Gmail śledzi wszystkie Twoje zakupy, trudno je usunąć i nie można tego zatrzymać

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56070
Google używa swojej usługi poczty e-mail Gmail do śledzenia zakupów dokonywanych przez klientów firmy, nawet na witrynach stron trzecich, takich jak Amazon. Gmail skanuje wiadomości e-mail pod kątem potwierdzeń i zbiera je automatycznie. Zakupy są starannie wymienione na trudno dostępnej
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
w portalu Moje konto Google.

Gmail to skarbnica dla Google, ponieważ e-mail zawiera wiele danych osobowych, w tym z kim się komunikujesz i co kupujesz online. Ponieważ nie ma możliwości zablokowania Google przed analizowaniem informacji w tej chwili, warto rozważyć użycie innego konta e-mail do ważnych działań lub całkowitego przejścia na nowe konto.
Cały artykuł:

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11527
Miasto
Somewhere over the rainbow.
To o mnie google za dużo nie wie bo od lipca 2017 mam 7 zakupów odnotowanych :klawik

Nitrogene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1926
Ale gdzie tu problem? Czy ktokolwiek jest w stanie użyć historii zakupów przeciwko mnie?

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11527
Miasto
Somewhere over the rainbow.

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6100
Miasto
To tu to tam....
Tu byl sobie post, ale @Kamelka ma pretensje ze jestem "ich ekspertem do wszystkiego". Wiec juz nie ma.

Ostatnia edycja:

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6100
Miasto
To tu to tam....
Tak mi sie przypomnialo: wiecie oczywiscie ze jesli macie poczte na gmailu to ma ja tez kilkaset firm (pisze o tym ze maja pelny dostep do TRESCI Waszej korespondencji)?
(stare ale chyba nie bylo...:

Do góry