Program Jak bezpłatnie naprawić zdjęcie

bazzek

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Witajcie
Na wycieczce jednego dnia zrobiłem smartfonem ok.67 zdjęć, które blokowały się po kolei w momencie sprawdzania. Przerzuciłem je na kompa, ale dalej były zablokowane. Po prostu część obrazu jest niedostępna (a w zasadzie większość). Znalazłem tu kilka programów, co prawdopodobnie naprawiłyby takie zdjęcia, ale nie są za darmo. Słono trzeba zapłacić i to w dolarach. Nie mogę nawet przesłać przykładowych zdjęć, bo odmawia przesłania. Przesyłam zrzut z ekranu (zrobiony smartfonem, więc prążki referencyjne).

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Czy ktoś zna program, który mógłby takie coś naprawić zgodnie z dewizą tego portalu - za darmo?
Andrzej R.

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11829
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Witajcie
Na wycieczce jednego dnia zrobiłem smartfonem ok.67 zdjęć, które blokowały się po kolei w momencie sprawdzania. Przerzuciłem je na kompa, ale dalej były zablokowane. Po prostu część obrazu jest niedostępna (a w zasadzie większość). Znalazłem tu kilka programów, co prawdopodobnie naprawiłyby takie zdjęcia, ale nie są za darmo. Słono trzeba zapłacić i to w dolarach. Nie mogę nawet przesłać przykładowych zdjęć, bo odmawia przesłania. Przesyłam zrzut z ekranu (zrobiony smartfonem, więc prążki referencyjne).

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Czy ktoś zna program, który mógłby takie coś naprawić zgodnie z dewizą tego portalu - za darmo?
Andrzej R.

Wrzuć jakieś przykładowe zdjęcie na jakiś hosting plików tak żeby można było pobrać i zobaczyć co tam jest z nim nie tak. Może być ten klasztor Batalha którego zdjecie wrzuciłeś. Screen tu nic nie pomoże.

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4655
Zawirusowany smartfon ? Ransomware w pakiecie ?
A może robiłeś zdjęcia smartfonem w raw ?
Jeżeli masz taki błąd zdjęcia czyli widoczna tylko jego połowę, to częsta sprawa przy robieniu zdjęć seryjnie w szybkim klatkażu..

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
197
Nie chcę nastrajać pesymistycznie, ale dla mnie to jest błąd zapisu zdjęć do pamięci stałej - pliki będą "mniejsze" od zwykłych. Dane o rozmiarze zdjęcia zostały zapisane w nagłówku pliku, ale brakuje danych do wypełnienia kadru. Zapis był na karcie sd? Nie wróżę sukcesu...

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28496
Miasto
Trololololo
Nie chcę nastrajać pesymistycznie, ale dla mnie to jest błąd zapisu zdjęć do pamięci stałej - pliki będą "mniejsze" od zwykłych. Dane o rozmiarze zdjęcia zostały zapisane w nagłówku pliku, ale brakuje danych do wypełnienia kadru. Zapis był na karcie sd? Nie wróżę sukcesu...
Kiedyś też tak miałem, okazało się że karta do dupy.

bazzek

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Być może, że była to wina karty. Ja podejrzewam, że głębszej elektroniki smartfona. Zmieniłem smartfona, bo usłyszałem opinię znajomych, że takie historie mogą się powtórzyć w najmniej oczekiwanym momencie. Być może również, że naprawianie zdjęcia trzeba było dokonywać z pozycji jego zapisu na karcie sd, a nie z kompa. Teraz to i tak już chyba jest pozamiatane. Ale wyłowiłem w zestawie "programów za darmo" takie, które pokazywały mi na testach, że są w stanie takie pliki zdjęciowe naprawić, ale oczywiście za słoną zapłatą, np. Stellar Data Recovery (każe zapłacić 90 dol) lub Tenorshare Photo Repair (każe zapłacić 36 dol./m-c), co nie jest kompatybilne z ideą tego portalu i nie opłaca się skórka za wyprawkę.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28496
Miasto
Trololololo
Ale wyłowiłem w zestawie "programów za darmo" takie, które pokazywały mi na testach, że są w stanie takie pliki zdjęciowe naprawić, ale oczywiście za słoną zapłatą, np. Stellar Data Recovery (każe zapłacić 90 dol) lub Tenorshare Photo Repair (każe zapłacić 36 dol./m-c), co nie jest kompatybilne z ideą tego portalu i nie opłaca się skórka za wyprawkę.
Programy za darmo czyli płatne za darmo ale tylko w określonym czasie możesz zdobyć klucz, zapewne już dawno po promocji dla tych programów a teraz jak sprawdzałeś są płatne.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28496
Miasto
Trololololo
Tak dalej są płatne
Płatne dlatego że zawsze były płatne ale czasem producent robi promocje i przez godzin/dni możesz zdobyć klucz za darmo/bezpłatnie.

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
197
Być może, że była to wina karty. Ja podejrzewam, że głębszej elektroniki smartfona. Zmieniłem smartfona, bo usłyszałem opinię znajomych, że takie historie mogą się powtórzyć w najmniej oczekiwanym momencie. Być może również, że naprawianie zdjęcia trzeba było dokonywać z pozycji jego zapisu na karcie sd, a nie z kompa. Teraz to i tak już chyba jest pozamiatane. Ale wyłowiłem w zestawie "programów za darmo" takie, które pokazywały mi na testach, że są w stanie takie pliki zdjęciowe naprawić, ale oczywiście za słoną zapłatą, np. Stellar Data Recovery (każe zapłacić 90 dol) lub Tenorshare Photo Repair (każe zapłacić 36 dol./m-c), co nie jest kompatybilne z ideą tego portalu i nie opłaca się skórka za wyprawkę.
Błąd karty albo błąd bufora w aparacie. Efekt będzie ten sam - zdjęcia nie do odzyskania. Być może karta ma słabe parametry, a być może aparat umiera. I obojętne, jakim programem spróbujesz - płatnym, promocyjnym, trialem, freeware, pirackim - nie odzyskasz.

dwiedjedwjew

Wygadany
Reakcje/Polubienia
112
@bazzek załącz jakąś poprawną fotografię wykonaną tym samym urządzeniem, w tej samej rozdzielczości co uszkodzone zdjęcia

Do góry