Konkursy !!! / Giveaways !!! - PerfectDisk 12.5 Professional

A

Anonymous

Tym razem do wygrania są 3 licencje na program PerfectDisk 12.5 Professional.
Licencje zawdzięczam Szanownemu The producer RAXCO Software któremu w imieniu swoim serdecznie dziękuję. :)

This time you can win three licenses for the program PerfectDisk 12.5 Professional. Licenses owe esteemed The producer RAXCO Software on behalf of whom I thank her. :)

3zdzf.jpg

PerfectDisk 12.5 Professional - krótko o programie

PerfectDisk 12.5 Professional to jeden z najskuteczniejszych i najszybszych programów do defragmentacji dysków pod kontrolą systemu Windows.Dzięki zastosowaniu unikalnej ( opatentowanej ) technologii SMART Placement defragmentacji dysków program naprawdę potrafi przyśpieszyć uruchamianie systemu,aplikacje będą się szybciej wczytywały (uruchamiały), a proces fragmentacji dysków będzie postępował wolniej. Program PerfectDisk 12.5 Professional nadaje się zarówno do korzystania w warunkach domowych jak i w wielkich firmach gdzie potrzebne są programy do szybkiej i niezawodnej defragmentacji ogromnej ilości danych.

PerfectDisk 12.5 Professional jest programem bardzo rozbudowanym oferuje kilka trybów defragmentacji między innymi - StealthPatrol czyli defragmentacja dysków podczas gdy komputer jest bezczynny, PerfectDisk’s Single File Defrag – defragmentacja pojedynczych przez nas wybranych plików, defragmentacja plików systemowych w czasie uruchamiania systemu, defragmentacja w trybie wygaszacza ekranu,defragmentacja dysków na żądanie,defragmentacja przed uruchomieniem systemu ( Boot Time Defrag ) ,funkcja AutoPilot dzięki której w prosty sposób zaplanujemy kolejne defragmentacje dysków ( określony dzień i godzina ) , program bardzo dobrze radzi sobie także z defragmentacją MFT ( Master File Table ), Metadata, Paging file ( Pliku stronicowania ),Pliku Hibernacji ( Hibernate file ) .Dodatkowo całym procesem defragmentacji możemy sterować za pomocą wbudowanego wiersza poleceń ( Bardzo ułatwia pracę Administratorom ). PerfectDisk 12.5 Professionalpodczas analizy i defragmentacji dysków tworzy szczegółowe raporty o stanie dysku ( ilość zajętego miejsca,wolna przestrzeń,rodzaje plików,stopień fragmentacji i wiele więcej ) oczywiście raporty możemy wydrukować a także zapisać do pliku.

PerfectDisk 12.5 Professional pozwala także na monitorowanie zużycia zasobów wykorzystywanych podczas pracy programu,został wyposażony w bardzo przydatny moduł odpowiedzialny za wyszukiwanie i usuwanie duplikatów różnego rodzaju plików ( pliki graficzne,audio,wideo,tekstowe ) , automatyczne opróżnianie kosza i usuwanie plików tymczasowych , oraz automatyczne wyłączenie komputera po zakończeniu procesu defragmentacji. Co więcej zastosowano (opatentowaną) technologię ” Space Restoration Technology ” która powoduje konsolidację powierzchni w możliwie największe bloki.Program potrafi również zoptymalizować Master File Table (MFT)

PerfectDisk 12.5 Professional - briefly about the program

PerfectDisk 12.5 Professional provides smarter optimization for all your drives, 30% faster analyze and defragmentation passes so you can work and play even faster, plus it saves energy costs by reducing the use of CPU and disk I/O resources.

Fragmentation Prevention with OptiWrite™
PerfectDisk's new OptiWrite™ technology prevents most fragmentation on your drive before it occurs, which prevents your system from slowing down. OptiWrite™ detects when Windows is going to fragment files and intelligently redirects I/O to stop the fragmentation from occuring. System performance is maintained and the need to utilize CPU and Disk I/O resources to defragment files is greatly reduced. Because less defragmentation is needed, there is a direct benefit in the form of energy saved in both CPU usage and in the reading and writing to a disk. It saves users both in energy costs and in the time required to defragment a file system.

Space Management
PerfectDisk's new Space Management recovers disk space by detecting and removing duplicate files such as text documents, pictures, music, and videos. Recycler purges the Recycle bin and removes temporary files so that your drive remains clutter free. With Space Reports you can view a graphical and statistical report of file usage and allocation.

