Jaki manager pobierania polecacie?

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Jak w tytule ale z jednym kryterium-z możliwością ustawienia funkcji uruchamiania skanowania antywirusem po pobraniu.

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Darmowy, czy płatne też wchodzą w rachubę?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28769
Miasto
Trololololo
Nie używam takich wspomagaczy pobierania ale funkcję skanowania chyba ma każdy ...... a może się mylę.

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
No to Internet Download Manager,bajecznie prosty w konfiguracji, po polsku, szybkość i niezawodność pobierania, wręcz bajecznie integruje się z Firefoxem , z IE zresztą też, do integracji z Operą potrzebuje dodatku Oget. Kosztuje około 85 zeta. :D
PS. Oczywiście jest możliwość ustawienia skanowania w bardzo prosty sposób.

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
OXYGEN THIEF napisał:
Nie używam takich wspomagaczy pobierania ale funkcję skanowania chyba ma każdy ...... a może się mylę.
Niestety nie.Świetny JDownloader (i jego klon Mipony) nie posiadają i wg. opinii cyt z forum JD:"...Teoretycznie możnaby pewnie zaimplementować funkcjonalność pozwalającą na uruchamianie antyvira po zakończeniu downloadu, ale i tak wymagałoby to ręcznego wprowadzenia parametrów uruchamiania (ścieżka do antyvirusa, parametry startowe) przez użytkownika, bez możliwości przetestowania przez developerów ewentualnych błędów (mnogość programów av)."
Co niestety zmusza do ręcznego skanowania pobranych plików.A czasami można zapomnieć... :cry:

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Faktycznie,IDM- świetna integracja i skanowanie jest! Tylko te 85 zeta za rok!A tego typu programy lubią aktualizacje...
Raczej coś z dożywotnimi aktualizacjami byłoby bardziej ekonomiczne. ;)

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
On jest dożywotni, tylko aktualizacje można pobierać przez rok czasu. Ale ja tam nie widzę istotnych zmian od 2 lat w tych aktualizacjach, więc żadna strata :D

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Darmowy to DAP albo FDM, a z płatnych IDM (integruje się ze wszystkim) albo GetRight (tylko firefox, ie i opera).
Jeżeli chcesz GetRight'a to zobacz tu http://programyzadarmo.net.pl/2010/04/08/getright-6-3najnowsza-wersjacalkowicie-za-darmo/
Ale podobno pluginy GR działaj z chrome i safari
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Ja jednak zrezygnowałem z GR na rzecz DAP, bo mi przestał działać z chrome.
Warte uwagi w tym wszystkim są też pluginy do przeglądarek
do chrome:
- Download assistant
- Downloaders
są to wtyczki, które mają zintegrować downloadery z przeglądarką, ale niestety z GR mi nie działały
do foxa:
-Flash got
-DownThemAll!
Flash got to tak jak downloaders w chrome, a Down... to menager sam w sobie.

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
IDM...ale ta cena za 12 miesięczne wsparcie to na obecny czas "żenada". Fakt od blisko 2-óch/ 3 lat lat IDM poprawia "bugi" i nic poza tym. Zatem zainwestuj w IDM'a albo szukaj darmowej funkcjonalnej alternatywy.

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Z płatnych zdecydowanie IDM. Używam i sobie chwalę :) Niestety tylko na jednym z komputerów :( Za to na drugim ostatnio testuje WellGet i StarDownloader Free 1.45 i muszę powiedzieć, że nie są takie najgorsze chociaż IDM nie dorównują :(
Jako ciekawostkę dodam, że w internecie spotkałem się z opiniami, że IDM to program dla kobiet :D No cóż od siebie mogę powiedzieć, że Bond'owi też w jednym z odcinków "szef" zarzucił mu, że niepotrzebnie używa "babskiej" broni. Na co James Bond odparł, że może i babska ale wyjątkowo skuteczna tzn. celna ;)

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D
Ja ze swojej strony mogę śmiało polecić jak sama nazwa wskazuje darmowy Free Download Manager.

99255916431053907336.jpg

Umożliwia on pobieranie kilku części pliku na raz (co znacząco przyśpiesza pobieranie). Pobierać można w trzech trybach niskiego, średniego oraz wysokiego użycia łącza - tryby te okazują się bardzo przydatne gdy np podczas pobierania korzystasz z przeglądarki lub oglądasz film online i nie chcesz aby akcelerator pobierania "zjadał" całe łącze. Program obsługuje wznawianie połączenia po zerwaniu, sprawdzanie integralności pliku po pobraniu (np suma kontrolna MD5), wyłączanie komputera po pobraniu plików, planowanie pobierania, pobieranie torrent, pobieranie flash.
Można nim także pobrać wiele programów na raz (a nie klikając na każdy z osobna) ze strony Archiwum Giveaway of the Day

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
30269471521777440327.jpg

78194627651094087829.jpg

42462308873069212813.jpg

Dość mocną stroną tego programu jest jego konfigurowalność :)

merkaba

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
16
a przechwytuje tak samo jak idm np z chomikój mp3
albo z yutube lub inego kanału filmowego

Do góry