Karta wi-fi nie pobiera automatycznie adresu IP

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Karta wi-fi nie pobiera automatycznie adresu IP.
Jedyny sposób łączenia to resetowanie połączenia.
Problem leży w lapku, bo na innych urzązeniach jet OK.
Co robić?

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Przypadkiem nie zmieniałaś hasła do routera?

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Może ktoś Ci coś innego poradzi, ale ja kiedyś mając podobny problem wywaliłem starą sieć bezprzewodową i utworzyłem nową (coś tam było uszkodzone). Zrobiłem tak na W7, ale na W8.1 nie wiem czy jest tak samo:
Panel sterowania > Sieć i internet > Centrum sieci i udostępnienia > Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi > kliknąć PPM na sieć Twojego routera > Właściwości > Zabezpieczenia.
Zapisać sobie ustawienia jakie tam są, a następnie jeszcze raz klik PPM na tą istniejącą sieć (Twój router) > Usuń sieć.
Później klik na > Dodaj nową sieć i wpisz tam zapisane wcześnie ustawienia ze starej sieci oraz rzecz jasna hasło do routera.
Jest to odnowienie sieci bezprzewodowej, które w przypadku pewnych usterek może pomóc.

jj111184

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
63619611.PNG
nzJnqzq.png

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
jj111184 napisał:

Tak mam.
Jak zresetować kartę jako administrator, żeby było raz na zawsze.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Filozof napisał:
Nie wiem właśnie, czy najskuteczniejszym resetem nie będzie odinstalowanie tego elementu, zresetowanie komputera, a później ponowne zainstalowanie. Kiedyś w dobie blaszaków wyciągało się fizycznie karty, ale zawsze w systemie pozostaną jakieś sterowniki czy ustawienia, a odinstalowanie, reset i zainstalowanie ponowne działa dość skutecznie.

Poproszę o dokładną instrukcję! :dziwak

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54777
Tofana jaki masz system na tym laptopie i jaki router,czy masz włączone filtrowanie MAC i ukrywanie SSID-ów

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Ircus napisał:
Tofana jaki masz system na tym laptopie i jaki router,czy masz włączone filtrowanie MAC i ukrywanie SSID-ów

Na tym lapku mam 8.1 Pro, router Linksys. Ale, jak pisałam wcześniej, z innymi urządzeniami nie ma tego problemu. Poza tym problem ten do niedawna nawet tu nie występował. Stał się to prawdopodobnie po odinstalowaniu AX64Time Machine. Potem przeinstalowałam system, ale problem ten został. :nea

Do góry