Intelligent Disk Optimization
For the limited fragmentation that can still occur, PerfectDisk's patented SMARTPlacement optimization strategy optimizes disk drives according to your unique usage patterns. SMARTPlacement results in the most consolidated free space available, the elimination of most fragmentation before it occurs, and a reduced rate of fragmentation.

SSD Optimize is an optimization method for SSDs that focuses on free space consolidation without defragmentation of files. Solid State Drives are not affected by file fragmentation like traditional electromechanical disk drives. As such, it will leave files in a fragmented state while consolidating free space into large pieces.

Auto-Optimization for Complete Unattended Optimization
PerfectDisk’s exclusive StealthPatrol™ tab is used to set automatic fragmentation prevention and optimize your system when it isn't busy. Auto-optimization affords you the flexibility to optimize your system when it is idle or when the Windows screensaver is active. Auto-optimization provides the flexibility to not run during certain periods of the day or when a user-defined application is running. No other defrag or optimization utility proves this level of flexibility.

Advanced Boot Time Defrag
An important factor in faster PC performance is a thorough boot time defrag. PerfectDisk's advanced boot time defrag capability is able to defragment files that otherwise would remain fragmented such as the Windows pagefile.sys or the file system's MFT (Master File Table) and provides the best boot time defrag operation.

Total disk defragmentation and free space consolidation
PerfectDisk offers the most comprehensive solution for defragmentation by optimizing virtually every file on the system, including the Master File Table (MFT), all NTFS metadata files, paging files, directories, and datafiles, and completely consolidating free space. And it does it all in a single pass. There's also a Selected Files Defrag option that is useful for defragmenting very large files such as video files, rather than defragmenting the entire drive.

S.M.A.R.T. Monitoring
New S.M.A.R.T. monitoring capabilities monitor the status of physical drives. It generates warnings and alerts for hardware performance and reliability, helping you ensure you are aware of any potential hardware problems.

CPU and I/O - control Resource Throttling
Perfectdisk provides resource throttling capabilities to manage resource usage as efficiently as possible. I/O throttling allows PerfectDisk to run on very busy disks without imposing additional load on the disk. CPU throttling allows you to raise or lower the CPU priority at which it runs. PerfectDisk uses very minimal CPU resources in its standard processing.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym programie. Zapraszam na stronę producenta (poniżej) /
If you want to learn more about this program. Please visit the manufacturer's (below) :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A w poniższym linku zamieszczam opis programu (w wersji 11) którego autorem jest OXYGEN THIEF. /
A link below is a description of the program (version 11) which by OXYGEN THIEF.

PerfectDisk 11 Professional – Twój dysk w dobrej kondycji

Zasady konkursu :
1. Napisz sensowny komentarz co aktualnie używasz do defragmentacji dysku i dlaczego chcesz wygrać PerfectDisk 12.5 Professional.(Użytkownik powinien posiadać minimum 20 postów)
2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.
3. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 21.08.2012 r.

Competition rules:
1. Write a meaningful comment that you currently drive defragmentation, and why you want to win PerfectDisk 12.5 Professional. (You should have a minimum of 20 posts)
2. Comment in Polish or English.
3. Completion of the contest will be held on 21.08.2012 y.

Osoba która otrzyma licencję, zostanie wylosowana poprzez portal random.
The person who receives a license, will be drawn by random portal.

Życzę Wszystkim Powodzenia / I wish you all good luck

!! Uwaga !! Posty nie będące zgłoszeniami do konkursu będą usuwane !!

K2o

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Re: Konkursy !!! / Giveaways !!! - PerfectDisk 12.5 Professi

Obecnie korzystam z PerfectDiska 10, ale dobrze byłoby mieć nowszą wersję.

Tomnord15

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
146
Miasto
Wrocław

Ja obecnie korzystam z Perfectdisk Free, chciałbym mieć wersję Pro ponieważ zawiera o wiele więcej opcji niż wersja darmowa takich jak wybór typu defragmentacji, opróżnianie kosza i usuwanie plików temp i monitoring fragmentacji dysku i defragmentację plików bootujących. Poza tym wg. mnie to najlepszy program do defragmentacji dysków.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2

Obecnie używam Puran Defrag, jednak bardzo chciałbym wygrać licencje na PerfectDisk Professional. Jest to jedno z najskuteczniejszych narzędzi tego typu.

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.

Poza systemowym programem teraz do defragmentacji nie posiadam niczego w moim Win 7 /x64/.
To i powód do wzięcia udziału w konkursie mam dobry ... :scratch
Kiedyś używałem O&O defrag, ale coś zbyt wiele danych mi wysyłał "nie wiadomo gdzie", choć przyznam, że poza tym był niezły.

