Jak to rozwiązać ?

jawdar

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
4026973obraz_b__du.jpg

Wyskakuje mi takie coś j/w.Co mam zrobić aby usunąć problem.Prawdopodobnie coś zostało w rejestrze po odinstalowaniu antyvirusa MCAFEE.Co usunąc z rejestru aby nie sknocić.Proszę o porady.Mam win 7 64.

pozdrawiam

jawdar

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Oj Wojtek, to ja też wiem, szukam bardziej inteligentnego rozwiązania.Po co ma coś tam w tle się dziać.To musi być dla informatyka proste i właściwe rozwiązanie i takiego oczekuję.
pozdrawiam

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Przede wszystkim oczyścić rejestr, bo nawet w tym komunikacie nie podano ani rozszerzenia pliku ani jego nazwy.Są to jakieś puste skojarzenia, których można się pozbyć czyszcząc rejestr nawet zwykłym CCleanerem , a najlepiej programem AdwCleaner.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

jawdar

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Rejestr czyszczony różnymi programami i SITO.Chyba dam sobie spokój, chociaż ciekawy jestem rozwiązania problemu.
Pozdrawiam

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
rozszerzenie: *.url (oznacza skrót internetowy) powinno być skojarzone z domyślną przeglądarką internetową. Rozwiązanie problemu powinno być proste. Skopiuj do notatnika te dane:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
i zapisz na pulpicie jako wszystkie pliki z rozszerzeniem REg. Następnie kliknij dwukrotnie w powstały plik rejestru i scal z rejestrem

jawdar

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Dzięki Emmers za wysiłek.Zrpbiłem jak opisałeś, ale mam to samo.Zrezygnuję z monitorowania tego problemu.Prawdopodobnie jest to jakiś pusty plik.

pozdrawiam

wojtek758

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
:) Pamietasz, napisalem "Pozwolic na niemonitorowanie tego procesu" ... Za co ten proces odpowiada wiadomo (google) pytanie brzmi, jaki program ten proces uruchamia. Na 99% jest to zwiazane z proba nawiazania polaczenia z serverem update sterownika dzwieku. Wywalic z autostartu (jak jest)

jawdar

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Dzięki wojtek spróbuję Twojej rady.To mi nic nie knoci, ale jestem zawzięty i ciekawi mnie rozwiązanie.Na razie wyłączę z autostartu menagera realtek.

pozdrawiam

Do góry