Komp nie przechodzi w stan wstrzymania

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Znowu pojawił się problem który może sprawić wywalenie kompka przez okno :szydera
Oczywiście to żart ...ale problem jest ...XPek nie przechodzi w stan wstrzymania Wyłącza się tylko monitor a reszta nadal pracuje Wyjściem z tej sytuacji jest twardy reset po którym czasem komp startuje prawidłowo a czasem wywala monit o rozruch z ustawieniami standardowymi biosu W biosie plan zasilania ustawiony na S3 ( utrzymywana tylko pamięć ) Mam tak od zawsze a problemy występują od paru dni
Co z tym zrobić ?? :scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30487
Miasto
Trololololo
Stan wstrzymania to inaczej tryb :śpi2 ?? Próbowałeś pogmerać coś w opcjach zasilania ??

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Wstrzymanie = uśpienie
dgspf.jpg

Gmerałem w opcjach i zero poprawy Dziwne jest to że problem występuje losowo ...kilka razy wstrzyma się prawidłowo aż nastąpi zawiecha i potrzebny reset :scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30487
Miasto
Trololololo
a to lapek jest ?? jeśli tak to spróbuj zamknąć klapę i zobaczyć czy też problemik jest.Pewnie za dużo nawycinałeś z systemu i stąd ten problem. :wariat

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
To nie lapek :Stop Skrzynia z XP Prof na pokładzie :)
Plan zasilania w biosie od zawsze miałem ustawiony na S3 (praktycznie 0 pobierania energii w trybie wstrzymania ) Zawsze było git aż tu nagle się zj......

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30487
Miasto
Trololololo
w necie też ludzie mieli podobne problemy i uniwersalnego rozwiązania nie ma,u jednego winne były sterowniki od "blutacza", potem,
,pomogło ...
"menadżer urządzeń -> kontroler hosta VIA 1394 zgodny z OHCI -> zarządzanie energia i zaznaczyć "zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu zaoszczędzenia energii" .
, potem ESET
Winowajca znaleziony. Zorientowałem się, że w ostatnim czasie poza aktualizacjami windowsa aktualizowałem też ESET SmartSecurity z 4.0 do 4.2. W Menadżerze urządzeń widnieje dodatkowa karta sieciowa (widoczna w trybie awaryjnym) - Realtec PCIe GBE Family Controller - Eset Personal Firewall Miniport. Po jej wyłączeniu tryb uśpienia działa prawidłowo, ale nie działa sieć. Problem zgłoszony do pomocy technicznej ESETu i czekam na odpowiedź. Jeśli temat nie zostanie zamknięty, to poinformuję jak się zakończyło. Może się przyda potomnym.
,

Start->Programy->Akcesoria->Wiersz poleceń prawoklik jako admin i wklep

powercfg /lastwake >C:\log.txt

Na dysku C: pojawi się plik log.txt, który może Ci wyjaśni co jest powodem tej sprawy

czyli ogólnie masz zajęcie na weekend :klawik.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
czyli ogólnie masz zajęcie na weekend :klawik.
Nie no ..weekend wolny musi być :)
Będę szukał i kombinował może trafię

Do góry