IDM - licencje podobno dożywotnie z rocznymi aktualizacjami

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Witam,
Niedawno skończyła mi się roczna licencja na program IDM. Kidy ją otrzymałem dostałem info, że roczne są tylko aktualizacje. Po roku czasu wyskakuje mi komunikat, że IDM już nie będzie działać. Jak to jest z tymi licencjami? Czy powinienem zainstalować starszy build i wtedy mogę używać bez problemu?
Pozdrawiam.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30485
Miasto
Trololololo
Re: IDM - licencje podobno dożywotnie z rocznymi aktualizacj

What is the difference between trial and registered versions?

Trial version works for 30 days only and then requires serial number.

Registered version works for your lifetime and has a number of additional features: no usage limitations, better utilization of bandwidth, built-in download logic optimizer.

After the purchase you will also get prioritized technical support and the right for FREE upgrade to all new versions of IDM during one year after the registration. Please read here for more information.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Is IDM purchase a one-time payment? For how long is IDM license valid?

IDM purchase is one-time payment. There are no any additional annual fees. The license will be valid for your lifetime.

For 15 years while we sell IDM, we never charged for updates. But we plan to do this in the future. In any case it will consider only updates from one major version to another, for example from version 6 to 7. All security updates in one major version will always be free. And license still will be lifetime.

:scratch

Kiedyś były dożywotnie na aktualizacje i na używanie teraz rozumiem że są roczne

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

Po wejściu na tę stronę:

Pokazało się:
This serial number has expired. Your license was not lifetime but was valid only for some period of time and that time has passed.
W takim razie licencja była chyba tylko działająca przez rok :(

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30485
Miasto
Trololololo

ale jeszcze nie wiadomo czy licencje konkursowe = licencje sprzedawane.

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

Jako, że tą dostałem za opis musiała być uznana za konkursową i tylko roczna :( Szkoda, bo fajny program. Bez alternatywy, jeśli chodzi o działanie z chromem.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30485
Miasto
Trololololo

Jeśli masz na myśli licencję którą dostałeś tutaj od mojej szlachetnie wielmożnej osobistości to tak licencje były roczne o czym nawet pisałem.

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

Dzięki. Myślałem, że chodzi właśnie o te aktualizacje.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30485
Miasto
Trololololo

Prawdę rzekłszy ja tam w IDM nic takiego super Hiper nie widzę, fakt faktem jest rozbudowany i chyba najlepszy z wszystkich internetowych Ssaczy ale jak ktoś szuka czegoś prostszego i też pobierającego segmentowo to wystarczy mu spokojnie DTA wtyczka oczywiście jak używa firefoksa :szydera

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30485
Miasto
Trololololo

odnośnie licencji, zacytuję informacje od oficjalnych dystrybutorów IDM na Polskę:
1. "Na chwilę obecną licencja jest wieczysta, producent zastrzega sobie jednak prawo iż może wprowadzić płatny abonament dla nowych użytkowników.
Wiemy iż na stronie producenta istnieje bardzo myląca informacja, natomiast my gwarantujemy iż nasze sprzedane licencję są licencjami wieczystymi."
2. "Cytat z mojej korespondencji mailowej Davem Saegerem z firmy Tonec Inc., IDM Support:
"One license is lifetime and if it's installed on one computer IDM will work forever. Updates are still free and not limited, but we reserve the right to start charging for updates in 1 or 2 years after the purchase. Many people bought IDM in 2001 and they still use it and update freely"
Zastrzegają sobie zatem prawnie do aktualizacji przez rok od zakupu ale faktycznie odbywają się aktualizacje cały czas u wszystkich."

Czyli jeszcze nie wprowadzili rocznych licencji i jak na razie każdy kto kupi u Polaka czy tam u Producenta będzie miał licencję dożywotnią na program jak i aktualizacje.Oczywiście mowa tu o licencjach kupnych a nie konkursowych, bo na konkursy dają roczne na tak zwaną zachętę aby w przyszłości kupić wersję dożywotnią.

Do góry