GiliSoft RAMDisk - konfiguracja przeglądarki w RAMDysku

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Może ktoś używa ten program i wie jak go odpowiednio skonfigurować , konkretnie chciałbym żeby działała w nim przeglądarka internetowa np: Slimjet bo z niej jako głównej korzystam.Wiem że po zamknięciu kompa to co jest na RAMDisku znika a jak sprawić że kiedy będę aktualizował przeglądarkę żeby ta aktualizacja została :scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30546
Miasto
Trololololo
Re: GiliSoft RAMDisk - konfiguracja

Pewnie musisz ustawić w opcjach aby ten ram dysk nie był czyszczony co pozwoli na zapisanie tzw.obrazu i przy każdym odpaleniu kompka ten obraz będzie ładowany do ramdisku, zmiany takie jak aktualizacje też będą zapisywane tylko w opcjach musisz zaznaczyć zapisanie do obrazu.

Tu masz mniej więcej to opisane

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

OXYGEN THIEF napisał:
Pewnie musisz ustawić w opcjach aby ten ram dysk nie był czyszczony co pozwoli na zapisanie tzw.obrazu i przy każdym odpaleniu kompka ten obraz będzie ładowany do ramdisku, zmiany takie jak aktualizacje też będą zapisywane tylko w opcjach musisz zaznaczyć zapisanie do obrazu.

Tu masz mniej więcej to opisane

Dobrze to ująłeś mniej więcej , utworzyłem już sobie takowy obraz mam opatrzony literką , pokazuje się jako kolejna partycja na razie jest pusty nie ustawiałem zbyt dużo bo 1024 mb jak na przeglądarkę wystarczy ale jak teraz to przenieść żeby przeglądarka startowała z RAMDiscu to jest pytanie :scratch

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58

Nie znam tego programu, ale czy przypadkiem by uruchomić przeglądarkę, która jest na tej partycji RAMDisk-owej nie wystarczy po prostu utworzyć oddzielnego skrótu na pulpicie lub pasku zadań?

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Manila napisał:
Nie znam tego programu, ale czy przypadkiem by uruchomić przeglądarkę, która jest na tej partycji RAMDisk-owej nie wystarczy po prostu utworzyć oddzielnego skrótu na pulpicie lub pasku zadań?

Miałeś rację ale nie do końca tu znalazłem rozwiązanie , może innym się przyda :klawik.

Link :

Trzeba przyznać że przeglądarka odpala w sekundkę :ok

Do góry