Garść pytań

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12578
Miasto
Somewhere over the rainbow.

BestiaZBagienMyśli

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Mam do Was pytanie. Czy istnieje strona/aplikacja na której przeczytamy o procesach potrzebnych przy starcie systemu i dowiemy się o tych które możemy/powinniśmy wyłączyć by przyspieszyć jego start.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30549
Miasto
Trololololo
BestiaZBagienMyśli napisał:
Mam do Was pytanie. Czy istnieje strona/aplikacja na której przeczytamy o procesach potrzebnych przy starcie systemu i dowiemy się o tych które możemy/powinniśmy wyłączyć by przyspieszyć jego start.
Wiesz najlepiej jak byś podał listę czy zrzut ekranu tego co u ciebie startuje i zapewne pomożemy.

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Samo wyłączenie w auto starcie nic nie da znacząco jak syfu pełno masz w rejestrach systemowych,i rejestr systemowy , dysk nie był defragmentowany w celu optymalizacji i przyśpieszenia pracy . Polecam ci Reg Organizer i jakiś de-frag z górnej pułki np O&O Defrag Professional lub Auslogics Disk Defrag Professional + Process Lasso Pro. Taka kombinacja 3 programów znacząco poprawi jakość pracy pc i bezawaryjność + szybkość ładowania systemu - u mnie to się sprawdza .

BestiaZBagienMyśli

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Posiadam Reg Organizer+MyDefrag+ProcessLasso 7.1 a także O&O. Po prostu gdy instaluje jakiś soft chce wiedzieć jak jego proces jest opisany;czy jest potrzebny czy nie by go ewentualnie zostawić czy wyłączyć. Kazdy proces sprawdzać w Google jest czasochłonne więc zapytałem Was czy istnieje taka stronka.

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
:hi Sam jakiś czas temu szukałem tego typu informacji, a znależć cokolwiek w tym temacie (tragedia). Przypadek sprawił że trafiłem tu:

Procesy uruchamiane w systemach Windows

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Temat być może nie jest najnowszy ale nie zmiena to faktu że przydatny i w większości przypadków znajdziesz to czego szukasz. Jak poszukasz to znajdziesz też tam inne informacje np:

SPYWARE

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
StartEd znalazłem na stronie od Cachemana. Program nie jest w pl i w pełni funkcjonalny też nie jest, bo to wersja Lite. Tak z ciekawości zainstalowałem i w kwestji procesów może być całkiem przydatny.

u9LqS9R.png

Strona:

BestiaZBagienMyśli

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
To już lepszy jest Autoruns:

Pobieranie:

Ten programik waży w wersjii 13.2 zaledwie 600 kb.
Mam do Was pytanie. Zostawiam na pół godziny plus minus jedną karte (może dwie) w przeglądarce ( wyniki sportowe by mnie uprzedzało o zmianie wyniku etc.) Po powrocie do kompa nie tyle że muli przeglądarka (Chrome) ale cały komp. Doradzicie? Wiem że Chrome muli i kocha ram ale ja sie Was pytam-specy od nie takich rzeczy. Wszystkie procesy pod kontrolą Process Lasso.
Pomożecie?

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Mam do Was pytanie. Zostawiam na pół godziny plus minus jedną karte (może dwie) w przeglądarce ( wyniki sportowe by mnie uprzedzało o zmianie wyniku etc.) Po powrocie do kompa nie tyle że muli przeglądarka (Chrome) ale cały komp. Doradzicie? Wiem że Chrome muli i kocha ram ale ja sie Was pytam-specy od nie takich rzeczy. Wszystkie procesy pod kontrolą Process Lasso.
Pomożecie?

Ja to bym sprawdził usługi, najlepiej to przywrócił je do domyślnych ustawień i sprawdził, a jeśli nie to pogrzebał w harmonogramie zadań. Być może jakaś defragmentacja w tle lub coś w tym stylu.

BestiaZBagienMyśli

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Witam. Comiesięczny biuletyn zabezpieczeń do systemu Windows7 (12 łatek) spowodował u mnie głośną prace laptopa; skoki procesora do nawet 35% a w tle często pracuje proces svchost.exe(netscvcs) który potrafi brać 1500 mb ramu. Drugi z procesów svchost.exe(localService) pobiera także sporo ramu. Wiem że wyłączenie tych procesów jest niewskazane a łatki są niezbędne. Przebywanie na kompie przestało być przyjemnością. Co wy byście zrobili na moim miejscu?

A

Anonymous

Łatki często robią burdel w systemie (odsyłam po info do specjalistycznych for).Najrozsądniejsze rozwiąznie to nie instalować łatek tylko zainwestować w dobre zabezpieczenie.
Tzw."Biuletyn zabezpieczeń" to zwykły PR nie mający nic wspólnego z terminem bezpieczeństwo a lansowany (i robiący kaszkę z mózgu) przez lamerskie strony.

BestiaZBagienMyśli

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Witam Was. Wiem że tu na forum kryją się nie tylko łowcy softów wszelakich ale także osoby które posiadają rozległą wiedzę w sprawach programowania nie tylko kompa ale także Androida. Po prostu szukam programu którym zrootuje Android 5.1.1. (Lollipop). Chodzi mi o root dokładnie dla tej wersjii. Popularny Kingo Root nie dał rady; ToweelRoot; KingRoot również (troszke szperałem po forum XDA).

A

Anonymous

Witam Was. Wiem że tu na forum kryją się nie tylko łowcy softów wszelakich ale także osoby które posiadają rozległą wiedzę w sprawach programowania nie tylko kompa ale także Androida. Po prostu szukam programu którym zrootuje Android 5.1.1. (Lollipop). Chodzi mi o root dokładnie dla tej wersjii. Popularny Kingo Root nie dał rady; ToweelRoot; KingRoot również (troszke szperałem po forum XDA).
A co to za smartfon?

Do góry