HP610 compaq brak dźwięku POMOCY

aurinko

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Mazury
dobry wieczór system WIN 7/32, HP 610 compaq, od kilu dni w lapku brak dźwięku, ale na słuchawkach go mam. proszę o pomoc, dziękuje z góry

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30546
Miasto
Trololololo
może głośniczki padły :scratch

aurinko

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Mazury
kilka dni temu działały, może sterownik?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30546
Miasto
Trololololo
:scratch przeinstalować nie zaszkodzi

aurinko

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Mazury
tzn, co przeinstalować? jestem kobietą i nie zabardzo się znam na informatyce :D , czy jakoś tak, czyli łopatologie prostą poproszę :D

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30546
Miasto
Trololololo
tak przeinstaluj sterownik od dźwięku choć mało prawdopodobne aby to coś dało.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Słuchawki na kablu czy bluetooth?
Czy przypadkiem w panelu sterowania audio nie zaznaczyłaś "wycisz" przy głośnikach? Czy nie masz wyciszonych na maksa głośników? Czy nie masz zmienionego domyślnego wyjscia dźwięku?

aurinko

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Mazury
słuchawki na kablu, nie nie ma wyciszenia, jak również nie mam ich wyciszonych
Czy nie masz zmienionego domyślnego wyjscia dźwięku? Na to pytanie nie umiem odpowiedzieć, bo nie wiem gdzie ta funkcja jest w

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
Znajomy kiedyś miał podobny problem i z tego co pamiętam, winna była jakaś taśma od głośniczków która się chyba poluzowała :scratch

aurinko

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Mazury
przeinstalowanie sterownika nic nie dało

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30546
Miasto
Trololololo
a wiesz mniej więcej kiedy ostatnio te głośniczki działały ?? Jeśli tak to w sumie można było by przywrócić system jakimś punktem przywracania i wtedy można było by wykluczyć winę oprogramowania.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
około miesiąca temu w serwisie był naprawiany mój laptop, tzn wtyczka wejście do gniazda, potem instalowałam program, aczkolwiek również czyściłam go. Wczoraj ściągnełam wtyczkę co admian oxy w poście napisał i nic, słuchawki kablowe działają , ale głośniki laptopa odmówiły posłuszeństwa, mało tego po naprawie głośnik miałam wyciszony. W ustawienaich głośników niby jest ok,
Czy dobrze rozumiem, że od naprawy głośniki nie działają ?? Jeśli tak to skuteczna była naprawa ......

W panelu sterowania powinny być 2 pozycje: "dzwięk" oraz ustawienia dźwięku - to zależy od sterowników, w moim przypadku "VIA HD audio deck"
* W "dźwięku" jest zakładka odtwarzanie i tam powinny być zaptaszkowane na zielono "głośniki", jak wejdziesz we właściwości głośników to są tam różne ustawienia - dość dobrze opisane, poziom dźwięku na maksa, zezwalanie na użycie urządzenia itp.
* panel sterowników to już inna inszość, ustawienia zależą od karty dżwiękowej i sterowników, więc nie ma prostej pomocy "w ciemno"

P.S.
Problemy ze znikającym dźwiękiem z głośników miałem po każdym użyciu słuchawek bluetooth. Jakoś kombinacja mojego lapka i win nie za bardzo radzi sobie z odłączaniem urządzeń bluetooth. Mimo, że są wyłączone w systemie to nadal są ... po prostu duch w maszynie, "widmo". Jedynym lekarstwem u mnie jest całkowite wywalenie z systemu urządzenia. Dlatego wróciłem do słuchawek na kabelku .....

aurinko

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Mazury
Conti napisał:
* W "dźwięku" jest zakładka odtwarzanie i tam powinny być zaptaszkowane na zielono "głośniki", jak wejdziesz we właściwości głośników to są tam różne ustawienia - dość dobrze opisane, poziom dźwięku na maksa, zezwalanie na użycie urządzenia itp.
* panel sterowników to już inna inszość, ustawienia zależą od karty dżwiękowej i sterowników, więc nie ma prostej pomocy "w ciemno"
są zaptaszkowane, nie wiem czy od naprawy, bo rzadko używam, a przy włączeniu win wkurza mnie ten dźwięk, dlatego głośnik wyciszałam, przywrócenie systemu też nic nie dało

Do góry