Dzięki Neo za konkurs ... :dziękuję

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0

Ja także obecnie korzystam z Perfectdisk Free który jest dobry, ale chciałbym mieć wersję Pro i korzystać z jeszcze większych możliwości. Dziękuję!

karolos

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

To świetny soft który przydał by mi się do defragmentacji HDD i optymalizacji systemowego dysku SSD.
Dzięki Neo za konkurs

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie

Do defragmentacji mojego laptopa używam Auslogcsa BostSpeeda ale jego licencja kończy mi się na dniach,więc PerfektDisk byłby godnym jego następcą,ale jeszcze trzeba mieć szczęście aby go wygrać.Jeżeli nie trzeba będzie się zadowolić jakimś darmowym lub czekać na promocję. :dziękuję

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62

Aktualnie posiadam PerfectDisk 10 więc chętnie bym go zaktualizował do najnowszej wersji.
Neo, dzięki za konkurs :dziękuję
Każdy szczęściu dopomoże, każdy przecież wygrać może...

A

Anonymous

Now use to defragment the file system Raxco PerfectDisk 11Pro. PerfectDisk 11Pro has a long list of unique features, the great performance, and the outstanding technical and community support offered, Raxco's PerfectDisk11 is the thumbs-up winner for me. I want to upgrade of the version 12.5, and I hope that I'm lucky in the competition. Thanks for the Giveaway. Good luck to all!

pof

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0

Jeden z lepszych programów do defragmentacji dysku ,bardzo przydałby się w moim systemie.

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

Dzięki mistrzu za konkurs :piwko

Obecnie używam OQO Defrag, lecz pora na zmianę. Testowałem wcześniej triala PerfectDiska i spełniał swoje zadania. Swoją drogą czytałem wiele pochlebnych opinii na jego temat, dlatego chcę wygrać :ok

jerzy601

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
56

dużo czytalem o tym programie że jest wspaniały ale jakoś nie mialem szczęścia w konkursach na dobry defragmentator.Obecnie używam systemowy,ale chcialbym wygrać ten soft,a poza tym zawsze to wersja Pro to więcej możliwości. Moze sie uda wygrac to zastąpie defragmentator systemowy tym programem byloby to wspaniale. :yahoo

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Wow !

Mój ulubiony program do defragmentacji i chyba jeden z lepszych tego typu softów na rynku .
Bardzo się cieszę że pojawił się konkurs na ten program , aktualnie używam PerfectDisc 11 Home Edition , którego to licencję kupiłem sobie swego czasu i troszkę żal było mi wydać nieco kasy i uaktualnić do wersji 12.5 .
A tu wersja 12.5 i jeszcze Professional ! Dzięki temu programowi system żwawiej pracuje a i sama defragmentacja , jeżeli robimy to na bieżąco trwa dość krótko w porównaniu do systemowego defragmentatora , to co ważne to to że nawet osoba mało obeznana z tym programem powinna dać sobie radę . Czytelny interfejs , program sam kiedy stwierdzi że system jest w stanie spoczynku i trzeba przeprowadzić defragmentację robi to z automatu .

Jeżeli ktoś robi w domu porządki to możemy to porównać do szczotki na kiju i super odkurzacza / PerfectDisc 12.5 Profesjonal / , trzeba mieć ten program to prawdziwa perełka :klawik.

Dzięki ci kolego Neo i RAXCO Software za tak wielki dar i możliwość wygrania tego softu :dziękuję

Może wreszcie się uda wygrać :scratch

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64

Dzięki za zorganizowanie konkursu Neo
Obecnie używam do defragementacji Defragglera, jakiś czas temu szukałem dobrego programu do defragmentacji i polecono mi właśnie Defragglera i PuranDefrag Free. Jednakże oba te programy ustępują programowi PerfectDisk 12.5 Professional.
Zgadzam się z kolegą Tomnord15 że bardzo dużym atutem tego programu jest dobry monitoring fragmentacji dysku i defragmentacja plików bootujących.
Dlaczego chcę wygrać PerfectDisk 12.5 Professional?
Bo uważam że jest to jeden z lepszych programów, którego funkcjonalność
pozwala na utrzymanie porządku w systemie. No i ma świetny monitoring fragmentacji oraz potrafi również zoptymalizować Master File Table (MFT).
Używając PerfectDisk system pracuje stabilnie a programy uruchamiają się szybciej.
Dlatego proszę mnie liczyć w konkursie.

Do góry