Hosting plików lub obrazków z funkcjonalnością Dropboxa?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Czy istnieje jakikolwiek darmowy hosting, który tak jak Dropbox pozwala podmienić plik bez zmiany odnośnika (chodzi mi o link bezpośredni)? Na Dropboxie nie mam już zbytnio miejsca, a taka funkcja jest niezwykle wygodna kiedy podaje się odnośnik na jakimś forum i np. po czasie chce się zmienić/poprawić obrazek (a jak wyślę odnośnik na pw czy mailem, to już w ogóle po ptokach :p). Nie trzeba od nowa kopiować odnośnika i edytować posta. Nie potrafię nic takiego znaleźć :( Czyżby tylko i wyłącznie Dropbox posiadał taki patent?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Nikt nic nie wie? Czy Dropbox ma jakąś wyłączność na taką funkcję, opatentował to czy jak?

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Bardzo dobry jest do tych celów darmowy Imgur , polecam ( trzeba tylko się zarejestrować ) i działać :klawik.

Link :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dziękuję za odpowiedź. Niestety nie mogę tam nigdzie znaleźć informacji, ile miejsca na swoje pliki otrzymuje darmowy użytkownik po założeniu konta. Poza tym znalazłam info, że wgrywane obrazy są kompresowane:

, a ja chcę mieć możliwość wklejania oryginalnych. Mógłbyś rozwiać moje wątpliwości?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Pozwalam sobie odświeżyć temat, bo nadal nie udało mi się znaleźć takowego hostingu. Tego imgur.com nie sprawdzałam, bo nie otrzymałam odpowiedzi na swoje pytania, a nie chcę się rejestrować w ciemno.
W każdym razie wypróbowałam już Flickr, Minus.com, MEGA, OneDrive, dysk Google, Copy.com i ADrive, ale żaden z tych serwisów nie ma takiej funkcjonalności. Nawet jeśli można podmienić plik, to i tak link bezpośredni się zmienia, z MEGA w ogóle nie da się wklejać obrazków a z ADrive link działa tylko przez określony czas :(
Czy to możliwe, aby wyłącznie Dropbox posiadał taką opcję, mimo że jest tak duży wybór hostingów i dysków internetowych?

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Od siebie mogę polecić Ci jeszcze hosting zdjęć na:

Nie wiem czy jest dostępna taka funkcja, ale możesz zapytać na ich forum:

A nawet zgłosić taką funkcję w dziale: Pomysły, sugestie, nowe funkcje Fotosika

Wydaje mi się że chyba na tym Hostingu najszybciej Ci pomogą i jeśli nie ma takiej funkcjonalności to jest szansa że ją dość szybko dodadzą.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dzięki, wobec tego zapytam na tym forum i napiszę tutaj, jeśli mi odpowiedzą, tylko niestety też trzeba się najpierw zarejestrować.
@Edit:
Teraz jeszcze się okazuje, że limit wynosi 100 zdjęć. Jeśli wgrywać pliki ważące średnio po 4MB, to będzie 400MB. Nawet w porównaniu z Dropboxem, to śmiesznie mało. Na Flickrze za darmo mogę wgrać nawet 1TB. Już załuję, że się tam zarejestrowałam, bo w ogóle nie warto sobie zawracać głowy serwisem, który ma takie limity w czasach, gdy większość dysków internetowych daje za free co najmniej 2 GB, a są takie, które oferują 50 i 100 GB :(
@Edit2:
Wgrałam plik ale nie znalazłam opcji edycji czy podmiany (jest edycja ale w jakimś edytorze graficznym online). Wgrałam ponownie ten sam plik tylko ze zmienionym kolorem i pojawił się obok, jako drugi. Na dodatek nie mogę tam nigdzie opcji usunięcia pliku a samo wgrywanie jest upierdliwe, bo trzeba zaznaczać jakieś bzdurne opcje. Na innych stronach tylko przeciągam plik na otwartą stronę w przeglądarce. Beznadziejny ten fotosik jednym słowem :(

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Przeczytaj mój przedostatni post, pisałam tam, że OneDrive już wypróbowałam. Nie ma tam takiej opcji. Proszę jednak o sprawdzone informacje.
A na tym fotosiku jednak udało mi się znaleźć opcję podmiany zdjęcia ale z adnotacją: "Jeśli chcesz podmieniać zdjęcia, musisz posiadać abonament PRO lub aukcyjny", czyli za darmo się nie da.

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
d0r0t@ napisał:
Czyżby tylko i wyłącznie Dropbox posiadał taki patent?

d0r0t@ napisał:
...A na tym fotosiku jednak udało mi się znaleźć opcję podmiany zdjęcia ale z adnotacją: "Jeśli chcesz podmieniać zdjęcia, musisz posiadać abonament PRO lub aukcyjny", czyli za darmo się nie da.

Jak widać Dropbox nie opatentował tego rozwiązania :)
Dlatego myślę że w końcu znajdziesz portal z podobną funkcjonalnością za free :hippie

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
@Andy: trudno powiedzieć, skoro nie mogłam sprawdzić tej płatnej opcji, to nie wiem jak ona działa. Na niektórych dyskach internetowych też znalazłam opcję podmiany, ale zmianie nie ulegał tylko odnośnik do strony ze zdjęciem, natomiast bezpośredni link do wklejenia np. na forum już tak. Być może i tam działa to w ten sposób.

Do góry