawdzić czy ja nie mogę zaproszeń wysyłać.

LechP

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
75
Ja oczywiście też skorzystam (jak można) :piwko

Piotr13

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Jest jeszcze
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
, gdzie nie trzeba czekać na zaproszenia. Jedyny problem w tym, że nadawcą będzie ciąg znaków, a nie typowe imię i nazwisko.

Do góry