firefox to lis a nie panda !?

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
tak na niedzielne rozluźnienie ciekawy artykuł dla tych co myślą ze firefox to panda a nie fox :jezyk :eek: :dziwak

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30605
Miasto
Trololololo
Kurcze tyle się napisał a przecież wystarczyło to streścić w jednym zdaniu.Na pewno 99% użytkowników FireFoxa codziennie się nad tym zastanawia czy to lis czy może panda :szydera .
Na dp.pl płacą chyba od linijki tekstu więc stąd takie rozważania. :szydera

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
skoro kończymy wszelkie nieporozumienia no to musiał być długi :wariat

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12602
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Firefox to przeglądarka. Lisy są szybkie więc firefox to nie lis, pandy są na wyginięciu więc po co je męczyć - tak, firefox to przeglądarka. :szef

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
fire znaczy ognisty w tym wypadku czyli firefox znaczy ognisty lis i takie ma znaczenie sama ikona bo o to tu się rozchodzi heh wszędzie i wszystkim no moze poza tym co widza tu ognistą pandę :dziwak

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12602
Miasto
tłumaczmy dokładnie jak dzieci w pierwszej klasie. ogień - fire, ognisty - fiery. Więc od dziś będę instalował Fieryfoxa :scratch

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
nie to jest tzw wolne tłumaczenie żeby dobrze brzmiało itp itd a firefox wywodzi się od Phoenix bo tak nazywała się ta przeglądarka dawno dawno temu...... trochę to pogmatwane ale tak właśnie wygląda historia obecnego firefoxa w bardzo szybkim skrócie :klawik.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12602
Miasto
Pamiętam Phoenixa bo mieli jakiś konflikt z inną firmą o tej samej nazwie. Ja wówczas korzystałem z IE więc nie interesowało mnie jak się będą nazywać :)

Do góry