Jakich nakładek/Launcher'ów używacie na swoich telefonach?

slawsi5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Poznań
Hej zakładam ten temat abyśmy mogli się dzielić launcherami jakich używamy.
W tym temacie możemy pokazywać zrzuty pulpitów albo możemy podawać linki z opisami jak się sprawuję taka nakładka itp.
Zacznę więc od siebie. Ogólnie posiadam 2 Launcher'y, ja akurat używam wersji płatnych ale są też wersję darmowe.
Pierwszy z nich to:

ADWLauncher EX

Jest to launcher bardzo lekki, z dużymi możliwościami konfiguracji. Posiada dużo animacji przechodzenia pulpitów jak i menu aplikacji. Jest możliwość pracy na nim zarówno w poziomie jak i pionie, Jest sporo Theme'ów ikon itp. Możemy zmieniać rozmiar Ikon, pozbawiać ich etykiet, jak i również ich wygląd.
Launcher do kupienia w AM

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

a tu filmik na YT

w połączeniu z tym theme

możemy uzyskać namiastkę Android 4.0

Drugi z nich to:

Launcher 7 - Donate

Jest to zupełnie inny Launcher znany z telefonów chociażby Nokia Lumia.
Nie mamy tutaj wyboru pulpitów a wszystko dzieję się na jednym w postaci przewijanej w górę/dół
Wszystko wygląda jak w oryginalnym WP7 a autor co chwilę aktualizuję tę nakładkę a najnowsza aktualizacja sprawiła że ten Launcher jest tak świetny że przestałem używać ADWLauncherEX (choć mam go w telefonie)
Launcher jest bardzo konfigurowalny i bardzo wygodny, posiada animację, możemy zamieszczać widgety w kafelkach, jak i swoje ikony do danej aplikacji, może to być np. jakaś ikona stworzona przez nas np. zdjęci itp. (Ja używam zdjęcia swojej Kobiety do galaerii QuicPic)
Kafelki mogą być różnie umieszczane w 3ch wielkościach: 1x1, 2x1, 1x2
Możemy tworzyć różne tonację kafli jak i różną ich przezroczystość. Launcher ten posiada tworzenie folderów gdzie grupujemy swoje aplikację. Wtedy mamy w nim podgląd na kafli tych aplikacji, można również ustawić swoją ikonę jak i ustawić animacjie by na kafli z folderem ikony apek się pojawiały i znikały w niezależnm od siebie czasie.
Wersja płatna do pobrania tutaj

Wersja darmowa tutaj

niestety ta wersja posiada reklamy i chyba traci trochę na funkcjonalności choć autor ostatnio ją sporo uaktualinił.

tutaj filmik który pokazuję namiastkę tego co możemy osiągnąć dzięki temu Launcherowi

Moim zdaniem oba ten Launchery są godne polecenia i warte swojej ceny.
Pierwszy Launcher jest praktycznie standardowy, taki jaki znamy z androidów, natomiast drugi to zupełna odmiana i to na plus, choć na samym początku można mieć do niego mieszane uczucia to gwarantuję Wam że po chwili zabawy z nim stwierdzicie że jest to najbardziej praktyczny i konfigurowalny Launcher do codziennej pracy :)
a w połączeniu z WidgetLocker Lockscreen

możemy sprawić by ekran blokady tworzył całość z Launcherami oraz themami jakich w nich używamy :)

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Re: Jakich Launcher'ów używacie?

Ja w zasadzie uzywalem tylko 2...jeden to Go Launcher oraz QQ launcher.

slawsi5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Poznań

Securitas napisał:
Ja w zasadzie uzywalem tylko 2...jeden to Go Launcher oraz QQ launcher.

możesz powiedzieć coś więcej o nich np. który używasz częściej oraz jakie są między nimi różnicę. Podać wady i zalety każdego z nich ? :)

A

Anonymous

@slawsi5
Linki proszę w tag Code na następny raz :dziwak

A

Anonymous

Slawsi5-sprecyzuj temat...bo ja pytasz o launchery to na myśl mi przychodzi : RocketDock :wariat

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Re: Jakich nakładek/Launcher'ów używacie na swoich telefonac

W qq launcher spodobalo mi sie to ze mozna tworzyc foldery do ktorych mozna powrzucac aplikacje.Tworzysz sobie folder gry i pakujesz do niego gry, muzyka i pakujesz muze itp.Normalnie w andku jest balagan wiec Qq launcher ulatwi wyszukanie tego co nam trzeba.
Pozatym jest oczywiscie po polsku i ladnie wyglada :)Nie mam za wiele czasu aby bawic sie telefonem wiec kazdy powinien sobie sam zobaczyc czy mu pasi czy nie.
Niedawno wyslalem telefon do serwisu bo sie wieszal to wgrali mi andka 2.3.4 i uzywam launchera brandowego Orange i mi pasuje :)

Do góry