Instalacja sterowników po reinstalacji systemu

Śnieżynka

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Polska
Posiadam laptopa Inspiron 15R N5110 wcześniej kiedy reinstalowałam system windows 7 to później system sam instalował sterowniki teraz niektóre sterowniki (np do WiFi, USB, grafiki, chipsetu) muszę zainstalować sama, dlaczego teraz nagle system nie instaluje sterowników sam?

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Re: Instalacja sterowników po reinstalacji stsremu

Instalujesz z Recovery? Czy jakiejś losowej płytki z Windowsem?

Śnieżynka

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Polska

Z oryginalnej płytki z windowsem, zawsze z niej instalowałam

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49

Możliwe że masz wyłączoną opcję autoinstalacji sterownikówm

Start->PanelSterowania->Sprzęt i dźwięk->Urządzenia-> prawy klik na komputerku -> Ustawienia instalacji urządzeń

I tam masz opcje do wyboru.

Edit:
Chociaż nie wiem czy to się może sama wyłączyć ;/

Edit2:
Może, jak na starcie wyłączy się autoaktualizacje ;)

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin

Jeżeli masz połączenie z internetem to Windows Update sam powinien ściągnąć ci wszystkie aktualizacje i sterowniki. Możesz zrobić to ręcznie wchodząc w Windows Update i wybierając "Wyszukaj aktualizacje" następnie zainstaluj wyszukane aktualizacje (niestety trochę to potrwa).

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
459
Można jeszcze zainstalować sterowniki przez Menedżer Urządzeń. Tylko zamiast wybrać przeglądaj mój komputer w celu poszukiwaniu sterowników. Wybrać wyszukaj automatycznie wtedy przeszuka komputer lub ściągnie z internetu co będzie potrzebne.

Poradnik:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin

Śnieżynka

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Polska
Bardzo dziękuję za pomoc jakie sterowniki wybrać to ja wiem tylko kiedyś sterowniki pobierały się od razu po wgraniu systemu a teraz muszę robić to ręcznie jak w jakimś starym systemie byłam ciekawa jak będzie w windows 8.1 i okazało się że w nim bez problemu instaluje automatycznie

arIWEAr.jpg

to dlaczego windows 7 ich nie instaluje sam co mogę z tym zrobić ustawień w windows 7 nie zmieniam jakby co

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin
Śnieżynka napisał:
Bardzo dziękuję za pomoc jakie sterowniki wybrać to ja wiem tylko kiedyś sterowniki pobierały się od razu po wgraniu systemu a teraz muszę robić to ręcznie jak w jakimś starym systemie byłam ciekawa jak będzie w windows 8.1 i okazało się że w nim bez problemu instaluje automatycznie

arIWEAr.jpg

Powinnaś dostać BANA za nie używanie znaków interpunkcjnych i składni. :(

Śnieżynka

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Polska
mac napisał:

I to miała być odpowiedź odnośnie mojego problemu? Może, to nie ja powinnam dostać bana tylko Ty za pisanie postów nic nie wnoszących w danym temacie? Nie chcę się z tobą kłócić, bo nie ma takiej potrzeby, ale wytykając komuś jego błędy, powinno się najpierw patrzeć na siebie, może pora zacząć, to robić? A jak nie ma się już nic więcej do dodania w temacie, to lepiej nie pisać nić niż pisać byle co, aby tylko nabić sobie posty i pokazać jak, to się umie komuś pojechać.
Teraz jesteś zadowolony z napisanego przeze mnie posta, odpowiednio jest napisany?

A

Anonymous

mac napisał:

Najlepiej zbanujmy, a raczej poprośmy o zbanowanie jeśli już ¾ użytkowników tego forum, którzy piszą bez znaków interpunkcyjnych i bez ładu i składu, wtedy zostanie sama śmietanka, która pisze wszystko pięknie i ładnie, a forum stanie się przykładne jeżeli chodzi o poprawność pisania, oczywiście trzeba starać się pisać poprawie żeby nasz posty nie raziły kogoś po oczach, ale jest kilka osób, które piszą znacznie gorzej niż Śnieżynka i jakoś nikt im uwagi o to nie zwraca, poza tym ostatnio zamiast sobie jakoś pomagać na forum kiedy jest taka potrzeba, to sporo osób stara się na siłę innych we wszystkim pouczać, aż odechciewa się wchodzić na forum, kiedyś takie rzeczy nie miały miejsca, jak tak dalej pójdzie, to zostanie tutaj tylko garstka aktywnych użytkowników, a niestety już teraz nie jest ich za wiele, jakiś powód tego jest...

Jeszcze pewien cytat jeżeli chodzi o wytykanie sobie błędów:

Tak to już z ludźmi jest, że błędy in­nych wy­tykają, a swoich na­wet nie dostrzegają

A jak chodzi o problem zawarty w temacie, to być może to, że system nie pobiera Ci sterowników po formacie jest celowym działaniem Microsoftu, aby jak najwięcej osób przechodziło na nowy system, mogę powiedzieć tylko tyle, gdyż jak dla mnie problem nie leży po Twojej stronie, jedyne co mogę Ci tylko poradzić, żebyś instalowała system z czystej płytki z windowsem, pisząc czystej mam na myśli w żaden sposób nie modyfikowanej, czyli nie jakiejś ze zintegrowanym service packiem itd

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
A jak chodzi o problem zawarty w temacie, to być może to, że system nie pobiera Ci sterowników po formacie jest celowym działaniem Microsoftu, aby jak najwięcej osób przechodziło na nowy system, mogę powiedzieć tylko tyle, gdyż jak dla mnie problem nie leży po Twojej stronie, jedyne co mogę Ci tylko poradzić, żebyś instalowała system z czystej płytki z windowsem, pisząc czystej mam na myśli w żaden sposób nie modyfikowanej, czyli nie jakiejś ze zintegrowanym service packiem itd

Olu to nie jest działanie Microsoftu,dziś robiłem format na komputerze brata i 7 sama sobie pobrała wszystkie stery,
wyjątek to karta grafiki ,ale to od początku samemu robię :)

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
na dwóch lapkach mam Windows 7 i odkąd pamiętam po samodzielnym zainstalowaniu sterowników do WiFi system wraz z aktualizacjami pobierał sam tylko stery do drugiej grafiki Intelowskiej, karty sieciowej i w jednym przypadku touchpada
natomiast, tak jak już wspomniane było, Windows 8.1 pobrał sam wszystkie sterowniki poprzez Windows Update, prócz jednego, miałem w Menadżerze urządzeń nieznane urządzenie i jak się okazało był nim czytnik kart do którego sam sterowniki zainstalować musiałem
hmm może to zależy od producenta komputera, w moim przypadku Win7 mam na Asusie i HP a Win8.1 na Samsungu

Do góry