HP610 compaq brak dźwięku POMOCY

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
No dobrze, ale czy od naprawy wydobył się z lapka choć raz jakikolwiek dźwięk ? Jak nie to może być jednak usterka sprzętowa. Gniazdo słuchawek może dawać sygnał, że cały czas są podłączone słuchawki, taśma od głośników może być rozłączona / uszkodzona. Układ dźwiękowy na płycie głównej raczej działa, bo masz dźwięk na słuchawkach.

A

Anonymous

Było by najlepiej ,gdybyś zrobiła screeny
wtedy można by było zobaczyć, co tak naprawdę masz zaptaszkowane
tzn: Start-panel sterowania - dźwięki

aurinko

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Mazury
Shotpng_wnswaqx.png

Shot001pn_wnswqpq.png

Shot002pn_wnswqhw.png

Shot003pn_wnswqrx.png

Shot005pn_wnswqxn.png

Shot006pn_wnswqnp.png

Shot007pn_wnswqna.png

Shot008pn_wnswqsa.png

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Tu wygląda wszystko ok. Zrób jeszcze zrzut z właściwości systemu / menadżer urządzeń z rozwinietym drzewkiem "kontrolery dźwięku, wideo i gier".

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Skoro stery Microsoftu dają radę na wyjściu słuchawkowym a nie ma nigdzie zablokowanego dźwięku na głośnikach to raczej problem tkwi gdzie indziej.

Kliknij jeszcze na wszelki wypadek ikonkę "szukaj zmian sprzętowych" w Menadżerze Urządzeń, chociaż coraz bardziej wątpię aby był to problem softwarowy.
Właśnie doczytałem, że tam jest 1 głośnik mono, może jednak on padł lub jest problem z jego połączeniem.

aurinko

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Mazury
ech, był w naprawie u informatyka , miałam go wyciszonego teraz jak chciałam obejrzeć film stąd ten temat rozpoczęłam. Nie raz denerwował mnie ten informatyk, nie chciałam oskarżać, ale ... coraz bardziej skłaniam się ku temu, że może zadziałał ten dziwoląg zwany informatykiem. A tak apropos orientujecie się ile kosztuje wejście do zasilania w laptopie (wejście nie na taśmę)?

Do góry