Laptop do 3500zł

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Od pewnego czasu noszę się z zamiarem wymiany lapka i chodząc po sklepach trafiłem na bardzo ładnie wyglądający pożeracz czasu. Jako że gracz ze mnie żaden, a raczej meloman mam pytanko czy w tym przedziale cenowym jest przynajmniej wart swojej ceny? głównie pod internet film i muzykę - przede wszystkim?

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Może macie lepsze propozycje? Fajnie by było żeby jednak na baterii dłuższą chwilkę mógł po pracować.
Jak wiadomo święta żądzą się swoimi prawami, ale może, może - już prawie uzbierałem :yhy

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
321
Miasto
Nagykutas
psioraczek pięknie wybrałeś, jeśli masz obiekcje to tylko adekwatna Toshiba może Cię pozastanawiać ale ogólnie Lenovo lub Toshiba to najlepszy wybór. :hippie

A

Anonymous

Obawiam się, że HDD będzie okrutnie zaniżał komfort korzystania z tego sprzętu.
I żeby nie było - mówię z własnego doświadczenia :ok

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Tu znalazłem w chyba jak sądzę z opisu w lepszej specyfikacji i cena równie ciekawa. Co z dyskiem nie wiem może wymiana na SSD 256GB

Pozostałaby jeszcze kwestia systemu, no ale to byłby ewentualnie inny temat.
Cały czas będę czekał na Wasze sugestie teraz tylko chciałem podać link do tego drugiego egzemplarza :scratch

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Asus jest ok. Ale czy tak czy tak co byś nie wybrał musisz zainwestować w zestaw nagłośnienia do laptopa np 2 lub 4 głośniki + subwoofer taka jest prawda i nie ma co mydlić oczu .Dla melomana najlepsza jest jakość muzyki a tej nie uświadczysz na głośnikach od lapka. Jaką byś nie wybrał markę głośniki w lapku i tak nie wyrobią i to jest fakt .

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Głośniki, to jedna sprawa - ważna - ale choćby nie wiem jakiej klasy głośniki podpiąć pod zintegrowaną kartę dźwiękową, to jakość brzmienia w ostatecznym rozrachunku i tak będzie co najwyżej dostateczna. Smutne, ale prawdziwe ;)

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Popieram wybór lenovo! Mam lapka od ponad 6 lat i żadnych problemów. W rodzinie są 3 lapki lenovo ThinkPad i to samo.
Postawiłabym tylko na serię ThinkPad Np.

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Jak już piszecie o oglądaniu filmów i o Lenovo to chyba ThinkPad T440 czy T440s ma matryce IPS FullHD no ale cena kosmiczna...tyle że to inwestycja na lata, lata oglądania obrazu gdzie kolory to kolory.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
artoor napisał:
Głośniki, to jedna sprawa - ważna - ale choćby nie wiem jakiej klasy głośniki podpiąć pod zintegrowaną kartę dźwiękową, to jakość brzmienia w ostatecznym rozrachunku i tak będzie co najwyżej dostateczna. Smutne, ale prawdziwe ;)

Masz rację ,wystarczy dokupić zewnętrzną kartę i jest git
np.

sam ją posiadam i jestem zadowolony :)

