KONKURS na PzD - SoftOrbits Digital Photo Suite

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
Zsslk2r.jpg

SoftOrbits Digital Photo Suite - linia produktów do przetwarzania obrazów cyfrowych, dla ich ochrony i publikacji w sieci
OaqkB0M.png

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

SoftOrbits Digital Photo Suite zestaw narzędzi do przetwarzania obrazów cyfrowych w jednym opakowaniu który zawiera 9 programów:

CETRSMs.png

Batch Picture Resizer to program przeznaczony do dokonywania zmiany rozmiaru plików graficznych. Wspierane są formaty takie jak JPG, BMP, GIF, PNG i PSD. Interfejs aplikacji jest bardzo przejrzysty dla użytkownika. Zdjęcia mogą zostać importowane poprzez przeglądarkę plików, lub też za pomocą metody „przeciągnij i upuść”. Gdy tylko rozmiar oraz docelowy folder zapisu zostaną zdefiniowane, można rozpocząć zadanie.

Batch Picture Resizer znajdzie zastosowanie również podczas zmieniania formatu grafiki czy inteligentnego przycinania. Co więcej, nasze zdjęcia poddamy modyfikacjom kolorystycznym nadając im m.in. odcień szarości, dodając znaki wodne, czy zmieniając stopień konwersji plików. Oprogramowanie nie jest obciążające dla komputera. W razie problemów z obsługą, wystarczy skorzystać z dołączonego pliku pomocy zawierającego liczne zrzuty ekranu.

info:instalki.pl
1FruwJb.png

Batch Picture Protector jest narzędziem do automatycznego opatrywania zdjęć znakami wodnymi. Taka operacja zabezpiecza nasze zdjęcia przed nieautoryzowanym rozpowszechnianiem.

Batch Picture Protector pozwala na dodanie znaków wodnych nie tylko w postaci pliku graficznego, ale również tekstu. Obsługiwany jest także tryb wsadowy, dzięki czemu możliwe jest operowanie na wielu plikach jednocześnie.

502V93F.png

Photo Stamp Remover to niezwykle przydatne narzędzie do przeprowadzania korekty zdjęć cyfrowych i usuwania z nich znaków wodnych. Photo Stamp Remover oferuje w pełni zautomatyzowany proces usuwania niechcianych elementów i obiektów znajdujących się na dowolnej fotografii.

Wystarczy zaznaczyć dowolny, niechciany fragment na zdjęciu, a następnie zaledwie jednym przyciskiem usuniemy go pliku graficznego. Program Photo Stamp Remover posiada trzy metody usuwania niechcianych elementów – podstawowy (remove), szybki (quick Remove) oraz tryb wsadowy (Batch Mode).

Oprócz tego, Photo Stamp Remover posiada też zestaw dodatkowych narzędzi do rozmazywania fragmentów obrazu, cofania/wznawiania wcześniej wykonanych operacji czy powiększania i pomniejszania podglądu na modyfikowany plik graficzny.

SsYWsdf.png

SoftOrbits Flash Drive Recovery to narzędzie, za pomocą którego odzyskamy nasze dane zgromadzone na nośnikach typu Flash np. karty pamięci SD, SDHC, SDXC, Compact Flash, Sony Memory Stick, xD i MMC, pendrive'y czy odtwarzacze mp3.

Oprogramowanie odzyska zdjecia, skasowane dokumenty, filmy, muzykę nawet w przypadku, gdy nośnik został sformatowany. Aplikacja jest bardzo prosta w obsłudze, więc nawet niedoświadczeni nie powinni mieć trudności w jej użytkowaniu.

g8YU8tT.png

Red Eye Removal. Usuń czerwone oczy jednym kliknięciem! Nie musisz delikatnie podkreślać oczy na zdjęcia, program zrobi to za ciebie i automatycznie usuwa efekt czerwonych oczu.

W przeciwieństwie do innych programów, Red Eye Removal pozwala usunąć efekt czerwonych oczu na zdjęciach zwierząt. Podczas korzystania z lampy błyskowej oczy zwierząt mogą wyglądać nie tylko czerwone, ale i żółtym, niebieskim lub zielonym. Red Eye Removal określa zniekształcony kolor i koryguje go po kliknięciu na obszar oczy.
kLj2J57.jpg

Sketch Drawer jest edytorem, dzięki któremu w zaledwie kilka kliknięć przekształcimy wszelkie swoje zdjęcia w ciekawie wyglądające szkice. Program oferuje użytkownikowi wbudowane szablony, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by samodzielnie eksperymentować z ustawieniami.

By przekształcić grafikę w szkic, wystarczy, że otworzymy plik w Sketch Drawer, za pomocą suwaków zmienimy wygląd i zapiszemy efekty naszej pracy. Istnieje również możliwość stworzenia kolorowych projektów, które stworzymy zaznaczając pole „color sketch”.

QqHPtgs.png

SoftOrbits Icon Maker to prosty w obsłudze edytor do tworzenia i modyfikowania ikon w systemie Windows. Program pozwala tworzyć nowoczesne ikony również dla systemu Android, wyodrębniać grafiki z plików wykonywalnych EXE, BAT, a także charakteryzuje się możliwością tworzenia animowanych Gifów i bannerów reklamowych na strony internetowe.

Wśród opcji edycji grafiki znajdziemy chociażby możliwość obracania, przycinania, edytowania z dokładnością co do piksela. Nie zabrakło również zestawu efektów, które nadadzą ostrość czy rozmazanie.

Zmodyfikujemy także saturację, jasność albo zaimplementujemy inne efekty, których jest ponad 20. SoftOrbits Icon Maker wyodrębnione ikony zapisze w formacie JPEG, PNG, TIFF, GIF, BMP oraz wielu innych.

