Jak zapobiec otwieraniu WLM przez inny program?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Programik do konwersji napisów ASS subs Converter przy każdym uruchomieniu otwiera mi automatycznie program pocztowy Windows Live Mail z nową wiadomością zaadresowaną do autora. Czy da się jakoś temu zapobiec?

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
d0r0t@,
w wersji 3.0 tego programiku autor chwali się że naprawił ten błąd.

Wersja 3.0 - zmiany:
- odchudzenie GUI programu
- usunięcie buga z otwierającym się kontaktem mailowym

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Jeżeli używasz wersji 3.0 i dalej jest ten błąd, to może przesiądź się na program Subtitle Workshop.

Subtitle Workshop wersja instalacyjna

Subtitle Workshop wersja portable

Spolszczenie do programu Subtitle Workshop

Jeżeli z jakiegoś powodu program Subtitle Workshop nie poradzi sobie z tymi napisami które masz (cały czas zakładam że chodzi o napisy w formacie *.ass), to użyj programu SubEdit-Player.

Ja korzystam z tego:

Ponieważ program nie widzi pliku z napisami o rozszerzeniu *.ass, ja najzwyczajniej w świecie zmieniam to rozszerzenie pliku z napisami (jeżeli Twój Windows nie widzi rozszerzeń znanych typów plików, to musisz to sobie ustawić) na rozszerzenie *.ssa które jest widoczne dla programu. Przykładowo w pliku o nazwie Napisy_do_filmu.ass zmieniam rozszerzenie na *.ssa i mam Napisy_do_filmu.ssa

Po wypakowaniu archiwum *.zip z programem SubEdit-Player i uruchomieniu programu kolejno otwieramy menu Plik :arrow: Otwórz plik z napisami... i wczytujemy przykładowy plik ze zmienionym rozszerzeniem, czyli Napisy_do_filmu.ssa a następnie :arrow: menu Napisy :arrow: Konwertuj format napisów... :arrow: jeżeli Wartość FPS używana przez program nam odpowiada to OK :arrow: i tu wybieramy format docelowy np. - klatkowy, mDVD :arrow: OK :arrow: menu Plik :arrow: Zapisz jako... :arrow: gdyby w polu Zapisz jako typ: nie było domyślnie ustawione Plik tekstowy *.txt, to wybieramy z rozwijanej listy i :arrow: Zapisz

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dziękuję za odpowiedź. Nie wiedziałam, że jest nowsza wersja. Zaraz wypróbuję :)
Co do SubEdit-a, to podobno na Windows 7 x64 nie działa prawidłowo i trzeba coś tam z nim kombinować, więc go nie instalowałam, chociaż używałam kiedyś na XP.

@Edit:
Rzeczywiście, nowa wersja Ass Subs Converter już nie otwiera programu pocztowego, więc problem rozwiązany :)
Trochę mi głupio, że sama nie sprawdziłam, czy jest jakaś nowsza wersja, ale naprawdę nie przypuszczałam, że programik będzie jeszcze rozwijany.

Do góry