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Inwestować sporą kasę w dobie zmierzchu ery laptopów-3,5 tysiaka-to ciut za dużo.
Co do Lenovo-to są blaski i cienie ich laptopów.
Przy zakupie radzę dobrze sprawdzić produkt ponieważ ze swoich źródeł wiem, że krąży po Polsce
spora partia "odpadów" z centrali w Brnie zarówno w klasie quasi "profesjonalnych"(B-5400) jak i średniej półki z rodziny ThinkPad.
Chinole oszczędzają na kontroli technicznej co i tak im się opłaca przy zwrotach.
Oprócz typowych wad mechanicznych jak nierównomierna klawiatura, cieki, nadlewy i ostre krawędzie obudowy zdarzają się egzemplarze porządnie dziabnięte z nieszczelnościami i efektem "wycieku światła" dolnej krawędzi matrycy.
Podobne problemy mieli z tabletami (sławny zółty pasek w serii S6000, czy wycieki w serii A), do czasu sporej afery.
Lenovo ThinkPady to świetne laptopy (używałem L, teraz postanowiłem kupić E).
2 tygodnie temu w jednym z "grubych" sklepów internetowych była tzw. promocja jednodniowa ślicznej matowej 14' ThinkPad E440 20C50052PB i3-4000M/14,0/4GB, prawie 5 stów poniżej ceny rynkowej. Żadnej wzmianki o jakimś recertyfikowaniu, lub innych. 2 systemy do wyboru (Win7-Recovery/Win8.1 DVD).Laptopy szły-jak świeże bułeczki i wieczorem-żadnego śladu! Pamięć 1600 MHz niskonapięciowa, miejsce na dysk SSD itp.Cudo.
Odbieram nowego, oryginalnie zaplombowanego(Banderola Lenovo) E440 i przy pierwszej próbie -piękna girlandka choinkowych świateł ok. 1 cm od dolnej krawędzi ramki.
Pół biedy gdyby było to widoczne jedynie na ekranach testowych! Niestety wada ekrany była widoczna również już podczas logowania do systemu, lub w BIOS-ie.Oczywiście udokumentowałem to cudo na foto i video.
Średnia półka Lenovo dająca małą namiastkę legendarnej rodziny ThinkPadów serii T-to już mit!
Także uważaj Kolego na wszystko co Lenovo i sprawdź dwa razy jak chcesz uniknąć czasochłonnych podróży nowego laptopa do serwisu w Czechach, czy Niemczech.

Co do twojego pytania, to w moim przypadku priorytetem było max 2000 zł, max 1000 na rozbudowę i osprzęt.
Do tego matowa matryca, brak "polerek", świecących elementów obudowy i obsługa niskonapięciowych pamięci 1600/ 1,35V.
Ja przy podobnych założeniach cenowych, szukając solidnego laptopa z OS, z matową matrycą w miarę wydajnym procesorem, wartego swojej ceny i z dużą możliwością rozbudowy wybrałem Toshiba R50-B-11C i3-4005U (PSSG0E-00P00YPL) w którego rozbudowę wolę doinwestować.
Pozdrawiam

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa
Ja posiadam Lenovo G710 i jestem bardzo zadowolny.
Wcześniej posiadałem HP ale padła płyta i naprawa
się nie opłacała.Ale myśle że 3.5 tyś za laptopa
jest bez sensu.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Ten Lenovo, który wybrałeś całkiem ładny. Niemniej jednak ze dwa tygodnie temu w Sferisie była superpromocja na ASUSa G750JM-T4030 i5 za 2999 zł. No i ma on niezłe głośniki. Tu link:

Niestety chyba już po ptakach, ale do dziś mi leci ślinka. Żałuję, że nie miałem wolnej gotówki. Z doświadczenia wybierałbym coś z matową matrycą, niskonapięciowym procesorem i solidną aluminiową obudową.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Jestem, czytam - dzięki za każdy wpis.
Tak pokrótce to wiem że DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym będzie do kupienia, bo mojego sporego audio do pracy nie zabiorę.
Co do kosztów rozbudowy to sam nie wiem jak traktować ten dysk łączony 1TB 8GB SSHD - czy lepiej od razu zakładać wymianę na SSD lub szukać egzemplarza weń wyposażonego?
Matryca błysk czy mat, dla mnie bez znaczenia, obecny ma błyszczącą i nie narzekam (7 latek)
Troszeczkę mnie zmartwił wpis o tych nie dopracowaniach fabrycznych - mam nadzieję że uda mi się ich ustrzec :scratch
Ile bym neta nie przeglądał to ten jest zawsze punktem odniesienia

System będzie z pewnością 64b i tu kolejne pytanie, czy te 4GB z nim nie będą pracowały jak nie gdyś vista 32b z 1GB ramu ? (to miałem i wiem jak zamula)
Jeszcze raz dzięki wielkie za każdy wpis i jeżeli ktoś miałby jeszcze jakiś pomysł to może się pochwalić :yhy

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Pozwolę sobie odświeżyć temat ponieważ natrafiłem na test mojego wybrańca i za sugestią przyjrzałem się mu z bliska. Niestety matryca jaką oferuje to nie jest błędne ustawienie jej w markecie tylko bardzo słabej jakości parametry. Obecny HP jaki posiadam ma matrycę mniejszej rozdzielczości jednak jakością przewyższa lenovo co najmniej o "klasę" tak więc temat pozostaje otwarty, dalsze propozycje mile widziane, a ja poszukam tych proponowanych przez Was lenowo z nie co wyższej półeczki :scratch

Do góry