W303B88.png

SoftOrbits Photo Retoucher to prosty i wygodny w obsłudze edytor graficzny. Jak sama nazwa programu wskazuje służy do retuszu cyfrowych zdjęć. Program przeznaczony jest nie tylko dla początkujących amatorów cyfrowej fotografii, ale również dla doświadczonych fotografów.

Za pomocą programu SoftOrbits Photo Retoucher oczyścimy stare zdjęcia, usuniemy niechciany obiekty oraz poprawimy jakość każdej edytowanej fotografii. Osoby korzystające z programu usuną zmarszczki, poprawią wygląd scenerii oraz również dodadzą dodatkowe efekty, które ulepszą jakość naszego zdjęcia.

SoftOrbits Photo Retoucher oferuje:
- retusz dowolnego zdjęcia,
- korekcję kolorów (zwiększenie poziomu jasności, kontrastu i saturacji),
- selektywne zaznaczanie,
- narzędzie do kolorowania niektórych części obrazu,
- dostęp do narzędzi malarskich,
- usuwanie kurzu, plam i innych zbędnych elementów ze zdjęcia,
- ustawianie wielkości pędzla (poziom promienia i jego przezroczystość).

BiHbNwW.png

SoftSkin Photo Makeup to narzędzie do obróbki zdjęć portretowych. Jego głównym przeznaczeniem jest poprawianie niedoskonałości makijażu czy naszej cery.

Przyjemny interfejs użytkownika sprawia, że nawet ci niedoświadczeni w obsłudze podobnych programów szybko poznają wiele jego możliwości. Większość operacji korekcji twarzy dostępnych jest już za pomocą kilku kliknięć.
Najważniejsze narzędzia programu:
- wywabiacz plam,
- regulacja jasności, kontrastu,
- narzędzie do korekcji efektu czerwonych oczu,
- ołówek do oka,
- pomadka do ust,
- pędzel koloryzujący wybrane miejsca,
- autokorekta,
- tryby zaznaczania: marker, prostokąt i dowolny kształt,
- wybielacz

Pan Paweł Gonczarow z SoftOrbits™ uprzejmie dostarczył do losowania w konkursie na naszym forum 3 licencji program SoftOrbits Digital Photo Suite !! !! !!

Zasady konkursu:

1. Napisz w kilku zdaniach dlaczego chcesz wygrać SoftOrbits Digital Photo Suite.
2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.
3. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 07.12.2015.
4. W konkursie mogą brać udział wszyscy użytkownicy zarejestrowani przed ogłoszeniem konkursu.

Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez portal Random i będą miały 24 godziny na potwierdzenie wygranej na PW do mnie.

W przypadku braku odzewu ze strony wygrywającego w ciągu 48 godzin od ogłoszenia wyniku nagrodę otrzyma następna osoba z listy Random.

Zgłoszenia niezgodne z zasadami konkursu nie będą brane pod uwagę podczas losowania zwycięzców.

Życzę wszystkim powodzenia :)

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
Pozostało trochę czasu :szef Konkurs kończy się jutro :hi

Vaclav

Wygadany
Reakcje/Polubienia
5
Szkoda żeby się licki zmarnowały a lubię sie bawić w retusz fotek.

Dzięki za konkurs.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Nie chciałam innym zabierać licek, ale jak nie chcą to ja skorzystam. :zaciesz
Zajmuję się obróbką fotek i każdy program ma coś do zaoferowania. Paczka SoftOrbits Digital Photo Suite może uzupełnić moją kolekcję programów do edycji zdjęć.

Dziękuję za konkurs!

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
47897
Miasto
Gdzieś w Polsce
Ja również bawię się fotkami i to dość często, tak więc taki pakiet przyda się. Dziewięć w jednym, brać i się cieszyć. :ok
Oczywiście podziękowania za konkurs !!

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Wielkie dzięki Askanag :ok za konkurs i panu Pawłowi Gonczarow z SoftOrbits za licencje. :dziękuję
Używałem kilku programów z SoftOrbits Digital Photo Suite tj. Photo Stamp Remover, Sketch Drawer i Photo Retoucher. Uważam, że bardzo dobrze wykonują zadania, do których zostały stworzone i byłem z nich zadowolony. :ok Kilku nie znam i z chęcią bym się bliżej zapoznał. Zestaw kilku programów do obróbki grafiki w jednym produkcie to prawdziwa gratka. :ok Najbardziej ciekawi mnie program SoftOrbits Icon Maker, bo nie mam żadnego programu do tworzenia i edycji ikon, a wielokrotnie miałem potrzebę z takowego skorzystać.

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4794
Miasto
Gdynia Orłowo
.
Programy z suity bywają dosyć często w promocjach, dlatego też udało mi się przetestować kilka z nich. Dobrze mi się na nich pracuje, najważniejsza jest ich prostota.
Konkurs zauważyłem dopiero dzisiaj i to przypadkiem, nie wiem jak mogłem go wcześniej nie zauważyć.
Dzięki Askanag za konkurs. :ok

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Biorę udział w konkursie, ponieważ zainteresował mnie ten program, a raczej jego wszystkie właściwości i składowe,które wchodzą w cały pakiet Suite. Dzięki! :dziękuję

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
Konkurs zakończony !!
LYBSm35.png

Dziękuję wszystkim za udział w konkursie. Gratuluję Kamelka, Vaclav, antbil007

Uwaga
Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez portal Random i będą miały 24 godziny na potwierdzenie wygranej na PW do mnie.
Pozdrawiam :hi

Do góry