Karta graficzna nie jest w pełni wykorzystywana?

A

Anonymous

Witam was otóż mam taki mały problemik z nowym komputerem.Moja katra graficzna(zintegrowana) intel hd graphics 4600 chyba nie jest w pełni wykorzystywana na necie patrzyłem jak chulają gry np:Eurotruck simulator 2 na yt innym gra śmiga jak marzenie a u mnie ledwo 15fps łapie.Patrząc detale mojego komputera na stronie

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
bardzo zainteresowało mnie to:
ws25.png

Pytania:
"dedicated memory"-To znaczy ile jest wykorzystywane a Total Memory-Ile karta ma ?

Dlaczego te gry nie chulają jak należy?(pamięć ram i prcesor mam taki jak ci u których widziałem jak gra chula)

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Dlaczego te gry nie chulają jak należy?

Co się dziwisz tak to już jest z grafikami zintegrowanymi, u mnie problem jest taki sam w laptopie wszystko prawie zintegrowane - powinno chodzić a nie działa lub parametry są mocno zaniżone żeby w ogóle coś działać chciało a lapek ma parametry ok mój , a powiem tak intel raczej to cienkie karty do gier a jeszcze zintegrowana to już w ogóle masakra .A po drugie czego wymagać od procesora niby 2 rdzeniowego bez taktowania turbo kosztującego 200 zł że ci przewali grafike super ekspresowo .Jeśli komputer kupujesz pod gry to teraz standard minimum w ogóle żeby cokolwiek nowszego poszło ci musi być proc minimum Intel Core i3 lub Intel Core i5 lub lepszy jakiś AMD a ramu minimum 4 gb .Co do grafik to jest tego sporo GeForce ,Radeon,nvidia.Jeśli mowa o grach .Co jeszcze dodać można ,bez wydajnej płyty głównej która jest sercem wszystkiego nic się nie uzyska mimo lepszych części .Problemem może też być system operacyjny lub antywirus zwalniający procesy bo non stop skanuje środowisko .Chłodzenie i wentylacja lub niewydolny zasilacz maja tak samo wpływ na prace całej jednostki lub nieaktualne sterowniki .Do myślenia jest sporo .

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Mozna uaktualnic sterowniki do grafiki , uaktualnic DirectX i ewentualnie zainstalowac
game booster'a

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Sterowniki chipsetu Intela też, bo jeżeli zainstaluje się je po zainstalowaniu aktualizacji z Windows update, to aktualizują się tylko sterowniki Sata/Ahci controler - IDE ATA/ATAPI. Reszta nie, trzeba to zrobić ręcznie przez menadżera urządzeń. Nie wiem czy to bug czy wina leży w aktualizacjach. Chodzi o system Windows 8.1.

8263265Przechwytywanie.PNG

A

Anonymous

To dlaczego innym gry chulają a mnie nie? mimo iż wszystko inne mam takie samo jak oni??

Do góry