Jaki tablet do 1000 zł?

Fanatyk

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Zamierzam kupić tablet do 1000 zł i chciałem się Was doradzić jaki byłby najlepszy.
Tablet zamierzam używać przede wszystkim do przeglądania internetu, oglądania filmów i komunikacji ze znajomymi. Nie musi posiadać łączności 3G, LTE, wystarczy mi zwykłe WiFi, chodź lepiej jakby miał wymienione wcześniej łączności (czasem się przydają).
Parametry, które mnie interesują to przede wszystkim, żeby miał przynajmniej 8 cali, system android, co najmniej 2 GB RAM, przyzwoity wyświetlacz, w miarę szybki procesor, możliwość aktualizacji do androida 6 (opcjonalnie) oraz żeby charakteryzował się długą pracą na baterii.
Trochę już poszukałem w sieci i z tych co najbardziej przykuły moją uwagę są:
1. Nvidia Shield K1 (WiFi) - zdecydowanie najlepsza wydajność, najnowszy android ale niestety podobno słaba bateria.
2. Lenovo Yoga Tab 8'' (WiFi) - świetna bateria, brak aktualizacji do nowej wersji systemu, "dziwny" uchwyt.
3. Samsung Galaxy Tab A (WiFi) - fajne wykonanie, przeciętna wydajność i skandalicznie niska rozdzielczość ekranu.
4. Lenovo TAB2 A10-70L (LTE) - duży ekran, przeciętne parametry.
5. Lenovo TAB S8-50L (LTE) - przeciętny, niczym szczególnym się nie wyróżnia (dodałem go już na siłę).

Nie ukrywam, że moim faworytem jest Nvidia Shield K1 ale może jest jeszcze lepszy tablet w tej cenie, o którym nie wiem? ;)

A

Anonymous

każdy z wyżej wymienionych spelni twoje oczekiwania... ja osobiscie skupil bym sie na baterii, bo ona jest tu chyba najbardziej istotna...
do tego cena... moim zdaniem za duża... tablet nie zastąpi ci kompa... jeśli to ma byc tylko do netu i filmow to spokojnie możesz poszukać tanszych
tu masz dość ciekawy z tym ze na win, i o wieele tańszy

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry