KŚ Test 10 pakietów bezpieczeństwa Internet Security

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Przestalem wierzyc w takie testy...z wlasnego doswiadczenia sam wiem ze Panda jest do du..y atu prosze..wysokie miejsce.Testy robione specjalne pod kilka programow sa moim zdaniem zwyklym oszustwem i tyle.
Ot co :)

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól
Co do Pandy to w ostatniej wersji jej się poprawiło.Panda CA to naprawdę dobry av

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Kolejne potwierdzenie w kolejnym teście ,że Microsoft nie ma pojęcia o robieniu bardzo dobrego programu zabezpieczającego . Cieszące jest zwycięstwo Kaspra , choć zostały podkreślone jego minusy , lecz dla mnie zupełnie nieistotne , ochrona przed spamem, tak nigdy z niej nie korzystałem w żadnym pakiecie. Co do reszty w sumie bez niespodzianek :) Dla mnie osobiście testy AV-test od lat tak jak i Vb uznawałem za najbardziej rzetelne , później w dalszej kolejności PCSL Labs, NSS Labs, virus.gr, malware.ru a na końcu AV-C i Malware research group i na szarym końcu matouseca bo w raportach do testu widać były spore nieścisłości w ocenie (AV-C)

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól
Gazetowe testy nie bierz na serio bo w nich wygrywa kto więcej da $

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Ale kto pisze o gazetowych?? Co z Tobą :D To,że test ukazany jest w Komputer Świecie nie oznacza ,że przeprowadzała go redakcja KŚ. Test wykonała organizacja AV-test .org, Komputer Świat ją tylko opublikował dla swoich czytelników, przecież to jasne jak słońce :) Zarówno w KŚ jak i innych gazetach zagranicznych typu CHIP, PC Welt itp. są publikowane raporty z testu z tytułu współpracy firmy testującej a gazetami. Jeszcze raz powtarzam to nie KŚ test tylko on go publikuje a to nie to samo jak stworzenie własnego testu , to jest zasadnicza różnica. Jeśli test zostałby stworzony przez Komputer Świata zapewne byłby lipny , już takie były, ale w tym przypadku nie jest robiony przez niego, chyba już rozumiesz? :p

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Jak to nie ważne kto robi testy??? Może niech sobie test zrobi 10 latek, przecież to nie ważne, co tam, weź się chłopie dziś wyśpij bo majaczysz niestety :p

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól
Jak to taki super test to dlaczego Avira free jest liczona jako cały pakiet?Gdzie jest ESET,Avast,Comodo.IE zablokował syfa a oni piszą że to macfee zablokował .Większą wiarygodność mają testy użytkowników z YT niż gazetowa reklama.I sam sie wyśpij i najlepiej pisz jak ci okres minie.Koniec tematu.Chcesz to ufaj KŚ twoja sprawa

jablo11gru

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Dozamet1 ma rację - kto płaci ten wymaga. Naczynia połączone - gazeta - reklamodawcy. Takie życie

sworoslaw

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Rybnik
Na pytanie: Czemu brakuje takich a nie innych programów?- jest prosta odpowiedź. Test był zlecany przez NIEMIECKIEGO odpowiednika polskiego KS- o czym można w gazecie przeczytać. Więc wzięte zostały pod lupę programy NAJPOPULARNIEJSZE właśnie tam. Stąd brak innych programów. A skąd Avira Free? Jako odniesienie tam jest. Jeśli chodzi o skuteczność AV. Owszem, jest traktowana jak cały pakiet przy ocenianiu, ale chyba ciężko by było stworzyć dla jednego programu kryteria, tak, aby były obiektywne do ocen programów typu IS, prawda? Poza tym- w tekście testu postawiony został nacisk na AV. Reszta, w mojej ocenie została trochę zmarginalizowana. Więc wydaje mi się, że obecność tu Aviry Free ma jednak sens.
Podobnie jak sam test- wyniki pokrywają się zasadniczo z innymi, niezależnymi testami, więc gdzie tu jest problem? Jak ciągle będziemy szukali korupcji, to do niczego nie dojdziemy! Ludzie... Kupione testy tu, kupione tam... A gdzie jakiekolwiek dowody? Ja nie znam żadnych. I Dopóki takowych nie zobaczę, uważam te testy za wiarygodne, zwłaszcza że rezultaty są powtarzalne w wielu testach, różnych organizacji.

Do góry